Alanya

Valtio: Turkki
Virallinen kieli: Turkki
Rahayksikkö: Turkin liira (TRL)

Matkanjärjestäjät

Lomat.infon tietojen mukaan seuraavat suomalaiset matkanjärjestäjät järjestävät matkoja tähän matkakohteeseen:

Keskustelu

Keskustele matkakohteesta Alanya ja muista Turkin matkakohteista Lomat.infon keskustelupalstalla.

Matkakertomukset

Oletko käynyt tässä matkakohteessa? Kerro kokemuksistasi tai anna vinkkejä matkaa suunnitteleville tällä lomakkeella.

Loma Turkissa

Olen käynyt Turkissa 6 kertaa,2 kertaa Incekumissa,kerran Belekissä ja muina kertoina Alanyassa,olen niin rakastunut Turkkiin että sinne on päästävä aina vaan uudestaan ja uudestaan.Siellä on paikoin karua mutta kaunista.Myyjät on aika päälle käyviä,mutta se on vaan huvittavaa,niitten kanssa on vaan opeteltava tulla toimeen ja minä tulen ainakin,olen niin hyvä tinkaamaan,että olen saanut paljon hyviä vaatteita erittäin halvalla. Sinne olen matkaamassa nytkin kunhan löydän vaan sopivan matkan, kesäkuun 2 päivä olisi tarkoitus lähteä viikoksi,olisin kauemminkin mutta työt ei anna myöten.Kun valitsette lomaa,valitkaa Alanya,siellä tulee toimeen vaikka kieliä ei osaakkaan,en osaa minäkään muuta kuin suomen ja hyvin olen pärjännyt.

Arvosana kohteelle:

Tuula Lapista - 06.01.2013

Alanya, Turkki

Olen ollut ensimmäisen kerran Alanyassa 2006 vuonna, sen jälkeen olen joka vuosi mennyt alanyaan ja ollut siellä joko 1-2 viikkoa ja joinakin vuosina 2 kertaakin(kesällä ja syksyllä) Tänä vuonna vuokrasimme asunnon kuukaudeksi ja vietimme siis kuukauden alanyassa. Asuimme samoissa asunnoissa missä muutkin Turkkilaiset, ystävystyimme hyvin heihin ja monet heistä olivat tulleet muualta Turkista lomailemaan Alanyaan. Asunto oli aivan upea vaikka se olikin Tosmurissa joka on noin 5km keskustasta, mutta sieltä kulki joka välissä busseja keskustaan joka ei maksanut kuin 1,25 liiraa eli 75senttiä. Meillä on tosi paljon ystäviä Alanyassa ja rakastamme sitä paikkaa aivan hullunlailla, sinne haluaisi koko ajan. Ihmiset ovat ihania, kohteliata ja sosiaalosia siellä. Vaikka monnien mielestä se että kaduilla Turkkilaiset yrittävät saada ihmisiä väkisin kauppoihin ei ainakaan minua haittaa koska ymmärrän sen että he yrittävät vain saada palkkaa. Uimarannat ovat ihanat, satama on kaunis ja sieltä saa halpoja laivareissuja, joilla ruskettuu kaikista eniten. Yöelämä siellä on aivan mahtavaa! Ystäväni oli viime vuonna ensimmäistä kertaa kanssani Alanyassa ja rakastui niin että ei olisi malttanut odottaa tätä kesää. Eli suosittelen todella Alanyaa kaikilla Suomalaisille matkustajille, siellä on halpaa ja kannattaa käydä erinlaisissa ravintoloissa on todella hyvää ruokaa. Shoppailu on halpaa jos vain jaksaa tingata, eikä anna periksi! Ensi vuonna ollaan taas pidempi aika Alanyassa ja olemme suunnitelleet ostavamme asunnon sieltä jota vuokraisimme sillä välin kun olemme itse Suomessa. Seni seviriyorum, kannattaa opetella vähän sanoja Turkiksi paikalliset pitävät siitä että jotkut osaavat Turkkia esimerkiksi tamam= okei ja evet=kyllä yleiset sanat ja tietenkin kuulumiset ja tervehdykset.

Arvosana kohteelle:

Alanyaa rakastava ! - 30.11.2011

Lomalla Alaniassa

Olimme kesäkuussa tänävuonna toisen pariskunnan kanssa.
Hotellina oli DEVELI kivan rauhallisen kävelykadun varressa.
Hotellin henk.kunta oli ystävällistä ENSIMMÄISET päivät, mut mitä pidemmälle loma eteni, emmekä jääneet lounaalle, sitä apeammaksi muuttui henk.kunta.
Huippuna oli se et,eräänä päivänä,kun tulimme kaupungilta tarjoilija tuli ilmottamaan, et meiltä oli jäänyt kaksi paukkua maksamatta. Aikaa oli kulunut 3 päivää. No summa ei ollut suuri, joten maksoin. Olin 100% varma et olin maksanut. No oma vika kun maksoin. Kävimme syömässä ja iltaa istumassa HAPPY DEYS ravintolassa. AIVAN FANTASTINEN PAIKKA JA MIKÄ PARASTA ISÄNTÄNÄ ON SUOMESSA ASUNUT ELIAS JA HÄN ON SUOMALAISEN SAIRAANHOITAJAN KANSSA NAIMISISSA.AIVAN UPEETA RUOKAA JA TODELLA KIVA HENKILÖKUNTA.
Paikka on vesipuisto AGVA PARKKIA vastapäätä. Tippukiviluolat ovt myös lähellä.
Ataturkin patsaan lähellä on mattoliike,(NIMEE EN MUISTA) ja omistaja puhui hyvin Suomea, mut VOI KAUHISTUS. Tämä kauppias suuttui aivan kauheesti, kun emme ostaneet häneltä 3:mea pienehköä mattoa hinta 4800€. Mut kaikenn kaikkiaan aivan ihastuttava maa, pääsääntöisesti ihmiset erittäin ystävällisiä ja edullista ruokaa ja juomaa.
Lämpöö oli 30-40 välille, mut ei silti tukalan kuumaa.
Nyt olemme jo aikeissa ostaa eläkepäiviä varten sieltä asunnon.

