Sisilia

Valtio: Italia
Virallinen kieli: Italia
Rahayksikkö: Euro (EUR)

Matkanjärjestäjät

Lomat.infon tietojen mukaan seuraavat suomalaiset matkanjärjestäjät järjestävät matkoja tähän matkakohteeseen:

Keskustelu

Keskustele matkakohteesta Sisilia ja muista Italian matkakohteista Lomat.infon keskustelupalstalla.

Matkakertomukset

Oletko käynyt tässä matkakohteessa? Kerro kokemuksistasi tai anna vinkkejä matkaa suunnitteleville tällä lomakkeella.

Giardini-Naxos eli lyhyesti Naxos

Henkeäsalpaavan kaunis Sisilian saari on monipuolinen ja turvallinen lomakohde kaikenikäisille matkailijoille ja suosittelen sitä lämpimästi kaikille Italian ystäville!

Kesällä -07 palasin monen vuoden tauon jälkeen Sisiliaan ja vietin Naxoksessa 4 viikkoa tuolloin 10-vuotiaan lapseni kanssa. Parikymppinen lapseni lomaili kanssamme kaksi viikkoa ja kävi lomansa aikana sukelluskurssin (OWD) Taorminassa. Päivittäinen kuljetus sisältyi kurssin hintaan! Asuimme lomahuoneistossa sopivasti vilkkaan rantakadun varrella: matkaa rantaan oli tienylityksen verran ja lähimpään kauppaan alle 100 m! Vaivatonta kaiken kaikkiaan. Yllättämään päässyt kesäflunssakaan ei onnistunut pilaamaan lomaamme, sillä paikallisissa apteekeissa oli osaavaa apua ja lääkinnällistä lievitystä tarjolla.

Pääsääntöisesti laitoimme itse ruokamme, mutta herkuttelimme toki myös ravintoloissa. Ruokakassin hinta kaupassa oli edullisempi kuin kotimaassa vaikka rantakadun marketti taisi ottaakin pientä "sesonkilisää", sillä kesäkuun vaihtuessa heinäkuuksi esim. juomien hinnat nousivat yllättäen useita kymmeniä senttejä. Suuremmilla ruoka- ja juomaostoksilla kannatti siis käydä vähän kauempana ja isommissa kaupoissa! Ravintolahinnat olivat lähes samaa tasoa kuin Suomessa, vaikka pizzoja saikin melko edullisesti!

Matkustaminen junalla tai linja-autolla on Sisiliassa helppoa ja halpaa, joten harrastimme jossain määrin omatoimista retkeilyä - mutta emme niin paljon kuin olimme etukäteen kuvitelleet! Taorminassa (ja Castelmolassa) kävimme useammankin kerran. Isola Bellan ja Mazzaron kivirannat Taorminassa eivät kuitenkaan vedä vertoja Naxoksen hiekkarannalle ja viikoittaiset markkinat ovat Taorminassa huomattavasti pienemmät kuin Naxoksessa. Siracusaan matkustimme junalla, Cataniaan linja-autolla, Savocaan ja Forza d'Agroon sekä Etnalle matkanjärjestäjän retkibussilla. Hyviä reissuja kaikki!

Nyt on uusi kesä ja uusi matka alkamassa! Vajaan kahden viikon kuluttua lähdemme taas lapseni kanssa neljäksi viikoksi Naxokseen, missä jakarandapuut kukkivat sinisinä. Ensimmäiset kaksi viikkoa lomailemme ystävien ja jälkimmäiset kaksi viikkoa sukulaisten kanssa. Lobbaus on selvästi tuottanut tulosta! Tulevana kesänä teemme ehkä omatoimiretkiä Messinaan ja Eolian saarille sekä tietenkin Etnalle! Céfalu ja Palermo vetävät myös puoleensa, kummassakaan kun ei ole vielä tullut käytyä.

Odotamme aurinkoista ja lämmintä lomaa ja toivotamme sitä kaikille muillekin Sisiliaan matkustaville lomailijoille!


Arvosana kohteelle:

Maria - 26.05.2008

parasta!!

