Sousse

Valtio: Tunisia
Virallinen kieli: Arabia ja ranska
Rahayksikkö: Tunisian dinaari (TND)

Matkanjärjestäjät

Lomat.infon tietojen mukaan seuraavat suomalaiset matkanjärjestäjät järjestävät matkoja tähän matkakohteeseen:

Keskustelu

Keskustele matkakohteesta Sousse ja muista Tunisian matkakohteista Lomat.infon keskustelupalstalla.

Matkakertomukset

Oletko käynyt tässä matkakohteessa? Kerro kokemuksistasi tai anna vinkkejä matkaa suunnitteleville tällä lomakkeella.

Kokenut matkailija

Tulimme eilen Soussesta, minä ja 17 v. tyttären tyttäreni, kaunotar. Hotellimme oli Marhaba Beach. Hyvä hotelli, ihana henkilökunta, kaikki palvelut, joka ilta show, ympäristö turvallinen, alueelle ei pääse ulkopuolisia, rannalla sai olla rauhassa, myyjät eivät saaneet tulla aurinkotuoleille saakka. Ranta oli super siisti. Tarjoilu pelasi. Kaupungilla oli myös turvallista liikkua, oli itsestä kiinni, miten kohdeltiin. Miehet tulivat juttelemaan, sai itse valita, puhuiko vai kuljimmeko ohi, kukaan ei käynyt kiinni, tosin ehdotuksia tuli. Alkoholia ei saanut monestakaan paikasta, hotellissa kyllä sai. Rahanvaihto turvallista, kaikkialla samat kurssit. Takseissa mittarit, kerran otettiin liian iso hinta, useimmiten matkustaminen takseilla oli super halpaa, emme tinkineet, koska kansa on köyhää ja turisteja on vähän, päinvastoin annoimme tippejä. Hinnat 1-3e, esim. Soussesta port el kantauiin. Kannattaa muistaa, että kansa on köyhää ja tekevät vaan työtään, vaikka yrittävätkin kovasti myydä.

Nahkalaukut ja jalkineet todella halpoja. Ruoka ihan hyvää, ei mahatauteja meille ainakaan tullut.

Paras lomakohde, ei paljoa turisteja ja turvallinen, poliisi nappaa heti paikallisen, jos liikkuu turistin kanssa.

Suosittelen lämpimästi - myös lapsiperheille.

Arvosana kohteelle:

Kati - 13.05.2010

Positiivisesti yllätyin Tunisian Soussesta

Lueskelin paljon ennen matkaa itse kohteesta, aika negatiivista oli kirjoitelmat. Oli myös hyviä vinkkejä, tinkaa hinta alas, jos ollaan epäkohteliaita ole itsekin jne.

Matka oli todella positiivinen yllätys. Rannat siistiä, hotellin omalla rantaviivalla turvallisuus hyvä, eivät päästäneet kaikkia paikallisia häiritsemään turistien auringonottoa, hyvä sekin että samasta hotellista oltiin ja oppi tuntemaan ihmisiä, uimaan mennessä pyysin lähistöllä olevia katsomaan tavaroitteni perään, kuten katsoin myös heidän kun menivät uimaan. Mitään ei varastettu rannalla. Oli turvallinen olo. En myöskään ottanut mitään vastaan vaikka ilmaiseksi tarjottiin, tiesin että maksaa pitää jälkikäteen....kohtelias no thanks toimi...

Hotellin palvelu ei toiminut, kultuuriin kuuluu tylyys ainakin Suomessa asiakaspalvelun taso on eritasoista, tylysti vastaanottivat reklamaation, mutta kun napakasti sanoi asiasta, korjasivat virheitään. Muuttuivat lopuksi ihan palvelutaitoiseksi.

Retki Etelä- Tunisiaan oli elämys. 2:n päivän safari kameliajeluineen oli mieleenpainuvan muistorikas, kannattaa ehdottomasti käydä. Hintakaan ei ollut paha, ottaen huomioon että piti sisällään päivällisen sekä illallisen.