Arvosana kohteelle:

KAKSI PARISKUNTAA - 22.08.2011

Jokaisella naisella pitäisi olla oma merirosvo!

Olin ensimmäistä kertaa Alanyassa syyskuussa 2010 ja nyt jo haluaisin mennä takaisin.
Olin tyttöystäväni kanssa (me molemmat 4:n lapsen äitejä) ja asuimme hänen asunnossaan, joten majoitus oli ensiluokkaista. Oli kätevää, kun hän vuokrasi meille jeepin ja sillä sitten huristelimme Alanyan liikenteen joukossa lähes yhtä vauhdikkaasti kuin paikalliset.
Siinä tuli nähtyä Dim Magarasin tippukiviluola (4,5€/hlö) ja Sapadere kanyon, tosi mahtava vuoristokanjoni, jossa pääsi uimaan vuoristojokeen (2€/hlö). Samalla koimme ne kuuluisat serpentiinitiet, joissa minä ainakin aika ajoin pitelin penkistä kiinni ja yritin polkea olematonta jarrua --- en siis itse ajanut.
Toki kävimme myös Alanya kalesilla eli linnoituksella, jossa kuulemma itse Kleopatra on asunut (!). Linnoitukselle (5€/hlö) menimme paikallisella bussilla (1,25€/suunta)ja se oli tosi järkevää, sillä sinne oli niin hurjat jonot ja ruuhkat, että itse ajaen olisivat hermot voineet mennä + joka paikassa pitää kuitenkin maksaa niitä parkkimaksuja (ei tosin mitään hurjia hintoja).
Linnoitukselta näimme sitten niitä ns. merirosvolaivoja,jotka kiertävät ympäri linnoitusniemeä ja saimme päähämme lähteä myös "boat tripille". Se oli lomamme paras päätös, sillä loppuloman vietimme ihanien "merirosvojen" seurassa eikä lomalta oikein muuta voi enää toivoakaan!Aluksesta päästettiin useampia kertoja kirkkaana välkkyvään mereen uimaan ja palvelu oli mitä huomaavaisinta ja parasta mitä voi ikinä toivoa! Suosittelen kaikille lämpimästi venereissua, mutta olkaa tarkkoja, minkä veneen valitsette! Valitkaa vain oikeista laseista juomaa tarjoava merirosvoalus!
Lämpötila oli koko loma-aikamme +33C ja merivesi myös +33C, uskomattoman ihanaa!
Kauppakaudulla asioimme, ostin ihanan Tankini -uima-asun ja siihen huiveja sekä Opasta lapsilleni jalkapallopaitoja, nahkavöitä ja tytöille Dioria yms. Paljon ostava saa ainakin tingittyä hintoja jonkin verran alaspäin, mutta tarvitsevathan myyjätkin katteensa ja suomalaisilla on kyllä varaa maksaa niitä hintoja, joita he pyytävät (=halvempaa kuin Suomessa).
Nyt vain mietin, että milloinkahan pääsen sinne takaisin?


Arvosana kohteelle:

Merirosvon morsian - 08.10.2010

Turkki, Alanya

Oli todella mukava matka, olimme 21.7-28.7.2009 Alanyassa, Isabella hotellissa joka oli todella mukava hotelli ja mukava henkilökunta. Ajelin vesiskootterilla ja kävin manikyyrissä ja olen todella tyytyväinen, hinta-laatusuhde kohdillaan. Palvelu oli joka puolella hyvää, niin kaupoissa, kuin ravintoloissakin, eikä ruokakaan ollut pahaa. Enemmän turkkilaisuutta olisin kaivannut, suurin osa tarjoilijoista puhui aika hyvää suomea ja osa oli jopa asunutkin Suomessa. Hotellissamme oli esityksiä ja karaokea ja Ali jopa vei apteekkiin lääkkeitä ostamaan skootterillaan. Respasta sai tilata taksin ja ei tullut kalliiksi. Kävimme hotellin ravintolan lisäksi muun muassa Skandinavia ravintolassa ja Bistro Hawaii nimisessä ravintolassa, jossa yksi ilta istuttiinkin aika pitkään ja josta tuli minun lemmpparini. Siellä oli komeita nuoria tarjoilijoita, jotka järjestivät monia esityksiä illan aikana ja olivat hyvin ystävällisiä. Kävimme myös vesipuistossa ja sekin oli todella mukava kokemus. Kuumahan tuolloin oli, 50 astetta joka päivä, mutta ilmastoinnin sai ostaa huoneeseen ja kaupoissa ja ravintoloissa ilmastointi kyllä pelasi. minua luultiin kaksikymppiseksi vaikka olen kolmetoista, mutta ei kuitenkaan haitannut. Todella mukava loma, ihan erilainen kuin muualla käymissämme paikoissa, Teneriffalla, Fuenteventuralla, Gran Canarialla, Unkarissa ja Latviassa. Kannattaa käydä, mutta suosittelen kevättä tai syksyä, koska meidän aikanamme oli todella kuuma.

Arvosana kohteelle:

Meikä - 30.07.2009

tosi kiva paikka

oltiin viikko alanyassa.loma oli todella onnistunut.
Oli lämmintä,ihanat rannat,mahtavat shoppailu mahdollisuudet.Juteltiin paljon paikallisten kanssa ja kohtelu oli ystävällistä.Turkkilaisethan on kovia teemään kauppaa,mutt siihenkin kannattaa suhtautua ystävällisesti ja juoda teetä ,kun tarjoavat.Osttahan ei ole pakko.
Ruoka oli hyvää ja hinta -laatu suhde oli ok!Kannttis oli Bar Cabella ...ihana paikka ja tosi kiva henkilökunta.
Paljon jäi nähtävää joten palaamme viellä sinne mahdollisimman pian.Paikka ei sovelle mun mielestä tiukkapipoisille ihmisille ja sellaisille jotka haluavat ,että asiat tapahtuvat heti...

Arvosana kohteelle:

sari.h - 29.07.2009

Kyllä kyllä

Mahtava paikka. Heikin baari, Green House ovat mahtavia. Kuumuuttakin on hyvin

Arvosana kohteelle:

Alanyassa käynyt 3 kertaa - 12.07.2009

Turkki, Alanya

Kävin mieheni kanssa Alanyassa muutama vuosi sitten. Matka oli mukava, koska kyseessä oli ensimmäinen oikea ulkomaan matkani. Lämmintä oli ja meressä oli mukava uida. Turkkilaiset miehet olivat pääsääntöisesti ns. limaisia ällötyksiä. Uskomatonta kuinka naisia esineellistettiin. Kuka tahansa saattoi huudella kadulla, flirttailla tai yrittää kosketella minua, vaikka olin mieheni kanssa. Joku voi ottaa kohteliaisuutena, mutta minusta se oli alentavaa. Kaupankäynti oli liian aggressiivista minun makuuni ja itse Alanya liian turistisoitunut. Jos joskus palaan Turkkiin, valitsen pienemmän lomakohteen.

Arvosana kohteelle:

Terppa - 12.03.2009

Turkki = RAKKAUS

ihana paikka, sää kohdallaan, oikein rento fiilistelypaikka 8) IHAN HUIPPU <3 Robin Hoodit ja Havana Clubit kierrelty ja hyvin jytäs:DD mikä paratiisi<3 ens vuonna uudestaan!

Arvosana kohteelle:

gylegylee - 24.11.2008

Vast. Paras matka! Yksinkin voi pitää HAUSKAA!!! /Kerttu - 11.10.2007

Terve Kerttu!

Kiva kun sinulla oli hauskaa. Tiedoksi sinulle että ne kaksi miestä on gay-pari ;-) Tuskin sillä on mitään merkitystä. Kyseinen Villa Rainbow oli aikoinaan gay-väestölle suunnattu majoituspaikka.

Itse en ole siellä käynyt tai tavannut miehiä mutta minulla on ystäviä jotka ovat. Herrasmiehiksi olivat heitä kehuneet

Alanyassa kävin muutama vuosi sitten oman mieheni kanssa ja ihastuimme paikkaan kovasti. Nyt olemme taas lähdössä sinne lauantaina 26.07.08 viikoksi. Majoitus tosin 28km Alanyasta Incekumissa Hotel Pegasos Resortissa/Planet Pegasos/JOYHOTELS. Siellä meille kolmen hotellin palvelut all inclusive sis hintaan (Pegasos Royal, Pegasos Resort ja Pegasos Club). Sieltä käsin käymme Alanyassa ja Antalyassa, tuskin kukaan jaksaa koko viikkoa hotellissa olla =)

Nahkatuotteita suosittelen ja nahkavaatteiden yms teettäminen mittatilaustyönä edullista. Sisäänheittäjistä ei tarvitse välittää, nykyään siellä poliisit sakottavat liian innokkaita sisäänheittäjiä...

Antoisaa ja rentouttavaa lomaa kaikille sinnepäin menijöille!

Terv. Roni -74 Helsinki

Arvosana kohteelle:

Roni -74 - 21.07.2008

IHANA PAIKKA

Olen menossa 4. kertaa alanyaan ja paikkaan en pety koskaan. Eka kerran kävin v.1995 ja nyt lokakuussa lähdin lasteni kanssa sinne ( välissä) oli 6 vuotta. Ja nyt me taas odotellaan innolla seuraavaa matkaa joka tapahtuu syyskuussa.
Topin Paikka on aivan mahtava ruoka paikka ja on hyvä palvelu kertakaikkiaan, hakevat ilmaiseksi hotellilta ja vievät pois.
Kleopatra aytur on hotelli. Kuulemma hyvä.....? Viimeksi My dreams ja ei ollut kuin tyydyttävä. Onko kokemuksia kleopatrasta? Valitsin sen siksi , että vesipuisto vieressä, kun se jäi viimeksi kokematta, kun olivat jo sulkeneet.

Arvosana kohteelle:

2 lapsen yh-äiti - 03.07.2008

Alanya = Dreams city

Rakastan Alanyaa.. Olin siellä viime syksynä kaverini kanssa ja nyt kesällä menen sinne uudestaan.. Alanyassa on aivan unelma shoppailumahdollisuudet ja NIIIIN ihanat discot!! Suosittelen todella lämpimästi Bistro Bellmania ja Robin Hoodia.. Myös Auditorium Alanyasta noin 10 km poispäin, on aivan mahtava bilepaikka!Paitsi sinne maksaa vain sisäänpääsy n. 10 e, mutta saa sentään lipun hinnan mukana yhden ilmaisen drinksun.. Illalla Alanyassa kannattaa mennä vuorille syömään.. Aivan ihanat ruoat ja näköalat! Rakastan Alanyaa aina!

Arvosana kohteelle:

I don't forget Alanya 4ever!! - 26.05.2008

Todella siisti ja viihtyisä paikka-Alanya!!!

Olimme huhtikuussa perheemme kanssa Alanyassa kaksi viikkoa ja voin vain todeta, että huomattavasti viihtyisämpi, edullisempi ja turvallisempi paikka kuin esim. Espanja. Olemme matkustelleet paljon Euroopassa ja Aasiassa, mutta ihastuimme Turkkiin mielettömästi!

Kaupustelijoista ja sisäänheittäjistä emme välittäneet vaan tervehdimme vain kohteliaasti ja kävelimme ohi jos emme olleet menossa ostoksille tai olleet nälkäisiä. Kukaan ei hudellut perään ilkeästi. Suomalaisista tykättiin kovasti ja suomesta oltiin kiinnostuneita kuulemaan enemmänkin.

Ruoka oli taivaallisen hyvää! Ja edullista. Kebabit alkaen 1,25€! Ravintolassa (paikallinen) iso ateria lampaanlihaa, naudanlihaa ja kanaa sekä riisiä, ranskalaisia, erilaisia salaatteja ja alkuruuaksi tietenkin todella paljon leipää, eri kastikkeita, salaatteja ja ruokajuomat yht. 4 hlöä 15€! Löytyihän sieltä toki hinnakkaampiakin paikkoja joissa pihvi maksoi noin 10-15€/ruokailija, mutta ruoka ei siellä ollut yhtään sen parempaa..väitän jopa, että paikallisissa ruokapaikoissa (lokanta) oli herkullisemmat ruuat kuin kansainvälisissä ruokapaikoissa. Vatsatautia emme saaneet vaikka söimme majoneesit, salaatit ja irtojäätelöt.

Alanyaan matkaavat; käykää ihmeessä meriretkellä (ostakaa paikallisilta, ei suomalaisilta matkanjärjestäjiltä) koska saatte saman reissun puolet halvemmalla ja paikallisten retkiin kuuluu samaan hintaan vielä ruuat (aamupala ja lounas)ja juomat samaan hintaan (itse maksoimme meriretkestä 15€/hlö). Kale-linnoituksella kannattaa ehdottomasti käydä vaikkapa taksilla. Upeat maisemat yli Alanyan! Ja Dimcay joella on myös upeat maisemat ja hyvää ruokaa joessa kelluvassa ravintolassa. Nam!

Menemme ehdottomasti Turkkiin vuoden kuluttua uudelleen, ehkä Alanyaan tai sitten Antalyaan. Jos joku on menossa Alanyaan ja haluaa jostakin asiasta lisätietoja autan mielelläni vastaamalla kysymyksiin tällä palstalla jos vain osaan :)

Arvosana kohteelle:

Alanyaan rakastunut - 13.05.2008

Ihana paikka alanya

aivaan ihana paikka rakastan sitä ylikaiken tosi hyvä lapsiperheille ja lämpöä riittää kauppiaat tosi innokkaita ja rasittavia mutta kyllä niihin sopeutuu

Arvosana kohteelle:

Milja - 12.05.2008

turkki alanya

Moi kaikille.minä olen käynyt alanyassa jo vuodesta 1990 ja ihastuin aivan mielettömästi siihen paikkaan joten viime vuonna olin siellä aurikomatkojen reissulla ja semmoinen huoneito hotelli kuin cumus.tosi mahtava suosittelen muillekkin.nyt kesällä meinaan taas mennä samaan hotelliin.HUOM menen miesystäväni kanssa."onhan ne turkin pojat komeita"aivan ihana loma taas tiedossa.t.aulikki

Arvosana kohteelle:

justiina - 12.05.2008

Alanya,täyden kympin ja plussan arvonen!

Olin poikaystäväni ja ystäväpariskuntamme kanssa toukokuussa 2007 Alanyassa ja tänä vuonna olen lähdössä poikaystäväni kanssa kahdestaan uudestaan. Rakastuimme Turkkiin niin paljon,että uudestaan on aivan pakko lähteä. Löhöilimme rannalla 37 asteen lämmössä ja kävelimme kaupungilla. Hotellimme oli Riviera jossa puolihoito ja hyvä ja ystävällinen palvelu. Olimme kuin paratiisissa sen viikon,ja nyt olemme menossa kahdeksi viikoksi jotta kerkeämme näkemään enemmän.
Yksi suuri pettymys kyllä oli..."boat trip" merellä. Sille reissulle en halua enään ikinä. Ruoka oli hyvää ja kohtelu,mutta muuten reissu oli pohjanoteeraus.
Mutta kaikesta huolimatta suosittelen lämpimästi Turkin Alanyaa :) Ja käykää Heikin baarissa...siellä me kävimme joka päivä ;)

Arvosana kohteelle:

Sande - 17.02.2008

Ihana paikka!!

