Italia

Pääkaupunki: Rooma
Asukasluku: 57 998 000
Virallinen kieli: Italia
Rahayksikkö: Euro (EUR)
Pinta-ala: 301 230 km²

Matkakohteet: Italia

Italian matkakohteita:

Matkanjärjestäjät

Lomat.infon tietojen mukaan seuraavat suomalaiset matkanjärjestäjät järjestävät Italian matkoja:

Keskustelu

Keskustele Italian ja muiden maiden matkakohteista Lomat.infon keskustelupalstalla.

Matkakertomukset

Oletko käynyt tässä matkakohteessa? Kerro kokemuksistasi tai anna vinkkejä matkaa suunnitteleville tällä lomakkeella.

Loma Idrojärvellä

Olin viime kesänä lomalla Pohjois-Italiassa Idrojärvellä. Idrojärvi sijaitsee lähellä Gardajärveä ja läheltä löytyvät myös mm. Milano, Bergamo, Verona sekä Venetsia.

Idrojärvellä voi ennen kaikkea harrastaa monenlaisia vesilajeja, kuten leijasurffausta, purjehdusta ja surffausta. Tuulet ei Idrojärvellä ole kovin isoja, joten sopii ihan alottelijoillekin. Itekin ekaa kertaa kokeilin noita ja otin muutaman tunnin opetusta, oli tosi hauskaa. Idrojärvellä voi myös harrastaa vaellusta vuoristossa, kiipeilyä, vuokrata auto ja käydä ajeluilla ym ym. On siis tosi paljon mitä voi tehdä, ei käy aika pitkäksi.

Jos ei huvita nuo liikunnalliset lajit, voi myös tutustuu erilaisiin linnoituksiin, kuten Rocca d'Anfoon, museoihin sekä kirkkoihin.

Ihmiset olivat tosi ystävällisiä ja avuliaita. Ja sää oli mitä mainioin, oli sopivan lämmintä ja aurinkoista.

Tuolla tosiaan voi ottaa ihan iisisti ja lomailla rauhassa, oli hiljaista ja liikennettä ei ollut juuri lainkaan. Ja maisemat oli upeat!

Lisäksi jos haluaa loistavaa ruokaa, erityisesti kalaa, kannattaa mennä ravintola Terrazzaan, joka sijaitsee Idrossa Tre Capitellissa. Tosi loistavaa ruokaa, paikka oli siisti ja kiva ja ennen kaikkea halpa!


Arvosana kohteelle:

Ellu - 23.04.2009