Vesi oli lämmintä, uin monta kertaa päivässä. Varokaa aaltoja! Virtaukset ovat voimakkaita...Järki mukaan ja nauttimaan.

Yhtään negatiivista asiaa ei tapahtunut. Yksin kävelin vanhassa kaupungissa, en löytänyt kaikkia nähtävyyksiä, kysyin tietä kohteliaasti neuvoivat.....

Eli järki mukaan ja pientä varovaisuutta. Rahaa mukana vain sen mitä tarvii päivän aikana. Tinkikää hinnoista, ne alkuhinnat on todellista kusetusta. Tein ostoksia ja maksoin niistä n. 20-30 % lähtöhinnasta...Kadulla tulee ehdotuksia ja seuraan tuppantujia, sanoin kohteliaasti että haluan kävellä yksin thnaks ja bye.. toimi....
Arvosana kohteelle:

Oona - 08.06.2009

Laadukkaaseen palveluun tottuneet - ei tänne!

Hei,
Yli 20 maan kokemuksella. Olen tottunut käymään lähinnä laadukkaissa etelän kohteissa. Erehdyin kerran ottamaan nopean matkan Tunisian Sousseen.

Soussea kehuttiin länsimaiseksi paikaksi, mutta kulttuurierot rassasivat minua. Jatkuva huijaus, hävyttömyyksien huutelu turisteille (puhun ranskaa erinomaisesti), kaupustelu jopa hotellien edessä, järjestäytynyt huijaus kaupungilla ym. eivät viehättäneet minua.

Esim. käytyämme katsomassa paikallisia nähtävyyksiä kamera napattiin suoraan kädestäni, ostin sen takaisin 10 eurolla. Ruusuja, pähkinöitä tai mitä vain tungetaan käteesi koemaistiaisina/tervetulolajhana ja pyydetään rahaa välittömästi, vaikka käsirysyllä. Uimassa käydessä pitää jonkun vartioida laukkuja, jotta niitä ei varasteta. Voisin kirjoittaa palstan täyteen kulttuurieroja. Berbeeri-illassa kävimme, joka oli ok. Mikäli teidän on pakko mennä Sousseen kannattaa osallistua järjestettyihin tapahtumiin, jotta jää edes jotain käteen. Itse ranta oli ok, mutta tästäkään ei nauti paikallisista ihmisistä johtuen.

Nämä maan tavat eivät minua houkuta ja valitsen lomakohteeni palvelun, kaupungin, ihmisten ja minulle sopivamman kulttuurin mukaan. Haluan vähäisiltä lomapäiviltäni enemmän positiivisia kokemuksia, vaikka ne kalliimpia ovatkin.

Annan 1-2 tähteä. En suosittele, kuitenkin parempi kuin Marokko tai Egypti.

Arvosana kohteelle:

Teemu L. - 20.04.2009

Melko mainio mesta!

Olin 3 vuotta sitten hiihtolomalla perheeni kanssa Soussessa. Aluksi ei ollut erityisen lämmin, mutta parin päivän päästä oli jo 22 astetta lämmintä.
Kävimme tiistai-aamuna Friguian, (vai mikä lienee) eläintarhassa, ja olihan siellä ihan mukavaa.
Muut päivät olimme enimmäkseen hotellilla ja basaareissa shoppailemassa.
Oli hauskaa, kun ihmiset tulivat kysymään:
"Where are you from"? Tai "Haloo haloo, mitä kuuluu? Katotaan katotaan."

Ainoat miinukset jäivät, että rantaa ei oltu vielä siivottu moskasta, merivesi oli jäätävää ja hotelli ei ollut mikänn paras mahdollinen. Taisi olla BouJafaar, 20m rannasta.