Menimme ensimmäistä kertaa Alanyaan vuonna 2007 osan perheeni kanssa. Oltiin kaupungilla, rannoilla ja diskoissa. :) Se oli aivan mahtavaa!!! =) Lämpötila oli 25-35 asteen paikkeilla <3<3 Suosittelen matkakohdetta: ALANYA !!! Jos rakastat uimista, auringon ottoa, shoppailemista ja kaiken lisäksi maailman parhaissa diskoissa bilettämistä, osta liput Turkkiin, Alanyaan!

Arvosana kohteelle:

Alanya <3 - 14.02.2008

Alanya

Olen kaynyt Alanyassa lukuisia kertoja, ja talla hetkella asun myos taalla! :-) Alanya on hyva lomapaikka silla taalta löytyy aktiviteetteja eri ikaisille, eri kokoisille ja kaikille ihmisille. Rantaa Alanyassa riittaa silman kantamattomiin, rannoilla voi ajella vesiskootterilla tai vaikkapa menna kokeilemaan parasailingia. Kokeilin kesalla itse paraglidingia, jossa laskeuduimme vuorelta varjoilla alas kleopatra beachille. Oli aivan MAHTAVAA!! Suosittelen myos kokeilemaan kleopatra hamamia( Turkkilainen Sauna) aivan ihana!! Sataman ja keskustan ravintolat ovat melko hinnakkaita, mutta kun mennaan ylospain (eli siis vuorta kohden) sielta loytyy jo halvempia ravintoloita, ja parempaa ruokaa. Baarit ja yökerhot ovat todella kalliita,mutta iltameno on sitakin hauskempaa.

Paikillisista ihmisista voin sanoa sen verran, etta turkkilaiset ihmiset ovat todella ihmisystavallisia/auttavaisia/kohteliaita ja mukavia. Tietysti niita ''pahoja tyyppeja'' löytyy kanssa, siksi kannattaakin olla varovainen.
Öisin ei valttamatta ole turvallista liikkua kaduilla, ainakaan tyttöporukalla, koska ikava kylla naita ''pahoja tyyppeja'' on silloin liikenteessa. İtse naispuoleisena kaytan yöaikaan aina taksia vaikka asumme ihan keskustassa ja on lyhyt matka kotia, mutta kun ei uskalla ottaa riskia.

Taksilla liikkuminen Alanyassa on halpaa (Muistakaa vaan varmistaa, etta taksikuski pistaa taksamittarin paalle), Alanyassa liikennoi myös kaupunkibusseja (dolmuş) se maksaa n. 1 ytl eli halpaa.. Jos sitten kiinnostaa lahtea vaikka shoppaamaan vahan kauemmas niin Antalyaan menee busseja tunnin valein. Bussi maksaa 10 ytl eli n.6 euroa.

Lempipaikkani Alanyassa on ehdottomasti Dimçay joki, jossa voit virkistaytya makeassa ja viileassa jokivedessa ja syöda mahasi tayteen kaikenmaailman turkkilaisen keittiön antimia. Myös Alanyan ''takana'' olevalla vuorella on mahtavat nakymat koko Alanyan yli..

Tassa nyt jotain vinkkeleita, mutta kylla se vaan niin on etta Alanya <3

Arvosana kohteelle:

Haci Ann - 30.12.2007

Alanyaan jäi sydän ja mieli....

Kävin Alanyassa ekakerran 2005 ja sen jälkeen en ole muita kohteita edes ajatellut,sieltä löytyi toinen "kotimaa".Rakastan niitä ihmisiä,ilmapiiriä,aurinkoa,merta kaikkea mitä siellä on.Tänä vuonna olen lomaillut siellä jo kahteen otteeseen viimeksi syys-lokakuun vaihteessa.2008 kesäkuun alusta lähden taas kuukaudeksi sinne ja syksyllä kun täytän "pyöreitä"taas uudestaan!!!IHANAA!!!

Arvosana kohteelle:

aurinko - 21.12.2007

Turkkiin kesällä 2008

Olen käynyt Alanyassa pienestä pitäen ja ensi kesänä olisi taas tarkoitus lähteä lomaa viettämään tuttuun Sifalar-hotelliin. Parempaa paikkaa kesäloman viettämiseen en voisi kuvitellakaan.
Tulee ihania muistoja mieleen kun lueskelee näitä muita juttuja!
Äkkiä lomaa varaamaan, see you in Alanya!


Arvosana kohteelle:

Emppu - 09.12.2007

Alanya

Paikkana tosi upea, sattu hyvät ilmat. Osa Ihmisistä siellä oli mukavia, mutta osa erttäin ilettäviä ja ärsyttäviä. Kait se johtu siitä et meitä oli kaks 18vuotiasta tyttöä liikenteessä.:) Mutta hotelli oli mitä mainioin. Hirveä ikävä ei ole takasin sinne, mutta joskus, vuosien kuluttua voisin käydä siellä mieheni kanssa. Detur-oppaisiin olin erittäin pettynyt. Meille oli ennen matkaa annettu paljon parempi kuva opas asiasta.

Arvosana kohteelle:

tyytyväinen ja pettynyt - 01.11.2007

ei pelkoa!

Olin syyslomalla -07 Turkin Alanyassa... Oli ihan ensimmäinen lentomatka... Ei tarvinnut yhtään pelätä... Ostin Deturilta matkan ja kaikki järjesty loistavasti...Oppaan sain helposti kiinni, jos tuli jotain ongelmia... Ja mikä kaikkein mukavinta oli mahdollista ostaa Deturin järjestämiä reissuja.. vaikka ne olikin vähän hinnakkaita siihen sai monesti ruuan ja SUOMEN kieltä puhuvan oppaan... ei tarvinnut kuluttaa enegiaa tulkkaamiseen... Tykkäsin kamalasti paikasta ja Deturin oppaista... Alanya on todella LÄMMIN ja kaunis paikka!

Arvosana kohteelle:

hansuli - 26.10.2007

Paras matka! Yksinkin voi pitää HAUSKAA!!!

Kävin Turkissa, Alanyassa parisen vuotta sitten ekaa kertaa. Ihan kiva paikka mutta yksin matkustaessa voi tulla hiukan tylsää. Joten tällä kertaa ajattelin etten samaa virhettä tee uudestaan, vaan lähden ystävättären kanssa. No, kävi sit niin et ystäväni sairastui ja jouduin taas yksin matkalle... bläh

Netistä selailin olisiko muita yksinäisiä lomailijoita menossa samaan aikaan, muttei löytynyt...

Netistä törmäsin sit sattumalta kertomukseen, jossa kaksi naispuolista lomailijaa kehuivat Alanyan lomansa. Aloin sitä lukemaan ja huomasin että juuri sellaisen loman minäkin tarvitsisin ja halusin.

Tytöt (aika nuoret olettaisin) olivat asuneet mies pariskunnan(toinen suomalainen ja toinen turkkilainen)luona jossain hulppeassa villassa, kaupungin ulkopuolella, ja nämä kaverit olivat opastaneet heidät ympäri Alanyan kaupunkia ja myös kauemmaksi... Olivat käyneet vaikka missä...

Sen verran kehuivat reissuaan että päätin ottaa yhteyttä kavereihin.

Sain heihin yhteyden loppujen lopuksi ja pyysin heiltä tietoa, mitä voisivat tarjota tällaiselle yksinäiselle matkailijalle. Vastaukseksi sain että aika paljon, ja erilaisia asioita, mitä turisti ei yleensä näe tai koe lomallaan... vaikka olivatkin aika kiireisiä. -Kiinnostuin heti, ja ajattelin ettei minulla ole tässä nyt mitään menetettävää!

Villassa eivät kuulemma enää asuneet, vaan olivat muuttaneet Alanyan keskustaan, mistä vuokrasivat ulos huoneita mm. suomalaisille lomailijoille. Ja pienenä lisänä opastetut kiertoajelut yksityisellä autolla.

Koska minulla oli jo hotellihuone varattuna en tarvinnut heiltä huonetta, vaan pyysin poikia viemään minut Alanyan kaupunki reissulle, sellaiselle kaupunkikierrokselle missä näkisi muutakin kuin moskeijat, kaupat ja ravintolat. Olin aiemmin ollut samantyyppisellä reissulla ja erittäin pettynyt, sai istua hikisessä bussissa muiden suomalaisten kanssa, kunnella heidän jankutusta, ja oppaamme kertoi enimmäkseen vanhoista asioista, kulttuurista ja historiasta... -Ja ravintoloista. Ehkä ei niinkään minua kiinnosta sellaiset. Tämä oli ns "testi" minulta pojille.
-Olisiko heidän retki niinkään erilainen...?

Noh, minua noudettiin yhtenä aamuna hotellilta, olikohan Fiat tai Renault merkkinen, isompi auto, missä oli iso tila (vain minulle) takapenkillä. Kylmä vesipullo oli minua odottamassa istuimella. Tuli heti sellainen olo että minusta pidetään hyvää huolta! Autossa oli minun onnekseni ILMASTOINTI!!!

Pojat oli kivoja, ja heidän kanssaan oli erittäin mukavaa jutella niitä näitä, samalla kuin sitä infoa tuli sopivasti, ja onnekseni ilman niitä minun vihaamiani historiallisia numeroita (joita kukaan ei muista 5 minuutin päästä).

Ajoimme läpi kaupungin, Linnakkeet ja rannat, museo ja luolat, mutta mikä parasta niin pojat veivät minut veneretkelle. Upea kokemus! Aurinko paistoi ja niin kirkas merivesi. Venemiehet päästivät meidät pikaiselle uintireissulle. Nautimme myöhemmin ihanan lounaan, erikoisessa piknik paikassa, missä uinti oli myös mahdollista, makeassa joki vedessä. En käynyt siellä uimassa koska vatsa oli niin täynnä kaikenlaisia herkkuja. Muistaakseni paikan nimi oli Dim tsai, tai jotain sinnepäin. Ihana paikka. Paljon viileämpi kuin Alanyan keskusta.

