Finnairin lomalennot kallistuvat

Keskustelua lentoyhtiöistä ja tarjouksista.

Finnairin lomalennot kallistuvat

ViestiKirjoittaja webmaster » 19 Huhti 2005, 15:54

Finnair on ilmoittanut valmismatka- järjestäjille nostavansa lomaliikenteen lentohintoja 4,7 prosenttia lomakauden käynnistyessä eli kesäkuun alussa. Hintojen nostaminen johtuu kallistuneesta lentopetrolista, yhtiö kertoo pörssitiedotteessaan.

http://www.yle.fi/uutiset/24h/id10448.html
webmaster
 
Viestit: 7
Liittynyt: 06 Huhti 2005, 11:27
Paikkakunta: Jyväskylä

Finnair_lennot

ViestiKirjoittaja sassoska » 25 Huhti 2005, 13:47

Niinpä tietenkin! Ja taas pitäisi maksaa enemmän! Hintojen laskua vaan oodottelemaan!
sassoska
 

ViestiKirjoittaja Johan Toki » 30 Joulu 2005, 21:17

Sinivalkein siivin

Kun olin lapsi, aikuiset hymyilivät Finnairin hyvään suhtautumiseen lapsiasiakkaisiin, kasvatetaanhan siinä uutta sukupolvea asiakaskuntaan.
Nyt olen aikuinen ja mittani aika täynnä tätä kehityskaarta.

Lomalennoista on tehty lähinnä karjan siirto karavaaneja, business lennoilla otetaan pienimmätkin mahdolliset toiveet huomioon ja koko pakka on sekoitettu huolellisesti.

Kyllä ne liikemiehet siellä lentelee, palvelu niin tai näin kun on pakko päästä duuniin, mutta loma matkustajat ovat usein säästäneet koko perhe, mahdollisesti aika kauankin päästäkseen matkaan ja toteuttaakseen unelmiaan.

Elämyksiä toki Finnair edelleen tarjoaa, mutta minkä kaltaisia?

Vitsi alkaa jo turvallisuusohjeiden kohdalla, katsokaapa tarkkaan kuinka leveät penkit ja mahtavat jalkatilat siinä videossa on! Lentohenkilökunta enää vain huitoo käsillään siihen suuntaan missä mahdolliset pakoreitit ovat…

Joka ikinen kerta kun kuvittelen, ettei tämän kamalampaa ruokaa enää voi mistään löytyä, kyllä Finnair kykenee ylittämään odotukseni. Eikö noista aterioista voisi jo suosiolla luopua ja antaa asiakkaiden vain kantaa eväät mukanaan, sillä siinähän saataisi todellista matkustus riemua lisättyä kun kilpaillaan keskenämme kenellä on hienoimmat eväät mukana! Hintaa voisi lennoista sitten hieman laskea tämän uudistuksen myötä.

Ei niin pientä asiaa Finnairilla, etteikö henkilökunta niitä vaunuja saisi hinattua mukanaan käytävää tukkimaan, turha puhua mistään lämpimistä käsipyyhkeistä ennen ruokailua tai että aikuiset otettaisi huomioon niin, että ruoka tarjoiltaisi lapsille hieman aikaisemmin.

Tosin turvaohjeetkin nykyisin kehottavat välttämään turhaa maleksimista käytävillä, ottakaa veritulppa mieluummin kuin että liikutte mihinkään.

Kapteeni kertoo ”missä mennään” jos sattuu huvittamaan. Viimeksi lentäessäni ei sattunut kapteenia huvittamaan koko lennon aikana, tosin siltä TV näytöltä olisi voinut katsoa aina välillä graafista kuvaa etenemisestämme, mutta kun satuin istumaan sellaisella penkkirivillä, ettei yläpuolellani olleesta ruudusta näkynyt kuvaa, eikä seuraavasta tekstiä.

Oman lukunsa asiaan antaa kuulokkeiden vuokraus, muut yhtiöt myyvät niitä. Hieman hilpeyttä herätti henkilökunnan kommentti, ettei muiden yhtiöiden kuulokkeita saa käyttää heidän koneessaan… Jos se on turvallisuusriski, niin mitähän suurempia sitten mahtaa olla ???
Varmuuden vuoksi kaupan käynnin takeeksi suomalaisella lomalennolla oli suomalainen elokuva jossa käytettiin englantilaista tekstitystä…

Edellisen lomalentoni huipentumana oli joku ”keräys” Afrikkalaisia kaivoja tai mitä lie varten johon toivottiin avustusta, eli loput rahat nyt heti pussiin jos lomalta jotain jäi, sillä tunnetusti suomalaiset ovat tunnollisia tämän kaltaisissa asioissa. Hetken päästä tuli vielä lisä kuulutus, jotta kaikissa koneen taskuissa ei ole ko. keräyspusseja mutta laittakaa ne rahat niihin valkoisiin…

Kaiholla kaipaan niitä aikoja kun istuttiin koneen takapenkillä, vedettiin röökiä ja pidettiin hauskaa, varsinkin hauskanpito nykyisiltä lomalennoilta puuttuu tyystin. Kaikki elämysten elementit on siirretty business lentoihin, kuten esim. nousut ja laskut esittävät kamerat, iltapäivälehdet ja kaikki mahdollinen mukavuuteen liittyvä. Viimeksi ei ollut enää edes ilmaisia Metro lehtiä, turha kai puhua edes purukumista…

Aina kun voin, valitsen jonkun muun lentoyhtiön kuin Finnair, lentäen toki olisin perillä jo, mutta mutta… 8)
Johan Toki
 

Tuo kommentti oli mainio!