Arvosana kohteelle:

L0L - 01.09.2008

hotelli Samara

Heipähei taas!
Olin perheeni kanssa uudelleen Tunisian Soussessa,tällä kertaa kaksi viikkoa.
Lähtömme oli juhannuksena ja innolla odotin jo matkaa. Illalla yhdeksän aikaan viimein saavuimme Monastirin lentokentälle ja astuessamme ulos lentokoneesta tuli lämmin, suorastaan kuuma tuuli vastaan. Lentokentällä kävimme läpi kaikki passin tarkastukset jne mitä pitääkin. Bussilla menimme lentokentältä hotelliimme Samaraan. Meitä oli viisi henkeä ja 2 hotelli huonetta, yksi lisävuoteella. Ensin oli ongelmia, koska he eivät ymmärtäneet että olimme varanneet huoneen johon kuuluu lisävuode, mutta asia kuitenkin järjestyi. Hotelli oli hyvä,täydellinen Animation team, mukavat tarjoilijat ja muu henkilökunta oli myös mukavaa. Sää oli lämmin, +30 - +40 , eli lämpöä riitti ;) yhtenäkään päivänä ei satanut tai ollut pilvistä.
Jälleen kerran ruoka oli hyvää, niin hotellissa kuin muuallakin. Hotellia vastapäätä hyvä pizzeria, jutun salaisuus onkin se tarjoilija ;) aivan ihana.
Aurinkoa,lämpöä ja mukavia ihmisiä riitti koko kahdeksi viikoksi, harmillisinta oli palata takaisin kylmään ja sateiseen Suomeen. Edelleenkin suosittelen kaikille Soussea ja myös Monastiria & Port El Kantaouia.
Taudeista sen verran, että kaikki saimme flunssan ja vatsataudin kukin vuorollaan, joka sattuu olemaan sen luokan laatua ettei meinaa mennä ohi. Lääkärin kuitenkin sai helposti eikä sillä kauan kestänyt tulla. Lääkärin hotelli käynti oli 50DTN jotka saa vakuutuksesta takaisin + lääke kulut jos on tullut jotain.
Ensi vuonna uudestaan ;)

Arvosana kohteelle:

Sweety- - 20.07.2008

Viikko Soussessa 1.-8.3.2008

Takana viikko Tunisian Soussessa ja hotelli Samarassa.

Tjäreborgilta matka viidelle hengelle johon kuului hotellista kolmio keittiöineen, aamupalat, lentokenttäkuljetukset, lennot finnairilla. Hotelli oli ihan upea, ehkä hieman kulahtanut joiltakin osin mutta ylitti kyllä odotuksemme. Hotellissa oli ravintoloita ja baari ja ruoka oli ihan kelvollista ja aamupalakin runsas ja hyvä;(Tuoretta leipää, juustoja, makkaraa, keitettyjä munia, paistettuja munia, uppomunia, salaatteja, jukurttia, muroja, hilloja, croisantteja, leivonnaisia, kakkuja, munkkeja, kahvia, teetä, hedelmämehuja, hedelmiä...)

Palvelu pelasi hotellissa hyvin, rahanvaihto toimi ja tallelokerot ovat luotettavat, maksaen 10 TND/vko = n.6 €. Hotelli koostuu aidatusta alueesta jonka sisällä on varmaan 10 eri huoneistorakennusta, huoneita lähes 1500. Ulko- ja sisäuima-allas, minigolf, tenniskenttä, hierontaa, hoitola, sauna, kampaamo, matkamuistomyymälä löytyy myös hotellista. Hotellin omalle uimarannalle on matkaa 200-300 m ja ranta on hyvä.

Nyt maaliskuussakin välimeri oli yhtä lämmin kuin suomen järvet kesällä, eli uitiinpa hyvinkin vaikka paikalliset katsoivatkin kuin hulluja, itse he kulkivatkin toppatakeissa kun me sortseissa, olihan lämpöä vain +25 astetta...

Opastuksesta ja oppaista ei voi sanoa kuin pelkkää myönteistä, olisipa tuolaisia oppaita kaikilla matkatoimistoilla! He olivat monastirin lentokentällä vastassa, opastivat hotelliin, neuvoivat, huolehtivat ja pitivät ajantasalla. Todella ammattitaitoista toimintaa. Kiitos Marjo ja Anne!

Ensimmäisenä päivänä oli tervetulotilaisuus, eli info jossa tuli paljon hyödyllistä tietoa ja samalla voi ostaa retki lippuja. Tarjolla oli jo samana päivänä kaupunkikierros jossa kierrettiin kaupunkia linja-autolla (ilmastoitu uudehko volvo-bussi) ja jalkauduttiin esim. vanhassa kaupungissa medinassa basaarikujille ja port kantaouin satama-alueelle. Ihan valaiseva retki.

Seuraavalle päivälle oli tarjolla kameliratsastus, kolmen tunnin retki soussen laitamilla oleville kukkuloille jossa seurasimme mm. kiviuunileivän paistamista ja syömäänkin sitä pääsimme, näimme taidokasta savenvalantaa, "suutelimme" kamelia ja näimme cokista juovan kamelin. Ihan hauska retki!

Tiistaina varhain hyppäsimme taas linja-autoon ja suuntasimme kohti etelä-Tunisiaa ja saharaa, tämä reissu oli Hammametin lomalaisten kanssa yhteinen ja oppaana oli Annika Hammametista. Matkaa tuli kahdelle päivälle n. 900 km ja siinä kyllä näki sitä maata laidasta laitaan. Kävimme mm. El Jemin roomalais-aikaisessa amfiteatterissa, jossa kyllä jäimme kaipaamaan opastettua kierrosta jossa olisi kerrottu kohteesta paikan päällä, mutta ihan mielenkiintoista näinkin.

Pysähdyimme myös Mahresin kalastajakylässä josta jatkoimme Matmataan. Matkalta jäivät mieleen silmänkantamattomat oliivipuu viljelmät. Matmatan "kuunmaisemissa" on kuvattu star wars-elokuvia ja söimme luolahotellissa jota myös oli käytetty kuvauksiin. Pääsimme tutustumaan myös paikalliseen luola-asumukseen.

Matmatassa oli al-qaida viikkoa aikaisemmin siepannut kaksi itävaltalaista turistia, mutta tästä me emme silloin tienneet mitään. Se ehkä selittää miksi poliiseja näkyi lähes joka risteyksessä matkamme aikana. No, ehkä oli järjestäjiltä viisasta olla lietsomatta paniikkia, mutta tulee mieleen oliko turvallisuutemme taattu...?

Seuraavaksi ylitimme pitkän autiomaaosuuden ja saavuimme Douzin keidaskaupunkiin jonne majoituimme ihan mukavaan hotelliin. Illalla ratsastimme kameleilla saharaan hiekkadyyneille katsomaan auringonlaskua. En ole koskaan nähnyt auringon laskevan niin nopeasti, upeaa!

Seuraavana aamuna liikkeelle jo pimeällä ja ajoimme keskelle Chott el Jeridin suolajärveä katsomaan auringonnousua ja silmänkantamatonta suola-aavikkoa.

Matkaa jatkoimme Deguechin taatelipalmukeitaalle jossa teimme keitaalla kävelylenkin josta matka jatkui Metlaouin kaupunkiin jossa nousimme 1890 rakennettuun veteraanijunaan ja teimme parin tunnin juna-ajelun vuoriston jylhiin maisemiin, upeaa, mahtavaa!

Seuraavaksi Gafsan ja Jelman kautta Kairouaniin jossa ihmettelimme suurta moskeijaa, tosin ulkopuolelta, sillä vääräuskoisilla ei ole sisään asiaa... Ja kierros päättyi keskiviikko iltana takaisin Sousseen. Todella hieno retki!