Päivä meni niin nopeasti että pimetessä alkoi jo niin väsyä, jolloin pojat veivät hotellille. -Olipa vaan päivä! Kertakaikkiaan MAHTAVA!!!

Valitettavasti pojat olivat varattuja lomani loppuosan joten en saanut heidän mukavassa seurassaan aikaani viettää, mutta ei hätiä, seuraava matka Alanyaan on jo varattu, ja nyt tällä reissulla tulen asumaan heidän luonaan ja olemme jo keskustelleet eri vaihtoehdoista missä käydä. Saa nähdä mitä pojat keksivät.

Ovat ainakin luvanneet kokata minulle Turkkilaisia ruokia :)

Voin suositella heitä ihan kenelle vaan. Tästä linkistä minä heidät silloin joskus tavoitin, annan sen tässä mikäli joku muukin haluaa saada yhteyttä heihin.

www.villarainbow.8m.com

Kiitokset teille pojille ja pian taas nähdään!

T. Kerttu Pohjanmaalta

ps. arvosanani on TEILLE 5 tähteä, Alanya saisi muuten 4, ilman teitä...

Arvosana kohteelle:

Kerttu - 11.10.2007

Alanya on elämä

Olin juuri ensi kertaa Alanyassa. Se oli todella upea paikka. Ihmiset siellä oli kerta kaikkiaan ihania. Ruoka oli hyvää ja elämä siellä mielenkiintoista. Ikävä Alanyaan ei lähde millään, sydän jäi sinne. Lähden sinne takaisin niin pian kuin mahdollista. Parempaa paikkaa ei mistään löydy.

Arvosana kohteelle:

Sharaabiyon - 20.08.2007

I Love Alanya

Alanya on paikka joka ei unohdu koskaan. Sinne jäi sielu ja sydän. Alanya on kaunis ja monipuolinen. Kaupunki on mahtava, ja liikenteen melu kotoisaa. Rannat ovat upeita ja ravintoloista sai halvalla hyvää ruokaa. Ja hotelli, Villa Sunflower 2, jossa olin, oli viihtyisä ja henkilökunta oli aivan mahtava. Alanyaan on ikävä, joka ei lähde. Matkustan Alanyaan uudestaan heti kun se on vain mahdollista. Alanyassa kaikki oli mahtavaa; ihmiset, kaupunki, ruoka ja kiihkeä elämänrytmi.

Arvosana kohteelle:

I Love Alanya - 20.08.2007

Sydän, sielu ja elämä jäi sinne..

Olen matkannut Alanyaan 12 kertaa. Olen totaallisesti menettännyt sydämmeni maalle, kansalle, tavoille, merelle, luonnolle, kaikkelle mitä Alanya tarjoaa. Itse en juuri koskaan ole ollut kosketuksissa turismin parissa siellä, mutta se paikka, ne ihmiset ja tavat!! jos olisi mahdollista, asuisin siellä!! Tunnen olevani kotona siellä, totta on myös sekin että turismi on hiaman kärsinnyt viime aikaisista tapahtumista, mutta maahan on edelleenkin yhtä turvallista matkustaa..menkää, kokekaa, nähkää, iloitkaa!! Voin vaan todeta, tyttö tuli takaisin, mutta kaikki muu jäi Alanyan basaari alueen vilskeeseen!!

Arvosana kohteelle:

Askim Sanna - 06.07.2007

Välimeren kotini

Lähdin Turkin Alanyaan ensimmäisen kerran lomalle 2001 huolimatta siitä, että olin kuullut paljon negatiivista kyseisestä paikasta ja paikallisista ihmisistä. Tuon vuoden 2001 jälkeen olen matkannut Alanyaan 7 kertaa, eri pituisille lomille. Olen käynyt välillä muuallakin, mutta Alanyan lomia ei voita mikään.

Parasta Alanyassa on varma aurinko ja lämpö!! Ja paikalliset ihmiset. Kannattaa tutustua heihin oikeasti, heidän kauttaan oppii tuntemaan kulttuuria ja tapoja paljon paremmin. Kaipaan Alanyan tunnelmaa: Aamulla herään viileästä hotellihuoneesta,(kun ilmastointi on napsautettu yöllä päälle). Ikkunasta huomaan, että Alanya on herännyt paljon ennen minua, ulkoa kantautuu sirkkojen siritys, liikenteen ja elämisen äänet. Meri siintää hieman kauempana sinisenä ja houkuttelevana. Hotellihuoneesta astuessani ulos vastassa on kostea ja lämmin ilma. Aamupalaa syön vielä varjossa ja taustalla soi paikallinen musiikki. On rentouttava olo ja niin stressitön, voin rauhassa miettiä ystäväni kanssa, että mitä tänään tekisimme. Jäisimmekö hotellin altaille, vai lähtisimmekä merelle..voisimme mennä tuttavan luo ajelemaan vesijeteillä, vai mentäisiinkö shoppailemaan.. Minnekään ei ole kiire. Mielelläni vaihdan ajatuksia hotellin henkilökunnan kanssa, he saavat aina minut hyvälle tuulelle.

Alanyan tunnelmaa on vaikea kuvailla... illalla ennen illanviettoon lähtöä istuskelen ystäväni kanssa kadun varrella penkillä, seuraamme paikallisten elämää, minareetista kuuluu kutsu rukoilemaan.. ihmiset palailevat koteihinsa.. erilaiset ruoan tuoksut kantautuvat ympäriltä ja lautasen kilinät, kun paikalliset syövät kotiensa parvekkeilla illallista... Se on se tunnelma, jota on vaikea pukea sanoiksi.

Elokuussa matkaan 3 viikoksi taas Alanyaan, en malta odottaa. Tapaan siellä monia ystäviäni, suomalaisia, turkkilaisia, saksalaisia... odotan sitä niin paljon.

Kokemisen arvoisia paikkoja Alanyassa on vanha linnoitus keskellä Alanyaa, muutaman kilomertin päässä oleva Dimcay-joki, jossa voi ruokailla ja uida, ruusutarha, veneretket jne. Niitä on niin paljon.

Ikävä kyllä joka paikkaan eksyy niitä epärehellisiä ihmsiä, kannattaa varsinkin yöllä ja juhliessa olla tarkkana puhelimien ja muiden arvoesineiden kanssa. Ja kaikki kauppiaatkaan eivät ole rehellisiä. Joissakin ravintoloissa on liian innokkaita tarjoilijoita ja kukkia/koruja myyvät lapset ovat poloisia, mutta kuulemma, eivät köyhiä.

Mutta tässä strooriani Alanyasta, käykää siellä, jättäkää ennakkoluulot Helsinki-Vantaalle ja nauttikaa!!:)

Arvosana kohteelle:

Jenneh - 21.06.2007

topin paikka, ehkä alanyan maukkain ruoka

topinpaikassa saa palvelua suomen kielellä, siis palvelua! ruoka todella loistavaa!!! suosittelen! paikka lähellä sifalar-hotellia!

Arvosana kohteelle:

jalmari - 16.09.2006

Tosi kiva ympäristö!

tulimme kaksi viikkoa sitten Alanyasta!siellä oli tosi kivaa!olin äitini ja isäpuoleni kanssa siellä kaksi viikkoa!oli tosi hyvä ajankohta olla siellä koska suomessa satoi ne viikot.sitten taas Alanyassa oli ihanan aurinkoista ja lämmintä!ihmiset olivat tosi ystävällisiä ja kivoja!yhdessä paikassa oli tosi komeita tarjoilijoita!

arvosanani paikalle on todella paljon yli 10!se on siinä 100 paikkeilla!me suunnittelemme juuri että menisimme syksyllä taas sinne!toivottavasti menemmme!olisi kivaa!

tai sitten menemme jonnekin muualle mutta Alanya on silti suosikkini!suosittelen niille jotka suunnittelevat sinne menemistä!

Arvosana kohteelle:

Lämmöstä nauttiva! - 18.06.2006

Kylmenevä kaupunki?

Olen käynyt Turkin Alanyassa vasta kolme kertaa, mutta jo kotiutunut. Ilmasto, ruoka ja ihmiset sen tekevät.Olen kuitenkin huomannut näiden muutaman vuoden aikana, että ilmapiiri Alanyassa on kovettunut ensi näkemästä ja että turkkilaiset eivät ole enää yhtä avoimia ja rentoutuneita kuin ennen - vaikka turistipalvelu pelaakin hyvin niin kaupankäynnin kuin ravintoloidenkin kannalta katsottuna. Vaikuttaa valitettavasti siltä, että pohjoismaalainen epäluuloisuus ja varauksellisuus on päässyt lintuinfluenssan tavoin tarttumaan turkkilaistenkin ennen niin lämpimiin ja avariin sydämiin.Yksi selitys ilmiölle voi tietysti olla se, että Turkissa rikollisuus lisääntyi vuodesta 2004 vuoteen 2005 kokonaiset 35 %. Sisältäisin tuohon lukuun mielelläni sen, että saivat varastettua minunkin sydämeni. Kalbimi kırma!

Arvosana kohteelle:

Ystävä - 28.01.2006

Alanyasta

olin tuossa kuluneena kesänä elokuussa viikon Alanyassa, ja ei voi muuta sanoa kun että ihan mieletön paikka!

Ensi kesän matka on varma, ja sen avulla jaksaa pitkän ja kylmän talven yli. Lämmintä riitti jokaiselle paikalle, hotellissa hyvä palvelu, ihmiset erittäin ystävällisiä, pidän paljon kulttuurista ja tavoista.

Hinnat suht halpoja edelleen.

Rantaelämä täyden 10 arvoista!

Jokaisen makuun löytyy varmasti jotain. Yöelämä vauhdikasta ja ikimuistoista, tuliaisvalikoimakin suuri, ja tinkimällä hinnat tippuivat olemattomiin.

Suosittelen lämpimästi kaikille:)

Arvosana kohteelle:

Minney - 14.11.2005

Ihana lomakohde

Olimme keväällä huhtikuun puolivälistä toukokuun alkuun, kahden viikon matkalla.
Ihanat hiekkarannat, ihanat ilmat, ystävälliset ihmiset, siistiä, hyvää ruokaa, hyvä hotelli -Flower Garden. Hotellin henkilökunta aivan ihanaa. Terveiset heille.
Matkamme oli täydellisen onnistunut. Kaksi naista, äiti ja aikuinen tytär.
Ihmiset olivat ystävällisiä ja avuliaita, mitään törkeyksiä emme joutuneet kohtaamaan. Haluaisin sinne uudestaan.

Arvosana kohteelle:

Äiti ja tytär - 06.08.2005