Matkanjärjestäjän vastuu (Aurinkomatkat)

Kysymyksiä ja kokemuksia matkatoimistoista.

Matkanjärjestäjän vastuu (Aurinkomatkat)

ViestiKirjoittaja Antti Aurinkoinen » 05 Tammi 2006, 21:29

Onko kenelläkään kokemuksia mitä tehdä kun matkanjärjestäjä valehtelee ja suorastaan huijaa ? Palasimme juuri ns luksuslomalta Domikaanisesta Tasavallasta. Olimme varanneet Aurinkomatkojen kautta hotellin nimeltä RIU Merengue, viiden tähden luksushotelli. RIU on luksushotelliketju, jota olemme useasti aiemminkin suosineet.

Aurinkomatkat ilmoitti pari päivää ennen matkaa, että RIU Merengue-hotellissa on vatsatautiepidemia (tämäkin paljastui myöhemmin valeeksi). Vaihtoehdoiksi he ilmoittivat joko perua koko matkan tai kelpuuttaa heidän vaihtoehto hotellinsa Playa Naco.

Aurinkomatkojen mukaan se on neljän tähden hotelli. Emme tietenkään halunneet peruuttaa joululomaamme, vaan tyhminä (hyväuskoisia suomalaisia kun olemme) uskoimme Aurinkomatkojen valheet.

Paikanpäälle päästyämme hyppäsimme Aurinkomatkojen bussiin, jossa Aurinkomatkojen paikallisopas aloitti sellaisen valehtelun, että vieläkin hirvittää.
Opas kertoi meille bussissa, että hotelli on viimeisen päälle luksusta (tosin myönsi että se ei ole RIU hotellien tasoa). Kaiken piti olla viimeistä piirtoa myöten täydellistä.

Hotelliin päästyämme oli järkytys suuri. Hotelli oli juuri avattu uudestaan noin kolmen kuukauden kiinniolon jälkeen. Paikat olivat törkyisiä ja huoneet sellaisia että Suomessa paikka olisi saanut purkutuomion (ja joidenkin matkalla mukana olleiden mukaan purkutuomio olisi tullut myös Venäjällä).

Huoneet olivat likaisia, homeisia, pieniä ja pimeitä luukkuja. Lakanat ja pyyhkeet olivat nihkeitä, repaleisia ja likasävyisiä ja homeen hajuisia. Kotonakin vielä pyykkikoneen jäljiltä home haisi.

Playa Nacon taloista ainakin 10 - 13 ovat sitä tasoa, että osa huoneista on asuinkelvottomia. Niitä meille suomalaisille tarjottiin ensin (pitääkö Aurinkomatkat suomalaisia vielä Keihäsmatkaajina?). Rannalla olevat talot olivat 2+ tasoa, jos sattui saamaan 2. tai kolmannen kerroksen huoneen. Alimmissa home- ja muutakin ongelmaa oli enemmän. Lisäksi huoneissa vilisti kaikenlaisia ötököitä.

Kaikinpuolin hotellin ulkoasu ja hotellin henkilökunnan toiminta (tai paremminkin toimimattomuus) hämmästyttää. Enemmän kuitenkin hämmästyttää Aurinkomatkojen arviointi hotellin tasosta, epäilen että meille määrätyissä huoneissa ei oltu kertaakaan käyty, eikä ilmeisestikään koko hotellissa (vaikka valehteleva paikallisopas toisin väitti).

Hotelliin ohjatut suomalaiset olivat kuitenkin tilanneet luksusmatkan ja monet säästäneet pitkiäkin aikoja päästäkseen luksusmatkalle joulun viettoon.

Kyseenalaiseksi jää onko Aurinkomatkat enää lainkaan vakavasti otettava matkanjärjestäjä ? Kaikki heiltä saamamme palvelu perustui valheisiin ja valheiden kiistämiseen uusilla valheilla. Valitettavasti otaksun että asia ei selviä ilman kalliita oikeudenkäyntejä jotka Aurinkomatkat tulee häviämään. Meillä on kuva ja videomateriaalia jolla jokainen Aurinkomatkojen väittämä voidaan osoittaa siksi mitä ne olivatkin , valeita.