Torstaina iltapäivällä läksimme Friguian eläintarhaan jossa oli nähtävillä Afrikan villieläimiä ja muitakin, mm. todella hieno merileijonaesitys! Eläintarhasta siirryimme viereiseen ravintolaan jossa alkoi illanvietto, shaka-ilta. Tapahtuma kesti 2-3 tuntia jonka aikana pöytiin tarjoiltiin 5 ruokalajin illallinen ja viiniä kulutuksen mukaan. Ruokailun ajan esitettiin afrikkalaista ja tunisialaista ohjelmaa, todella upeaa ja herkullista!

Perjantai aamuna suuntasimme kohti 150 km päässä olevaa pääkaupunkia Tunisia, jossa kävimme mosaiikkimuseossa, karthagon raunioilla ja arkeologisessa museossa, sekä Sidi Bou Saidin sinivalkoisessa taiteilijakylässä jossa pääsi kokeilemaan mm. vesipiipun nakhlan polttamista ja maistelemaan hyvä minttuteetä.

Kaikki tässä kerrotut retket tulivat maksamaan yhteensä alle 200€/nenä ja hintaan sisältyi kaikki ruokailut tosi upeissa paikoissa, eli nälkää ei tarvinnut nähdä.

Koska matkan hintaan sisältyi aamupalat ja retkien hintaan ruokailut, kävimme viikon aikana vain neljä kertaa syömässä erikseen ja sekin oli ihan naurettavan halpaa. Esim. 1,8 TND, eli 1 €:lla sai sellaisen annoksen että ei muuta tarvinnut. Tämän sai siis hotellin pääovesta oikealle n. 100 askelta olevasta pikku ravintolasta...

Retkien aikana oppaat kertoivat kohteista, Tunisiasta, tavoista, kulttuurista, historiasta todella mukaansatempaavasti ja kattavasti joka vain lisäsi retkien antia.

Kauppiaat ovat tunkeilevia, tyrkyttäviä ja jotkut kovin sinnikkäitäkin, mutta yleensä kohtelias no thank you ja ohi käveleminen auttoi.

Tytöille miehet huutelivat, viheltelivät, ylistivät kauneutta ja taisi avioliittotarjouksiakin tulla, mutta se on vain sikäläistä kulttuuria ei siellä kukaan käsiksi käy. Viileä asian ohittaminen on paras lääke, korvasta sisään ja toisesta ulos.

Sitten on nämä koijarit jotka työntävät väkisin käteen milloin mitäkin, pähkinöitä, limsaa, kukkia, karttoja banaaneja; Hello, my friend! This is for you... Ja alkavat heti perään vaatia mieletöntä maksua. Tytärtäni huijattiin pähkinäpussilla jonka hän erehtyi maksamaan 10 TND setelillä ja sai vaihtorahoiksi ison kasan kolikoita, arvottomia millimejä jolloin pähkinäpussin hinnaksi tuli 6,5 TND kun se kaupassa maksoi alle 1 TND... Älkää koskaan ottako keneltäkään mitään vastaan, sillä siellä ei mikään ole ilmaista eikä turisteille lahjoja anneta! Turisti on paikallisille vain kävelevä lompakko ja kaikki ystävällisyys ja kohteliaisuus perustuu vain rahan ansaitsemiseen.

Alkoholituotteita sai baareista mutta olivat aika kalliita. Kaupoista ei saanut edes olutta, alkoholitonta kyllä. Soussessa on kolme virallista kauppaa magazine general, joissa on turvallista ja halpaa tehdä ruoka ym. ostoksia ja sieltä saa myös alkoholia. Paikallinen 5% celtia olut maksaa 0,9 TND, eli n. 50 centtiä pullo ja on hyvää! Viinit ovat hyviä ja maksavat halvimmillaan alle 3 TND pullo, eli 1,5 €. Paikallisia erikoisuuksia on 40% taatelilikööri Thibarine, joka on ihan hyvää, muistuttaa makeahkoa jägermeisteria. Sitten Boukha, paikallinen kirkasviina, josta jokainen voi olla mitä mieltä tykkää... Tuontiviinat siellä on kalliita.

Ostimme tuomisiksi taateleita, jotka ovat tosi hyviä, oliiveja, oliiviöljyä, harissaa (paikallinen tulinen mausteseos), sokerihuurrettuja pähkinöitä, loukoumia (marmeladin tyyppinen makeinen), viinejä, thibarinea, boukhaa ja tietysti basaareista mausteita laidasta laitaan. Rihkamaa monenlaista, huiveja, laukkuja, kenkiä, vesipiipun, tupakkaa, paikallisia päähineitä, yms... Hintataso on huokea.

Oudolta tuntui sikäläinen tippikulttuuri. Palkat ovat alhaiset ja palveluammateissa katsotaankin tippien olevan osa palkkausta. Tippiä kuuluu antaa ravintolassa 10% laskun summasta, tippiä annetaan kantajille, tarjoilijoille, siivoojille, taksikuskeille, linja-autokuskille, jopa vessoissa on usein lakeijat tms. jotka avaavat hanan ja antavat pyyhkeen ja odottavat tippiä. Sopiva tippi on 1-2 TND, hotellisiivoojalle n. 5 TND/vko. Eli kolikoita pitää olla taskussa ja raha kädessä lähes koko ajan...

Lauantaina hotellihuone piti luovuttaa pois jo 12.00. Kun linja-auto lentokentälle lähti vasta klo 19.00, saimme päiväksi klo 18.00 asti pienemmän hotellihuoneen hintaan 20 TND. Jos ei halua ottaa päivähuonetta niin hotellissa on ilmainen, lukittu matkatavaroiden säilytyshuone.

Klo 19 bussi tuli ja opas tietenkin mukana joka vielä monastirin lentoasemalla varmisti että lähtöselvitys sujuu hyvin.

Helsingissä olimme sunnuntai aamuna 04.30 josta alkoi ajomatka kotiin.

Terveysasioista sen verran että joimme kokoajan pullovettä jota saa kaupoista todella edullisesti, hanaveteen emme koskeneet kuin peseytymisessä. Käsidesiä käytimme koko ajan, mutta siitä huolimatta toinen tytär oksensi saharan retken aikana. Toinen tytär sairastui viimeisenä yönä ja oksenteli. Itse sairastuin vasta suomessa ja olen tässä sairaslomalla paripäivää ja lähdössä salmonellakokeisiin. Ne herkulliset äyriäisiä ja raakaa kananmunaa sisältävät brik-piiraat ehkä...?

Kaikenkaikkiaan hieno ja antoisa matka jota voin suositella kaikille ja osallistukaa ehdottomasti kaikille mahdollisille retkille jos haluatte nähdä muutakin kuin uima-altaan reunaa ja rihkamabasaareita!

Homma tuli viidelle hengelle maksamaan yhteensä n. 3500€ + tietysti ostoksiin yms. kuluneet käyttörahat, eli kaikkiaan jos koko hommaan varaa 1000€/pää niin pärjää mainiosti ja elää kuin ruhtinas. (1000 € koostuu siis matkapaketista n. 500 € + retket n. 200 € + käyttörahoja 300 € joka
on kyllä viikoksi varsin paljon…)

Tämmöisiä kokemuksia, rohkeasti matkaan, ei mitään pelkäämistä!

Arvosana kohteelle:

123 - 14.03.2008

hotel soussana

Oltiin soussessa vuoden vaihteessa,ilma ei ollut erityisen lämmin,mutta aurinkoa silti riitti ja kävelimme hameissa ja topeissa vaikkakin paikallisilla toppatakit päällä.
Ruoka oli hyvää. Lomaa suunnitteleville kannatan käyntiä medinassa(vanha kaupunki) mutta lompakot ja muu omaisuus kannattaa pitää lähellä,koska tungosta on melko paljon ja varkauksia voi tapahtua,vaikka itselleni ei mitään sattunut.
Ihmiset ovat ystävällisiä ja tervehtivät usein,huvittavaa on kun kävelee kaduilla ja perään huudellaan "paiva paiva" tai "mita kuulu kukkuluuru" .
Miehiä siellä riitti! :D meni minne vaan aina löyty joku mies siihen vierelle. Pakko myöntää siinäkin meni hermot kun ei koskaan saanut olla rauhassa. Suosittelen kaikille!

