Makarskan Riviera

Valtio: Kroatia
Virallinen kieli: Kroatia
Rahayksikkö: Kuna (HRK)

Matkanjärjestäjät

Lomat.infon tietojen mukaan seuraavat suomalaiset matkanjärjestäjät järjestävät matkoja tähän matkakohteeseen:

Keskustelu

Keskustele matkakohteesta Makarskan Riviera ja muista Kroatian matkakohteista Lomat.infon keskustelupalstalla.

Matkakertomukset

Oletko käynyt tässä matkakohteessa? Kerro kokemuksistasi tai anna vinkkejä matkaa suunnitteleville tällä lomakkeella.

Makarskasta juuri palannut

Otimme Apollomatkojen sivuilta äkkilähdön Kroatiaan. Makarskan Rivierasta emme tienneet kovinkaan paljoa, hotelli oli Porkorga (rakennettu 81 ja ei ilmastointia) joten odotukset eivät olleet majoituksen suhteen kovin korkeat. Perille päästyämme ilahduimme kuitenkin huoneiston siisteydestä sekä omasta partsista jossa vietimmekin suurimman osan ajasta jonka oleilimme kämpillä.
Hotelleja oli joka lähtöön ja varmaan hinta-tasokin vaihteli sen mukaan millaisen lukaalin halusi ottaa.

Palvelu, ruoka, meri (mielettömän kirkasta vettä!!!) ja korukrääsä oli minun makuuni. Oli mukavaa hypätä suoraan ravintolassa syönnin jälkeen mereen viilentymään :)

Omatoimiretki tehtiin Dubrovnikkiin jonne menimme bussilla (olisi pitänyt ehkä kokeilla lauttaa toiseen suuntaan muttei tullut silloin mieleen). Vanhakaupunki siellä oli kaunis, hienoja paikkoja ja majotuimme pienellä kujalla aivan ytimessä. Asunnossa oli hyvä ilmastointi ja taulu tv ja vimpan päälle sydeemit, pidimme kovin tuosta. Palvelu Dubrovnikissa oli aika tympeää, ruoka oli hyvää mutta hintataso tuplaten Makarskaa kalliimpi.
Siltikin oli hyvä että kävimme, varmaan tulisi mentyä uudestaankin jos sinne suunnalle matkustamme.

Kokonais-arvio matkasta on erinomainen, ihmettelen miksi kohteessa oli niin vähän suomalaisia varsinkaan lapsiperheitä (suomalaisia) ei juurikaan näkynyt. Sen sijaan paikallisia perheitä oli kosolti, lapset uivat päivät ja illalla ruokailivat pitkän kaavan mukaan rantaravintoloissa. Näytti aika kivalta se ja voisin hyvin kyllä ottaa omat muksut matkaan ensi kerralla. Rankkaa on toki kävellä pitkiä matkoja aika jyrkkään nousevilla teillä mutta joka kulmassa on pikku bistro josta voi hakea helpotusta. Myöskään huvipuistohömpötyksiä ei ollut mutta se on omasta mielestäni vain plussaa. (Esim. Bulgariassa niitä oli riesaksikin asti ja koko ajan piti olla rahat ojossa kun tenavat halusi pyörimään tukka putkella vemputtimiin.)

Sellaisia jäi mieleen, uudestaan voisi mennä oikein hyvin mutta en välttämättä täydellä hinnalla, tämä edullinen matka oli hinta-laatu-suhteeltaan meille sopiva, kohteeseen upotimme rahaa sen verran etten nyt halua edes ajatella... hintataso on kuitenkin suomea edullisempi mutta ei se ihan ilmaista ollut sielläkään syödä ja juoda.
Kovin kehutu kalaruuat eivät olleet muuten ihan niin loistavia kun olisin odottanut, pizza, pasta ja pihvit sitä vastoin olivat hyviä. Pahaa ruokaa en syönyt kun kerran, friteerattu kalmari oli huonoa koska sitä ei oltu friteerattu, kuulin että samanlaisia kokemuksia oli muillakin.

Jokohan tuli kaikki kerrottua..
Kaikki vaan Kroatiaan!
Arvosana kohteelle:

Ansku - 29.08.2011

Perhelomalla Makarskassa

Kotiuduimme tänään Makarskasta. Olimme reissussa mieheni ja 4-vuotiaan lapsemme kanssa. Matka sujui kaiken kaikkiaan oikein mukavasti; majoitus Aurinkomatkojen hotelli Villa Agavassa oli aivan nappivalinta! Vuoden vanhat lomahuoneistot astianpesukoneineen ja tasoliesineen sekä mukavine vuoteineen, puhumattakaan merinäköalasta olivat sellaisia joihin voisimme mennä toistekin. Lisäksi huoneistoista löytyivät tallelokerot ja itse huoneistotkin olivat "kahden lukon takana" eli käytävään ja huoneistoihin pääsi vain avainkortilla, joten tavarat yms. olivat hyvässä turvassa. Luulimme, että huoneistot siivotaan kaksi kertaa viikossa, meillä siivottiin joka päivä. Samassa rakennuksessa kuin huoneistot olivat, oli Tommy-ruokakauppa, jossa oli todella hyvät valikoimat, sekä lelu-ja urheilukauppa ja hammaslääkäri.
Rannat Makarskassa ovat pikkukivisiä ja merisiilejä on moninpaikoin. Uida pystyi kuitenkin huoletta, kun ostimme uimatossut (myydään lähes joka putiikissa n.50 kunalla). Aivan kaupungin keskustan tuntumassa rannat olivat aika täysiä, mutta me kävelimme parisen kymmentä minuuttia Baska Vodaan päin ja johan alkoi löytyä tilaa myös meidän pyyhkeillemme. Palveluita rannoilta löytyy lähes koko matkalta.
Olemme hyvän ruoan ystäviä ja matkoilla paikalliseen ruokakulttuuriin tutustuminen on meille tärkeää. Makarskassa emme pettyneet kertaakaan, jopa yleensä välttelemämme rantakadun "turistiravintolat", joihin pari kertaa menimme, osoittautuivat hyviksi. Parhaimmat annokset saimme vanhassa kaupungissa olevassa Stari Mlin (tai jokin vastaava nimi) sekä hotelli Dalmacian ja Villa Agavan välimaastossa pienen sivukadun varrella sijaitsevassa Don Antoniossa. Suosittelemme! Ruokailu ravintoloissa oli edullista, erillisiä lastenlistoja ei juurikaan ollut, mutta puolitetun annoksen (joka oli valtava) sai joka paikassa ja hintakin puolittui.
Makarska itsessään on pieni ja helppo kaupunki. Viikossa kaupunki on varmasti nähty, joten parin viikon lomalle kannattaa pohtia retkiä läheisille saarille, Dubrovnikiin (muista passi, tie menee naapurimaan kautta) tai Splitiin. Lapsille Makarskasta löytyy useampian kivoja ja siistejä leikkipuistoja sekä pieni huvipuisto. Myös minijuna kulkee rantakadulla ja sen kyydissä pääsee myös kauimpiin rannan poukamiin. Jäätelöitä ja lättyjä myydään monin paikoin ja ne ovat hyviä.
Illat Makarskassa ovat pimeitä ja varsinkin pikkutiet huonosti valaistuja. Meillä lapselle puettiin aina illalla päälle heijastimellinen turvaliivi ja rattaissakin heiluivat ylimääräiset heijastimet. Onnettomuuksilta vältyttiin.
Kaiken kaikkiaan Makarska on oiva perhelomakohde. Ainakin näin alkukaudesta (13.-20.6) paikka oli hyvin rauhallinen ja säät suosivat meitä.
Tervemenoa Makarskaan!

Ps. Kovasti terveisiä kaikille teille, jota matkalla tapasimme, myös Emmi- ja Oili-oppaille! Onneksi viimeisen lomapäivän iltaan osunut ukkonen meni ohi ennen koneen lähtöä :O)

Arvosana kohteelle:

Mami - 21.06.2009