Miten lentokentällä toimitaan?

Miten lentokentällä toimitaan?

ViestiKirjoittaja Vieras » 13 Tammi 2010, 19:35

Tyhmä ensikertalainen lentää... Siis mitä teen ekana lentoasemalla? Ja miten koneen vaihto, tehdäänkö turvatarkastus uudelleen? Kertokaa kaikki!
Vieras
 

ja lisäys

ViestiKirjoittaja Vieras » 13 Tammi 2010, 20:26

Mihin merkitään matkalaukkuun omistaja ja määränpää? saako sellaset laukkuun liitettävät laput lähtöselvityksestä vai miten? Tiedän edelleen, tyhmä olen..
Vieras
 

ViestiKirjoittaja ascomm74 » 13 Tammi 2010, 22:30

Ekana menet kentälle ainakin kahta tuntia aiemmin kuin koneen lähtöaika on. Sitten suunnistat infotaulun luokse, jossa on lähtevien lentojen luettelo. Niitä on ripustettu ympäri lähtöhalleja moneen paikkaan. Katsot oman lentosi numeron matkalipuistasi ja etsin saman numeron infonäytöltä ja katsot miltä tiskiltä lähtöselvitys tehdään ja menet ko. tiskille tai sinne johtavaan jonoon. Annat virkailijalle matkalipun ja passin ja kerrot mihin olet menossa ja jos on koneenvaihtoja, niin kerrot, että haluat matkalaukun perille asti (mikäli siis niin haluat). Virkailija kertoo koneen lähtöportin ja se näkyy myös saamassasi "boarding pass" kortissa.

Kun Check-in on tehty menet turvatarkastukseen/jonoon. Siellä virkailijat opastavat miten toimitaan. Tarkastuksen jälkeen etsit koneen lähtöportin ja menet sinne mikäli aikaa ei ole liikaa. Jos aikaa on niin kentän kansainvälisellä puolella voi vapaasti haahuilla kunnes "boarding time" lähestyy.

Kun on aika nousta koneeseen, niin virkailija kuuluttaa asiasta lähtöportin luona. Jälleen passi esille ja lähtöselvityksestä saamasi "boarding pass".

Matkalaukkuun kiinnitettäviä nimilappuja on kentältäkin saatavana mutta voi sellaisen tehdä itsekin jos siltä tuntuu. Kannattaa laittaa myös laukun sisälle omistajan ja matkakohteen/kodin yhteystiedot.

Koneen vaihdossa ei periaatteessa ole uutta turvatarkastusta mikäli pysytään koko ajan kansainvälisellä alueella, mutta nyt kun on taas kaikenlaiset hämärämiehet olleet liikkeellä, niin turvamääräykset voivat olla muuttuneet. Kysymällä selviää.

Että näin. Hyvää matkaa.
ascomm74
 

KIITOS!

ViestiKirjoittaja Vieras » 14 Tammi 2010, 09:21

Kiitos neuvoista ilman tyhmäksi päivittelyä! Ensi kerralla viisaampana!
Vieras
 


Paluu Yleistä matkakeskustelua

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 vierailijaa

cron