Arvosana kohteelle:

sweety - 26.01.2008

Monen vuoden kokemus

Olen ollut tuolla nyt jo 6 kesää putkeen, siis Soussessa. Isäni on kotoisin naapuri maasta Algeriasta, joten menemme aina Tunisian kautta vierailulle Algeriaan. Eli siis ois vähän lapsillekkin hauskuutta ja myös aikuisillekkin tiedossa. Lapsille on monen monta hauskaa juttua, esim. hevos ajelu kaupungissa, juna-ajelu joka johtaa Hannibal Parkkiin joka on Port El Kantaouissa, 5km Soussesta. Tämäkään ei maksa paljoa, ja halpaa menoa huvipuistossa pienille. Ranta on todella puhdas lapsille, että vain sitä, että siellä ei ole niitä alla mainittuja lasin siruja. Hauskat aallokot ja kirkas vesi Soussen rannoilla. Aikuisille on monenlaisia diskoja ja hulvatonta menoa. Myös uusille kävijöille huom. että vaikka olisikin kuinka kuuma miehillä/naisilla, paidat pysyvät pällä kaupungissa astellessa, ei hyvä tapa :D Mut tota joo, tossa nyt oli vähän tota. Safka on myös hyvää. Suosittlen hotellia Boujaafar, aina siel ollaan, että hyvä mesta, katto terassi, hyvät näköalat merelle sieltä, viileät huoneet, eikä kallista.

Arvosana kohteelle:

Kokemus - 14.01.2008

Upea ensikokemus!

Olimme ystäväporukalla syys-lokakuun vaihteessa viikon Soussessa. Minulle matka noin kauas oli ensimmäinen ja aivan uskomaton kokemus. Hotellimme Royal Jinene oli kaikin puolin upea: hieno palvelu, siisti ja viihtyisä hotelli aivan meren rannalla, suosittelen! 2päivän reissu etelään kruunasi koko matkan aivan upeasti, kameliratsastus saharan autiomaassa oli unohtumatonta! Myös muut retken kohteet olivat mielenkiintoisia. Kannattaa ehdottomasti osallistua järjestettyihin retkiin ja illanviettoihin!

Ihmiset Tunisiassa oli todella ystävällisiä, tosin välillä hiukan liian tungettelevia, treffikutsuja sateli enemmän, kuin koko elämässä ehtinyt tähän mennessä tulla. Järki kannattaa pitää mukana, niin kaikki menee loistavasti! Ja ne rannat oli aivan ihania ja putipuhdas ja lämmin merivesi, ihanaa! Kunhan siellä taas ilmat lämpenee, niin matka suuntautuu jälleen sinne, viikko oli aivan liian lyhyt!

Arvosana kohteelle:

Nyt palelee... - 06.01.2008

Sousse

Oltiin pari viikkoa sitten viikon reissussa Soussessa. Ennen reissua lueskelin paikasta ja aloin hieman epäillä paikkaa, olisi kuulemma "taskuvarkaita, kerjäläisiä, rannat täynnä lasinsirpaleita ja muutenkin ei niin hygieeninen paikka". Meidän porukasta kukaan ei kuitenkaan törmännyt mihinkään näistä ed. mainituista ongelmista. Mainittiin myös ettei Soussessa ole iltaelämää lainkaan! Kuitenkin jo pelkästään hotellimme läheisyydessä (Marhaba Beach) kävimme neljässä discopaikassa ja jokaisessa oli kyllä menoa ja meininkiä. :D Itse rakastuin paikkaan ja olen menossa sinne ensi kesänä pidemmäksi aikaa. Lämpimästi suosittelen reissun kohteeksi!