ViestiKirjoittaja Old chap » 31 Joulu 2005, 05:25

Johan Toki kertopi vain osan, mutta vaikutti siltä, että henkilö on todellakin ollut noilla Finairin rahtauslennoilla, joilla yli-ikäiset emot ja/tai lässähtäneet stuertit kokevat meidät matkustajat puoli-idiooteiksi (mikä monen osalta pitääkin paikkansa, sillä eiväthän kaikki ole yhtä kokeneita lentäjiä kuin henkilökunta).

Anteeksi, että tuotamme häiriöitä. Meitä kun pitäisi (huom: -isi) palvella. Olemmehan matkamme maksaneet. Mutta kun (muutamia poikkeuksia lukuun otamatta) työhönsä ikääntyneet Finskin rutiiniottaret eivät jaksa. Eivät sitten millään. Eikä asiaa auta sekään, että penkinvälit ja istuimien kapeus eivät innosta minuakaan auttamaan asiaa huokailemalla, että onpa teillä rassukoilla huono tuuri, kun kohtalo heitti teidät näihin hommiin.

Onneksi asun nyt ulkomailla (suosionosoituksia) enkä joudu enää kovinkaan usein Finnairin siivin kaltoin kohdelluksi. Homa nimittäin tuntuu sekä loma- että reittilennoilla olevan sama.

Muita yhtiöitä mainitysematta kerron (paljastan) nyt, että muilla on myös nahalla verhoiltuja istuimia, jalkatilaa ja ystävällistä henkilökuntaa. Älkää silti vaatiko sitä itsellenne Finnairin lentävältä miehistöltä. Itse olen tehnyt sen virheen ja saanut välittömän palautteen: Mikä luulet olevasi.

Sitähän minä sitten vain olen. Asiakas. Jota kohdellaan kuin karjaa. Tai sitten ei, mutta se onkin jo yhtiöstä kiinni ... tai sitten pärstäkertoimesta.
Old chap
 

ViestiKirjoittaja Haloo » 21 Helmi 2006, 05:46

Oletteko te ihan tosissanne, keräsivätkö ne Finnairilla todella rahaa oksennuspusseihin??? :roll:
Haloo
 

HUH!!!

ViestiKirjoittaja reissaaja » 23 Maalis 2007, 13:29

Voi teita raukkoja!!!!!!!!!! :oops:
reissaaja
 

valivali

ViestiKirjoittaja Matkustaja » 01 Touko 2007, 21:20

Voi harmi, että ihmiset jaksavat valittaa noinkin pienistä asioista. Kukaan ei pakota laittamaan rahojasi keräykseen/oksennuspussiin, itsehän määräät miten rahasi käytät!!! Itse olen ihan tyytyväinen finskin palveluun, ruoka ei ole gourmeeta, mutta otappa seuraavalle lennolle omat evääsi jos noin tiukoille ottaa.
Jos lapsille annettaisiin ruuat ensin, se veisi aikaa, eiköhä ole kaikista nopeinta ja loogisinta, että ruoka jaetaan järjestyksessä. Se pysyy kuitenkin kuumana aina ihan hyvän aikaa!
Olen surullinen puolestasi, jos nuo ovat murheen aiheesi. :roll:
Matkustaja
 

Re: valivali

ViestiKirjoittaja Vieras » 16 Huhti 2009, 14:57

Matkustaja kirjoitti:Voi harmi, että ihmiset jaksavat valittaa noinkin pienistä asioista. Kukaan ei pakota laittamaan rahojasi keräykseen/oksennuspussiin, itsehän määräät miten rahasi käytät!!! Itse olen ihan tyytyväinen finskin palveluun, ruoka ei ole gourmeeta, mutta otappa seuraavalle lennolle omat evääsi jos noin tiukoille ottaa.
Jos lapsille annettaisiin ruuat ensin, se veisi aikaa, eiköhä ole kaikista nopeinta ja loogisinta, että ruoka jaetaan järjestyksessä. Se pysyy kuitenkin kuumana aina ihan hyvän aikaa!
Olen surullinen puolestasi, jos nuo ovat murheen aiheesi. :roll:


Eikö mielestäsi kymmenen tunnin lennolla ole aikaa. minusta mitään muuta ei olekaan ainakaan finnairin lennoilla. jos haluaa lomansa alkavan ankeasti niin eikun finnairin kyytiin. ruuassa ei ole eroa syökö tarjotun aterian vaiko oksennuspussin sisällön. tosin ne kolikot saattavat huonolla tuurilla juuttua kurkkuun jos niitä joku on yrjön sekaan viskannut.
ei hirveästi kiinnosta istua polvet suussa ja kuunnella lentoemäntien äksyilyä kun tarjolla on ihan oikeitakin lentoyhtiöitä jotka eivät ole unohtaneet että heidän tulonsa koostuvat matkustajien rahoista.
Vieras
 

Re: valivali

ViestiKirjoittaja Vieras » 21 Heinä 2009, 13:19

FInnairilla on ihan hyvä palvelu yleisesti ottaen, olen lentänyt monella eri lentoyhtiöllä. Jos purnaat täällä palstalla kuten moni vässykkä tekee asioille ei tapahdu mitään. Ole hyvä ole mies/nainen ja purnaa suoraan sille lentoemännälle/stuertille joka sinua ottaa kaaliin ja tarvittaessa voit antaa palautetta myös Finnairin asiakaspalveluun ja tehdä reklamaation.

Ja mitä niihin ruokiin tulee, sitä samaa muonaa tarjoillaan monesti yhtiöstä riippumatta. Muonan taso riippuu siitä missä maassa se on valmistettu eli missä koneeseen on viimeksi tehty täydennys.

Ja mitä nahkapenkkeihin tulee ne on erittäin epämukavat ja hiostavat pitkällä lennolla.
Vieras
 


Paluu Lentoyhtiöt

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 0 vierailijaa

cron