Tunisia

Pääkaupunki: Tunis
Asukasluku: 9 924 742
Virallinen kieli: Arabia ja ranska
Rahayksikkö: Tunisian dinaari (TND)
Pinta-ala: 163 610 km²

Matkakohteet: Tunisia

Tunisian matkakohteita:

Matkanjärjestäjät

Lomat.infon tietojen mukaan seuraavat suomalaiset matkanjärjestäjät järjestävät Tunisian matkoja:

Keskustelu

Keskustele Tunisian ja muiden maiden matkakohteista Lomat.infon keskustelupalstalla.

Matkakertomukset

Oletko käynyt tässä matkakohteessa? Kerro kokemuksistasi tai anna vinkkejä matkaa suunnitteleville tällä lomakkeella.

Hammamet ja elokuun helteet

Päätimme kaverin kanssa viettää edes viikko kunnon kesälomaa auringonpaisteineen ja valitsimme kohteeksi Tunisian. Saatiin mitä haluttiin: lämpötila huiteli 35-40 asteen kieppeissä, saharan retkellä taisi olla ylikin. Ehdittiin viikossa hyvin nähdä kaikki mitä haluttiin eli sahara (tai ainakin ns "portti"), fosfaattikaivokset junalla, Karthagon rauniot, Friguiran eläintarha ja Sidi bou saidin taiteilijakylä. Loppujen lopuksi todella siisti paikka vaikka kierrätyksestä ei vielä maassa mitään tiedetäkään (mm muovipusseja ja -pulloja pitkin tien pientareita), ihmiset kohteliaita ja ranta älyttömän siisti niin että meressäkin kehtasi käydä uimassa!
Itse kuljin naisena olkapäät ja polvet peitettyinä, mutta ainakin hotellialueella ja -kaduilla olisi hyvin voinut liikkua vähemmässäkin vaateparressa.. Tältä osin paikka (Hammamet) vaikutti kuin miltä tahansa muulta länsimaiselta rantakohteelta pienellä ripauksella eksotiikkaa!

Arvosana kohteelle:

RJ - 12.12.2008

Sousse

Olen kaynyt Soussessa useita kertoja. Siitä pidetään tai haukutaan. Nyt olisi taas aikomus lähteä huhtikuussa.Matkakaveri vain puuttuu.

Arvosana kohteelle:

Kati - 07.03.2008

Joopa joo

Oli Arabimaista ennakkokäsitys, joka vain vahvistui matkalla. Päällimmäisenä koko hotellin vieraiden vatsatauti, tyrkyttävät kauppiaat, muurien takana kaikki, ei alkoholia jne.
Golf kentät oli kuitenkin OK ja kaikesta huolimatta nautimme vaimoni kanssa kahdestaan.
Ihan en ensimmäisenä valitsisi tätä kohdetta jos ei olisi Golf kenttiä.


Arvosana kohteelle:

Pekkap - 12.11.2007

I love africa. <3

Oli tosi mahtava matka. :) 1vko liian vähän aikaa, joten kannattaa ottaa 2vko, et on aikaa tutustua rauhassa. Lapsiperheiden kannattaa käydä Eläintarhassa, joka on ihan lähellä hammametia. Kannattaa käydä myös medinassa hammametin vanhassa kaupungissa. Ihania aurinkoisia ihmisiä!

Arvosana kohteelle:

Tunis - 29.05.2007