Kävin sisilian Cefalussa perheeni kanssa viime heinäkuussa, ja täytyy kyllä tunnunstaa että ehdottomasti paras lomakohde tähän mennessä. (maita on kuitenkin kertynyt n.15) Sinne voisin lähteä ihan milloin vain uudestaan, vaikka yksin, sillä sieltä löytää kyllä kavereita! Italialaiset ovat ihanaa väkeä, niin ystävällisiä ja sosiaalisia, että heti tuntee itsensä tervetulleeksi ja joukkoon sopivaksi. Suosittelen tätä paikkaa kaikille jotka tykkäävät auringosta ja iloisesta meiningistä!

Arvosana kohteelle:

-emma- - 21.01.2008

sisilian, naxos

hei. pääsin käymään naxosissa touko-kesäkuun vaihteessa 9v tyttäreni kanssa n.17 vuoden tauon jälkeen!aivan kuin olisin kotiin mennyt. kaikki oli pysynyt ennallaan.(olin siis käynyt aiemmin 6 kertaa,aina naxosissa.sieltä on sitten helppo käydä taorminassa.siellä on myös aina käytävä katsomassa kauniita maisemia..)iho kyllä paloi nyt ensimmäisen kerran!suosittelen kertoimia ja asennon vaihtelua useasti. meillä oli niin ihana loma koko viikon paistoi aurinko 28.5-3.6.07 ihan nappi suoritus.kun tulin kotiin sisilia pyöri koko ajan mielessä. 29.9-7.10.07 lähdin sinne uudestaan mieheni ja 5 ja 3 vuotiaiden poikiemme kanssa!! ihanaa!! ja taas paistoi koko viikon aurinko. kaikki meni hyvin pientenkin lasten kanssa. pojat uivat kaikki päivät merenrannassa. ja ruoka maistui kaikille. jäätelö on siellä taivaallista!! liikenne on aikamoista eli lapsia on todella pidettävä kädestä.. mutta kun pääsee rannalle ei tarvitse pelätä mitään. ja varkaita ei sisiliassa tarvitse pelätä!tietysti aina hyvä olla varuillaan mutta en ole koskaan kuullut että keneltäkään olisi hävinnyt mitään. nyt olen käynyt sisilian naxosissa 8 kertaa ja nyt haaveilemme koko perheen matkasta sinne ensi keväänä, kesänä, syksynä.. joka ilta nukkumaan mennessä pojat kysyvät milloin mennään sisiliaan, kun siellä oli niin kivaa ja hyvää ruokaa...perheestämme on siis sisiliassa vielä käymättä tytöt 14 ja 12v. innolla jäämme odottamaan uutta matkaa ja aurinkoa ja sisilian ihanaa luontoa. se paikka ei jätä ketään kylmäksi.menin sinne ensimmäisen kerran 14 vuotiaana sisareni kanssa autolla! ja sinne se sydän jäi.aina kun siellä käy kuulee juttuja että olen käynyt täällä 4 kertaa, jopa 20 kertaa.. enkä ihmettele yhtään!(olen itse matkustellut jonkin verran. käynyt 16 eri maassa, muutamassa useamman kerran. mutta sisilia on se paikka minne aina palaan.)olen niin onnellinen että pääsin sinne nyt uudestaan niin pitkän ajan jälkeen. ja oli ihana huomata kaiken olevan ennallaan. ei muuta kun unelmoimaan. t.anu

Arvosana kohteelle:

anu - 05.01.2008

NAXOS

AIVAN IHANA PAIKKA. VEI MENNESSÄÄN KOKO SYDÄMENI. HEINÄ-ELOKUUN VAIHTEESSA AINA TODELLA LÄMMINTÄ JOSKUS JOPA 50 ASTETTA. OLEN KÄYNYT ITSE 6 KERTAA. AINA YHTÄ MUKAVAA.KERRAN OLIN MAALISKUULLA, PÄÄSIÄISEN AIKAAN.KAIKKI IHMISET PUKEUTUI MUSTAAN.KELIT OLI MUKAVAT MUTTA MERIVESI JÄÄKYLMÄÄ.KESÄLLÄ DISCOT AUKI AAMU 4-5N. SITTEN NUKKUMAAN JA RANNALLE HETI AAMUSTA. SOPII MYÖS LASTEN KANSSA.T.MATKASTA HAAVEILEVA 5LASTA

Arvosana kohteelle:

ANU - 28.03.2007