Arvosana kohteelle:

Mirqqu - 11.12.2007

Tunisia, Sousse

Hei! Olimme ystäväni kanssa lomalla Sousessa pari vkoa sitten ja ihastuin paikkaan täysin. Hotellimme oli Marhaba Beach ja siellä kaikki toimi kyllä aivan loistavasti ja mikä parasta meri oli aivan vieressä. Ongelmia ei ollut. Ainoa varoituksen sana varsinkin naisille, älkää eksykö liian syvälle basaarialuella. Siellä myyjät vievät teidät kyllä ihan mihin sattuu ja pois on vaikea päästä. Muten lomakohteena täysi 10!

Arvosana kohteelle:

Mixed - 21.09.2007

Sousse residence

Varoituksen sana...
Hej,tulin juuri viime perjantaina 2 viikon"lomalta" takaisin himaan stokikseen.Ko.hotellista,safety-boksista,häipyi mystisesti 6000 SEK ja kuulin myös muita joilla oli häipynyt kameraa,mobiileja ja muita kamoja.
Jouduin tietty tekemään poliisi-ilmoituksen,joka oli HYVIN VAIVAILLOISTA!
Olen yrittänyt etsiä juttua netistä,jossa jollekin suomalaiselle oli tapahtunut vastaava.Olisin hirmu-kiitollinen,jos joku pystyis auttaan mua löytämään sen artikkelin.Olis kiinnostava tietää mitä tapahtui...!!!
Hyvin suspektiivia,ja juttelin heidän(respan)kanssa,kysyin eivätkö he tajua mitä seuraamuksia tälläisellä käyttäytymisellä on...eivät nähtävästi.Neuvoisin varovaisuutta kaikenkaikkiaan!Ja valitsemaan hotlan/asumismuodon,jossa asiat pysyvät safety-boksissa!!!
Kiitollinen kaikista vastauksista,mukavaa syksyä kaikille!!!
ruben_jochen@hotmail.com

Arvosana kohteelle:

Ruben - 12.09.2007

Varo Oscaria !

Olimme ensi kertaa ulkomailla, vaikka ikää onkin jo kertynyt 50v. Sisko miehineen oli oppainamme, joka oli aivan ihanteellinen ratkaisu koska ovat käyneet Tunisiassa n. 15 kertaa. Hotelli Jinene oli vasta aloittamassa ilmeisesti kauttaan viikolla 12, koska turisteja oli alkupäivinä vain muutamia. Saimme aivan ihastuttavat huoneet merinäköalalla ja puolihoitoon kuuluva ruoka oli hyvää ja valikoimaa riitti. Ilmat olivat juuri sopivat siinä + 20- 23, joten pystyimme testaamaan myös meriveden.

Ainoa asia mistä varoittaisin ihmisiä on Oscar shopping center Port el Kantaoui:ssa. Siellä nahkatakkeja sovitellessamme meiltä napattiin kamera ja ulos päästyämme vasta huomasimme tapahtuneen. Löysin kuitenkin kameran piilon kun palasin sisään, jolloin myyjä ei meinannut suostua antamaan sitä. Hän repi sitä kädestäni sanoen, että saisimme sen takaisin vasta ostettuamme takin. Sain sen kuitenkin riuhtaistua itselleni, jolloin minua alettiin uhkailemaan. Jos en pitäisi lupaustani ja tulisi ostamaan takkia niin minulle tulisi sairauksia, köyhyyttä jne. Olen senverran arka ihminen, että tämä kyllä pilasi sen illan ja vielä seuraavankin päivän tunnelman! Muuten voin suositella tätä paikkaa lämmöllä kaikille suomalaisille !

Arvosana kohteelle:

Avopari Seinäjoelta - 27.03.2006