Jos olet nyt tai lähiaikoina varaamassa matkaa niin suositan vahvasti muiden matkatoimistojen käyttöä. Aurinkomatkojen sanaan voi luottaa tasan yhtä paljon kuin Valko-Venäjän vaalitulokseen.
Antti Aurinkoinen
 

ViestiKirjoittaja maria » 09 Tammi 2006, 20:10

Hei Antti,

suosittelisin, että otat yhteyden Aurinkomatkojen asiakaspalveluun, jos et sitä vielä ole tehnyt. Jos sieltä ei oikeutusta tule, pyydä puhua ylemmälle taholle (luultavasti pääset selvittämään asioita johtotasolle joka tapauksessa). Sinun pitäisi saada ylemmän tahon yhteystiedot heiltä.

Hyvä, että dokumentoit lomanne epäkohdat. Onko teillä mustaa valkoisella, mitä Aurinkomatkat lupasi muutetusta hotellista ja muista yksityiskohdista?

Toivottavasti saat asian hoitoon.

m

P.S. olisi mukavaa, jos voisit kirjoittaa tänne foorumiin päivityksen tapahtumista..
maria
 
Viestit: 24
Liittynyt: 06 Maalis 2005, 15:10

aurinkomatkat

ViestiKirjoittaja janine » 26 Helmi 2007, 16:12

VANHEMPANI OLIVAT MYÖS DOMINIKAANISISSA T. AURINKOMATKOJEN KAUTTA. MATKAN AIKANA HEILLE TULI ERIMIELISYYKSIÄ MATKAOPPAAN KANSSA. KUN HE EIVÄT SUOSTUNEET MAKSAMAAN TÄYTTÄ HINTAA RETKESTÄ KYSEISESSÄ PAIKASSA, KOSKA SE EI VASTANNUT LÄHELLEKKÄÄN HEIDÄN ODOTUKSIA. KUN OLI SUOMEEN PALUUN AIKA, MATKAOPAS OLI ANTANUT VANHEMPIENI LENTOPAIKAT MUILLE. JOTEN HE EIVÄT PÄÄSSEET TAKAISIN SUOMEEN MUUN RYHMÄN KANSSA. KIELITAIDOTTOMAT IHMISET JÄIVÄT DT:aan, EIKÄ VAPAITA LENTOJA OLLUT SUOMEEN PITKÄÄN AIKAAN. JOTEN HE JOUTUIVAT LÄHTEMÄÄN OMA-ALOITTEISESTI NEW YORKKIIN KESÄVAATTEISSA JA SIELTÄ 3 PÄIVÄN JÄLKEEN SUOMEEN OMALLA KUSTANNUKSELLA. MIELESTÄNI TÄMÄ ON ERITTÄIN TÖRKEÄÄ KOHTELUA VANHUKSIA KOHTAAN.
janine
 

aurinkomatkat

ViestiKirjoittaja jeppis » 03 Huhti 2007, 14:53

jeps!
ite palasin eilen egyptistä aurinkomatkojen matkalta ja oli viimenen reissu kyseiseltä järjestäjältä...turhia lupauksia hotellista ja hirveetä ylistyspuhetta joka asiasta etukäteen ja tietenkin jätetään kaikki olennainen kertomatta....esim. retkien hinnat (jos ei paikalliset onnistu turistia ryöstämään niin sitten oma matkatoimisto)..ottivat ainakin tuplahinnan kansainvälisiin järjestäjiin verrattaessa. Ja sitten Kairo... opas kierrätti meitä tunnin egyptiläisessä museossa ja siitä n. 45 min puhuu jumalasta ensimmäisen kivikasan kohdalla.
kannatti istua 7h yhteen suuntaan linja-autossa museon takia missä sai viettää itsekseen noin 45 min...no onhan noita järjestäjiä onneksi muitakin :evil:.....ei jaksa kerralla enempää rutista menee vaan päivä pilalle :)
jeppis
 

aurinkomatkat

ViestiKirjoittaja katja » 07 Syys 2007, 22:55

hei vaan.kävimme lomalla dominikaanisessa tammi-helmikuun vaihteessa ja olimme juuri riu merenguessa.hotelli oli hyvä,vatsatautiepidemia kävi kyllä kaikki lomalaiset läpi,mutta sairaanhoito pelasi,jopa siivoojat olivat huolissaan.pari päivää meni levätessä ja sitten olo oli taas ihan normaali.ilmasto oli tosi kostea ja pyyhkeet ja lakanat olivat vähän nihkeän tuntuisia ja vähän homeen hajuakin joissakin vaatteissa oli kotiin tultuamme,mutta ilmasto siellä on niin kosteaa ja sataa niin paljon...yöllä,että eihän ne paikat ja talojen juuret ehdi paljon kuivahtaa.hyviä muistoja jäi paljon...menimme siellä myös naimisiin ja hotellilta järjestettiin kaikki.kakut,shampanjat,soittajapojat,valokuvaajat ja niin ja tietysti pappi : :D .joo ja vuosihan oli 2005.[/b]
katja
 

Aurinkomatkat

ViestiKirjoittaja TU-PA » 18 Marras 2007, 17:34

Vierailta tulee negatiiviset kommentit. :mrgreen:

Itse ainakin kerron hyvät-ja huonot asiat nimelläni tai nimimerkilläni, joten mielestäni vieraiden kommentit ovat välillä hyviäkin, mutta usein varsin "haisevia" :D

Helmikuun loppupuolella lähdemme perheen kanssa katsastamaan Aurinkomatkojen Dominikohteen Punta-Canan ja tulen antamaan paikasta rehellistä tietoa ja otan sieltä ainakin 1000-valokuvaa joista sitten voin pistää muutaman näkyviinkin. :D
TU-PA
 

ViestiKirjoittaja KatjaVV » 12 Maalis 2008, 13:51

Olimme Aurinkomatkojen mukana Italiassa, eikä ole kuin hyvää sanottavaa. Oppaat oli ammattitaitoisia ja tuntuivat nauttivan työstään.
Finmatkojen mukana olimme Mallorcalla. Ongelmat alkoivat jo matkaa tilatessa. Kun olimme varausmaksun tehneet, muuttui hotellin esittely. Yllättäin hotellin palveluista puuttui tenniskentät ym, joidenka takia juuri kyseyinen hotelli varattiin. Jatkoa seurasi lentokoneessa. Lentoemännät olivat töykeitä ja sen näköisiä kuin olisivat viikon meikit naamassa. Meidän hotellin opas oli kyllä 10+ arvoinen, mutta muut matkaseuralaiset valittivat omista oppaistaan. Töykeää käytöstä ym.....
Eli näillä perusteilla valitsen Aurinkomatkat.
KatjaVV
 

Valituksia, valituksia

ViestiKirjoittaja Vieras » 19 Touko 2009, 00:16

Luin ihmeissäni kahden vuoden takaisen jutun siitä, että matkaopas oli antanut jo matkansa maksaneen pariskunnan lentopaikat muille ja kyseinen pariskunta oli myöhemmin omalla kustannuksella tullut Suomeen. Olivat valittaneet retkestä, joka ei ollut vastannut odotuksia. Ihmettelen vaan, että miten näin on voinut tapahtua? Eihän ketään lennolta voi pois jättää ihan noin vaan! Mikähän "juju" tässäkin tarinassa oikein piili? Jäi vähän epäselväksi. :?: :(
Vieras
 

ViestiKirjoittaja Jaana » 23 Tammi 2010, 00:22

Täysin samaa mieltä alkuperäisen kirjoittajan kanssa.

Aurinkomatkat on suurin VALEHTELIJA kaikilta osin matkoja järjestäessään ja kannattaa laittaa täysboikottiin koko pulju.

En jaksa alkaa kertaamaan omaa tarinaani kun **tuttaa aivan tarpeeksi heidän valheensa.
Jaana
 

ViestiKirjoittaja ascomm74 » 24 Tammi 2010, 21:07

Mutta jos totta puhutaan on Aurinkomatkat suomen yksi parhaista matkatoimistoista. Miksi ette uskalla omalla nimellänne valittaa?
ascomm74
 

ViestiKirjoittaja matti » 06 Helmi 2010, 19:58

Olen useinkin ollut Aurinkomatkojen matkoilla ja pääsääntöisesti järjestelyt ovat sujuneet hyvin ja oppaat joitain poikkeuksia lukuunottamatta päteviä ja ystävällisiä. Uskon, että asiakaspalautteet luetaan, sillä olen huomannut että sellaiset puutteet on korjattu, missä on ollut ongelmia aiemmilla matkoilla :D .
matti
 


Paluu Matkatoimistot

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron