Turkki

Pääkaupunki: Ankara
Asukasluku: 68 109 469
Virallinen kieli: Turkki
Rahayksikkö: Turkin liira (TRL)
Pinta-ala: 780 580 km²

Matkakohteet: Turkki

Turkin matkakohteita:

Matkanjärjestäjät

Lomat.infon tietojen mukaan seuraavat suomalaiset matkanjärjestäjät järjestävät Turkin matkoja:

Keskustelu

Keskustele Turkin ja muiden maiden matkakohteista Lomat.infon keskustelupalstalla.

Matkakertomukset

Oletko käynyt tässä matkakohteessa? Kerro kokemuksistasi tai anna vinkkejä matkaa suunnitteleville tällä lomakkeella.

Suosittelen ehdottomasti Turkkia!

Tulin juuri takaisin matkalta, olin Turkissa 4 viikkoa työasioita varten ja samalla lomailemaan, ja oli elämäni upeimmat 4 viikkoa! Turkki ei todellakaan täytä monien ennakkoluuloja ja tietämättömyydestä johtuvia ajatuksia! Turkissa jokainen nurkka on erilainen jokainen kaupunki ja jokainen kylä. Siellä on niin paljon opittavaa ja nähtävää kansalaisilta. Naisten tasa-arvo ei todellakaan ole huolinaihe ja siellä pystyi olemaan rauhassa ja liikkua miten haluaa niinkuin täällä Suomessakin. Mutta toki humalana ja päihteenalaisena rikoksen uhriksi joutumisen todennäköisyys ei ole siellä korkeampi kuin täällä Suomessakin. Ihmiset olivat todella tuttavallasiia ja ystävällisiä ja innokkaita tutustumaan turisteihin ja uusiin ihmisiin mikä saattaa tuottaa taas meille Suomalaisille "liialliselle" varautuneisuuden maineellemme hankaluuksia, mutta kun kerran lähtee lomalle toiseen maahaan kokemaan uutta ja erilaista, silloin myös pitää ymmärtää, kunnioittaa ja arvostaa sitä erilaisuutta ja toisten kulttuuria. Ellei sitä kestä niin suosittelen jäämään kotinurkissaan Suomessa, koska ei ole vielä niin kehittynyt ymmärtämään että maailmassa on muitakin valtioita kuin Suomi :) Mielestäni Turkki on kehittynyt paljon ja itse ainakin pystyin vertaamaan sitä jo nyt Eurooppaan. Turkki on yksi merkittävimmistä valtioista ja politiikka siellä ei ole verrattavissa Tunisiaan tai Egyptiin! Siellä kansalaiset äänestävät joka iikasta ja vallassa olevat ovat ihan kansalaisten äänestämiä ja joka tietty vuosi vaihtuu kansalaisten äänestyksellä. Ja siellä vapaasti voi puhua mielipiteistään ja kertoa ongelmistaan. Ja oikeastaan kurdi ongelmat tai Kypros ongelmat eivät olleet ainakaan havaittavissa siellä arkielämässä. Ihmiset näytti olevan tyytyväisiä elämäänsä ja upeat nähtävyydet ja amisemat eivät todellakaan anna ihmisen unohtaa!! Suosittelen ihan oikeesti ilman mitään ennakkoluuloja käymään Turkissa ja yksi huono matkamuisto ei nyt kattaa koko maata ja yleistäminen on ihan oman yksilön vika.

Arvosana kohteelle:

Buonosdias - 19.02.2011

Silivri Klassis Hotel (Lähellä Istanbulia)

Työmatkalla joudun vastaavassa paikassa asustelemaan. Palvelu ihan siedettävää mutta hinnat todella kalliita. Kaikenlisäksi laskut ovat valitettavan usein aivan tuulesta temmattuja. Klassis Hotellin johto uskomattoman kykenemätön/typerä hoitamaan asiaa kuntoon. Mainostavat hotellia viiden tähden hotelliksi, joka ei pidä paikkaansa.
Paikkana Marmarianmeren rannalla ihan siedettävä ja Silivrin kaupungissa muutama hyvä ruokapaikka. Silivrin kaupungissa pieni satama, jossa paljon ravintoloita ja illanviettopaikkoja kesäisin.
Istanbulissa on paljon näkemistä ja suhteellisen turvallista liikkua. Kannattaa vierailla.
Arvosana siis Silivrin Klassis Hotellille.

Arvosana kohteelle:

Liika on liikaa - 14.03.2008

KAUNIS LOMAPAIKKA

Kaunis, vehreä, vuoristoinen, siisti ja rauhallinen lomakohde. Hotelli Gardenissa viihtyy hyvin allasalueella (mm. hedelmäpuita)ja muutenkin hyvä hotelli. Ehkä turhankin kuumaa melkein 40 astetta (oltiin syyskuun puolissavälissä). Suosittelen paikkaa kaikenikäisille!

Arvosana kohteelle:

Asta - 28.09.2007

paras paikka!!

Ihan mahtava paikka, ihmiset ihania ja ystävällisiä,pojat on ihan sika hyvännäköisii kun suomeen vertaa!! :) <3 Alanya vei sydämen.

Arvosana kohteelle:

:) - 06.06.2007