Varovaisuutta ryhmien ebuukkaukseen

Kysymyksiä ja kokemuksia matkatoimistoista.

Varovaisuutta ryhmien ebuukkaukseen

ViestiKirjoittaja Hartsa » 30 Elo 2010, 16:58

Tässä yksi kokemus matkan vaaramisesta Ebookersin kautta netissä. Etsin lento+hotellipakettia Lontoosta. Kun sopiva löytyi, aloin tehdä varausta 4 hengen perheelle. Kun valitsin 2 huonetta, järjestelmä ilmoittaa, että lento+hotellipakettiin voi varata vain yhden huoneen, ja kehotti tekemään kaksi perättäistä varausta.

OK, ensin varaus kahdelle, maksu, ja sitten varaamaan toista. Kun valitsi saman hotellin, järjestelmä ilmoitti että tähän hotelliin ei enää voi tehdä varausta, valitse toinen hotelli. No, eihän siitä mitään tule että perhe asuu eri puolilla kaupunkia. Sunnuntaina Suomessa ei ole päivystystä, joten soitto yhtiön Englannin (?) toimistoon. Kaveri kertoo ystävällisesti että peruutus maksaisi, ja kehottaa varaamaan lennot ja hotellin erikseen.

Kumma kyllä, myöhemmin hotellista löytyykin taas huoneita, mutta sekä lentojen että hotellin hinta on noussut noin 10%. Kokeilin piruuttani samaan aikaan samaa varausta kahdella eri tietokoneella: sain halvemman hinnan sillä koneella, jolla ei oltu tehty ensimmäistä varausta. Myös lentohinnat olivat erilaiset, jos teit samaan aikaan kahta varausta kahdella eri selaimella.

Vaikka Ebookers sanoo että hinnat tulevat aina suoraan hotellien ja lentoyhtiöiden järjestelmästä, tämän perusteella näyttää siltä, että varausjärjestelmä tunnistaa jollain cookiella jo ostaneen asiakkaan, jolle seuraavaa pakettia tarjotaan hieman kalliimmalla.

Kahden hengen osalta jälkimmäinen varaus tuli yli 200 euroa kalliimmaksi. Soittelin Ebookersille varausjärjestelmän ongelmasta, ja käytyään ongelman läpi he hyvittivät osan erotuksesta. Tämän perusteella ei siis kuitenkaan kannata koskaan tehdä samaan matkakohteeseen menevälle ryhmälle kahta peräkkäistä varausta, sillä jälkimmäisen hinta nousee ja myös saman hotellin tai lennon saaminen ei ole varmaa.

Kyllä perinteinen ihmisten tuottama palvelu toimii varmemmin, ainakin silloin, kun varattava matka poikkeaa jollakin tavalla valmiiden vaihtoehtojen perusvalikoimasta.
Hartsa
 

Paluu Matkatoimistot

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron