Road trip - Neuvoja?

Canada, Yhdysvallat, Meksiko ja Karibiansaaret.

Road trip - Neuvoja?

ViestiKirjoittaja Nick » 08 Kesä 2010, 20:07

Hei!

Ollaan lähössä tosiaan tekemään jonkinmoista autoreissua jenkkeihin tuossa heinäkuun puolella. Paljon ollaan jo asioita selvitelty ja hoidettu, mutta haluaisin vielä mielipiteitä/neuvoja kokeneemmilta matkustajilta.

Eli tosiaan 25 päivää on lomaan varattu aikaa, mikä on aika vähän tavoitteeseen nähden. Tavoitereitti on tosiaan New Jersey - Miami - San Fransisco.

Lentoliput on jo hoidettu ja ESTA täytetty, mutta törmäsin nettiä selaillessa, että läppäristä ja muista arvo-esineistä olisi täytettävä maahan mentäessä jokin kaavake kun ei ole kyseisen maan kansalainen. Viime reissullani (1 viikko) NY ei kyllä mitään lappusia täytelty, mutta olisin tiedustellut tästä. Jos kyseinen lappu pitää täyttää niin onko se mahdollista etukäteen jne?

Seuraavaksi varmaan matkan suurin kysymysmerkki vielä tässä vaiheessa on auton vuokraus. Ollaan selailtu paljon eri vuokraamoja läpi ja kaikki vaikuttavat suhteellisen kalliilta. Myös sivuilta löytyy paljon ristiriitoja ( sanotaan että nuoren kuskin lisää ei tarvitse maksaa, mutta sitten saman yhtiön sivuilla jossain kohtaan onkin että pitää maksaa).
Olemme tosiaan 21v, joten osa yhtiöistä ei edes suostu vuokraamaan autoa. Olisiko kellään kokemuksia vuokraamisesta tai ehdotuksia halvoista firmoista?
Tällä hetkellä näyttää tarttuvan Alamo nimisestä yhtiöstä auto mukaan, mutta vielä etsitään että löytyisikö halvempaa.Onko vakuutusmaksu pakollinen?
Olen kuullut että yrittävät siellä aina kaupata vakuutuksen joka tilaanteeseen erikseen ja siitäkös tuleekin lisää hintaa. Selvittelin sen verran että jokin damage collision - nimikettä(tai vastaava) kantava vakuutus on se ainoa tarpeellinen tarkotuksiimme, mutta tiedä sitä sitten.
Kansainväliset ajokortit on jo hommattu.

Noniin paljon varmaan jäi vielä kysymättä, mutta odottelen innolla ehdotuksia ja vastauksia kysymyksiin.
Nick
 

ViestiKirjoittaja kiiki » 13 Kesä 2010, 02:48

käy katsomassa pallontallaajat sivustolla.. sieltä löydät varmasti vastaukset kysymyksiisi ja vähän enemmänkin.. :D
kiiki
 

ViestiKirjoittaja Nick » 28 Kesä 2010, 01:13

Kiitos vastauksesta, kyseinen sivu tosiaan vaikuttaa aktiivisemmalta ja kyllähän sieltä sitä tietoa löytyi.
Nick
 


Paluu Pohjois-Amerikka

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron