Kokemuksia?

Canada, Yhdysvallat, Meksiko ja Karibiansaaret.

Kokemuksia?

ViestiKirjoittaja sassoska » 25 Huhti 2005, 13:45

Löytyykö kokemuksia yhdysvallan matkoista? kertokaa hauskoja ja ei niin hauskoja tarinoita matkakokemuksia! Ja jos siellä asutte, niin kertokaa kuinka muutto tapahtui ja työt jne...!

Olen itse lähdössä 2-4 vuoden sisällä varmaankin yhdysvaltoihin! olen kohta 18 wee tytsy ja opiskelen vielä 1-2vuotta. Olisi kyllä mukava päästä jenkkeihin aluksi n. 3viikoks tutustumaan ja sit ehkä jo tuuri käy ja saisin töitä sieltä voisin jopa muuttaakkin sinne! On mulla suunnitelmat! :) päivä kerrallaa![/b]
sassoska
 

ViestiKirjoittaja sami » 26 Huhti 2005, 12:21

Olen vieraillut Yhdysvalloissa muutaman kerran ja täytyy sanoa, että onhan maa kokemisen arvoinen. Olin vuoden vaihto-oppilaana länsirannikolla (Oregonissa) kymmenisen vuotta sitten ja viime vuonna vietin puoli vuotta Chicagossa työharjoittelua tehdessä.

Kun haaveilee matkasta Yhdysvaltoihin täytyy muistaa, että osavaltioiden välillä on suuria eroja, muutenkin kuin puhetyylissä. Henkilökohtaisesti pidin Chicagosta (Illinois) valtavasti, ja saattaa olla että lähden sinne myöhemmin uudestaan. Kalifornia, jossa kävin parin viikon lomalla, on myös erittäin mielenkiintoinen kohde. Kalifornia muistuttaa varmaan eniten leffoista tuttua Amerikkaa. FindYourSpot.com (http://www.findyourspot.com/) on testi jolla voi etsiä mieluista paikkaa jenkeissä.

Muuttaminen jenkkeihin on hieman työläs prosessi, riippuen matkan tarkoituksesta. Alle kolmen kuukauden mittaiset matkat voi tehdä ilman viisumia, mutta sitä pidemmät matkat ja työnteko vaativat viisumin. Itse hankin J-1 viisumin eli opiskelijaviisumin työharjoitteluani varten, jonka sain melko kivuttomasti, sillä harjoitteluyritykseni Chicagossa kustansi viisumiin liittyvät kustannukset. Lisätietoja viisumiasioista kannattaa kysellä Cimosta: www.cimo.fi .

Asuntoa kannattaa myös alkaa hakea ajoissa, mikäli paikanpäällä ei ole tuttuja, joiden luona voi majoittua. Vuokrataso vaihtelee suuresti eri puolilla maata.

Yleisesti ottaen amerikkalaiset suhtautuvat ystävällisesti ulkomaalaisia kohtaan ja ovat kiinnostuneita näiden kotimaasta. Paljon puhuttu amerikkalaisten pinnallisuus on omien kokemuksieni mukaan osaksi totta, mutta kaikkia amerikkalaisia ei tulisi leimata pinnallisiksi. Eiväthän kaikki suomalaisetkaan ole hiljaisia ja sisäänpäinkääntyneitä.

Siinä joitain henkilökohtaisia kokemuksia. Tarinoitakin voisin kertoa, mutta nyt täytyy palata töiden pariin. Myös kysymyksiä minulle voi laittaa tälle palstalle, vastailen kun kerkeän.
sami
 

ViestiKirjoittaja Vieras » 11 Touko 2006, 20:34

Pohjois-Amerikan Yhdysvallat on täynnä näkemistä ja kokemista. Itse olen käynnyt 49:ssä osavaltiossa ja ajanut autolla yli 90 000km siellä. Se vaan pitää muistaa, että tosi elämä siellä on erillaista kuin tv-sarjoissa tai elokuvissa.

Liikaa ei kannata eri paikkoja ahnehtia kerralla, sillä välimatkat ovat pitkiä.Itä-länsi suunnassa noin Moskova-Lissabon, pohjois-etelä suunnassa noin Helsinki-Ateena.

Seikkailu mieltä ja tervettä järkeä mukaan: Hyvää matkaa!!!
Vieras
 

Muutin tänne kaksi vuotta sitten

ViestiKirjoittaja Coloradossa asuva » 08 Huhti 2008, 05:40

Itse sain pysyvän oleskeluluvan, kun menin naimisiin paikallisen kanssa. Muita vaihtoehtoja yli 3 kuukauden oleskelulupaan ovat kai työsuhdeviisumi, perhesiteet, erityinen osaaminen, tai opiskelu. Viimeisen vuoden-kahden aikana Yhdysvallat on tiukentanut merkittävästi maahantuloehtojaan.

Nuorena ihmisenä haaveilet varmaan isoihin kaupunkeihin Yhdysvalloissa. Olen käynyt New Yorkissa ja Las Vegasissa, en halua niihin enää koskaan: ison omenan ihmiset ovat tosi tylyjä ja Vegasissa taas kaikki oli niin tekoa, mikään ei ole aitoa!

Olen todella tyytyväinen pienessä Coloradon vuoristokaupungissa, jossa voin vaeltaa vuorilla ja nauttia tästä villistä luonnosta. Nämä pienet länkkärikylät ja niiden ihmiset on iloisia ja ihania. Jos alue kiinnostaa, googleta 'Hi Country Tours Colorado'.
Coloradossa asuva
 


Paluu Pohjois-Amerikka

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 vierailijaa

cron