Mexico/Playa del Carmen

Canada, Yhdysvallat, Meksiko ja Karibiansaaret.

Mexico/Playa del Carmen

ViestiKirjoittaja maariz » 07 Heinä 2005, 09:05

Juolukuussa menossa perheen kanssa,kokemuksia PdC:sta? :lol:
maariz
 

PDC

ViestiKirjoittaja Heebo » 15 Loka 2005, 11:39

Olin viime joulukuussa käymässä playa del carmenissa ja siinä sivussa tuli nähtyä Cancun, Cozumel ja paljon muita pienempiä paikkoja. Oon lähdössä vielä uudestaan koska tuntu että vielä jäi paljon näkemistä.

Ite tykkäsin tosi paljon koko reissusta. Meksikolaiset on ystävällisiä, eläminen ja ostokset on kohtuullisen halpoja.

Ehdottomasti kannattaa käydä ecoparkeissa joita alueella on monta. Xcaret ja Xel-ha on varmaan isoimmat ja luultavasti myös monipuolisimmat... muitakin kyllä löytyy.

Chichen itza on myös näkemisen arvoinen, jos tykkää yhtään sellasista historiallisista raunioista.

Rannat on todella upeita ja puhtaita. Playa del carmenin lisäksi rantoja kannattaa käydä kattelee ainakin Cozumelin saarella minne pääsee lautalla PDC:sta.

Yöelämää on PDC:ssa kohtuullisen vähän, mutta kivoja pikkubaareja on paljon 5.avenidan varrella. Isommat clubit löytyy Cancunista, joka on n. 70km PDC:sta.
Heebo
 

Playa del Carmen

ViestiKirjoittaja Vieras » 24 Marras 2005, 13:31

Hei!

Playa del Carmenin "pääkatu" 5Avenue on turisti rysä, mitä kannattaa välttää, toki mielenkiinnosta sen kävelee läpi, mutta jos ostoksia haluaa tehdä, kannattaa lähteä esim. 15-30 Avenuelle, sieltä saat ostokset jopa 3 kertaa halvemmalla. Eikä turvallisuudesta kannata huolehtia, kunhan et sinne pimeällä lähde talsimaan. Samoin parhaat ruokapaikat löytyy sivummalta. 5Avenue ravintolat on mauttomia..ei silti kaikki, mutta jos pidät tulisesta ja etsit sitä "meksikolaista" ruokaa, 10Avenuelta esim. löytyy Dr.Taco, missä loistavat ruoat. Mikäli kokkailet itse, ruoat kannattaa käydä hakemassa joko Chedraui tai San Fransisco nimisistä ostareista.

Ja sitten paikkoja, missä kannattaa käydä: Cozumel, Chitzen Itza, Tulum (loistavat rannat), Akumal, Xelha, Crococun zoo, tässä muutamia. Paljon on mielenkiintoisia paikkoja.

Asuin itse nelisen kuukautta Carmenissa kesällä -05, paljon jäi vielä näkemättä :( Joten itsellänikin uusi matka tiedossa ensi vuoden puolella. Oikein mukavaa matkaa!!
Vieras
 

joo

ViestiKirjoittaja Vieras » 15 Helmi 2006, 02:18

ei oo
Vieras
 

Kiitos vinkeistä!

ViestiKirjoittaja Vieras » 09 Maalis 2006, 13:46

Kiitos paljon. Itse olen menossa huhtikuussa samaan paikkaan ekaa kertaa. Ihan ummikkona en ehkä saa irti kaikkea haluamaani ja siks täällä surffailen :D Voisiko joku vielä jatkaa kertomista kauppakeskuksista? Paljon puhutaan pikkuliikkeistä ja meksikolaisista myytävistä tuotteista, mutta mistä löydän vähän länsimaisempaa kamaa mukaan kotiin myös? Eli farkut, bootsit ym jutut lapsille tuotaviksi? Carmenin läheltä??? Lisäksi emmin, mihin menen mayaraunioita ihailemaan. Coba kiinnostaisi sademetsässä samoilun takia. Mitä mieltä olette? Ikionnellisena kiittelen, josko joku viitsisi apuja antaa, Terveisin Tiina
Vieras
 

Retket

ViestiKirjoittaja Vieras » 29 Syys 2006, 14:11

Kertokaa mille retkille kannattaa mennä, mitkä ovat rahansa väärtejä?
Vieras
 

ViestiKirjoittaja Vieras » 24 Joulu 2006, 08:23

Ensi tammikuussa mennään pariksi viikoksi PdC:iin ja ihan mukavin odotuksin. Retket on varattu Tulumiin ja Chitzen Itzaan ja Cozumelissakin ehkä snorklataan. Täällä on muutamia hyviä vinkkejä Playassa olemiseen. Cancun on kuulemma liian jenkkiläinen eikä siellä taida kannattaa käydä. Enemmän kiinnostaa, ehtiikö Belizessä ja/tai Guatemalassa piipahtamaan. Ensnmainittu kiinnostaa enemmän vakautensa takia.

Sisämaan Merida olisi ollut ilmeisesti ihan säällinen ja sinne olisi saanut yhdistelmämatkankin, mutta tällä kertaa meni yli budjetin.

Meksiko ja koko Karibian ympäristö vaikuttaa mielenkiintoiselta kolkalta, jota kannattaa ehkä useammankin kerran koluta, kun saa pään auki ja on vielä terve kestämään pitkän lentomatkan rasitukset. :)

Tietty kukkarosta ja rahavaroista kannattaa kuulemma pitää erityistä huolta... :wink:
Vieras
 

ViestiKirjoittaja Vieras » 24 Joulu 2006, 08:27

Niin, kolmitaajuuspuhelin tuolla Amerikan kolkassa (+ USA ja Kanada) on pieni ongelma, mutta siihen pystyy kyllä varautumaan.

Paikallisia puhelimia saa ja sitten taitaa pystyä lainaamaan Suomesta kolmitaajuuskapulan ja vaihtamaan siihen SIM-korttinsa...
Vieras
 

ViestiKirjoittaja Vieras » 25 Joulu 2006, 09:15

Anonymous kirjoitti:Cancun on kuulemma liian jenkkiläinen eikä siellä taida kannattaa käydä. Enemmän kiinnostaa, ehtiikö Belizessä ja/tai Guatemalassa piipahtamaan. Ensnmainittu kiinnostaa enemmän vakautensa takia.


Cancun on tosiaan jenkkien kansoittama ja löytöjä saa vähälläkin etsimisellä muualta.

Belize on Mayan Rivieralta käsin helppo ja nopea katsastaa, jos uhraa muutaman päivän ja yhden yön sen tsekkaamiseen. Tietty yksi viikko siellä ei olisi pahitteeksi.
Vieras
 

ViestiKirjoittaja Vieras » 25 Joulu 2006, 21:38

Väli-Amerikkaa ja Meksikoa kannattaa varmaan alkaa tutustumaan paloittain, jos on aikaa ja rahaa.

Moneen makuun, joka lähtöön ja kaikenlaisille kukkaroille löytyy nähtävää ja koettavaa.

Voi olla ihan hyvä ajatus aloittaa parin viikon lomajaksolla, johon sijoittaa sopivasti retkiä, seikkailuja ja sitten lepolöhöämistä. Pari viikkoakin menee yleensä siivillä, mutta on minimiaika edes alustavaan tsekkaukseen.

Siinä mielessä Playa del Carmenin, Tulumin, Akumelin tai Meridan tyyppinen aloitus Jukatanilla ei varmasti ole huono. Noista paikoista on keskeistä piipahtaa missä tahansa muualla Jukatanilla ja tarvittaessa naapurimaissa. Auton vuokraamalla pääsee näkemään vielä nopeammin ja räätälöimään reissun omatoimiseksi.

Kansainvälisistä playacarmen ja discovercozumel - linkeistä saa hyvää paikallista tietoa. Cozumel taitaa nykyään olla sukeltajien paratiisi.
Vieras
 

ViestiKirjoittaja Vieras » 01 Tammi 2007, 08:18

Meksikonlahden/Karibianmeren ja Siaminlahden/Intian Valtameren tienoot taitavat nykyään olla niitä suotuisimpia rantalomakohteita perinteisten Kanarian, Costa del Solin ja muun Välimeren seudun matkaajille. Brasilian eri kohteet ovat myös kasvattaneet kiinnostusta Persianlahden ohella.

Mahdollisuudet Meksikossa näyttävät olevan rajattomat, kun hyviä vaihtoehtoja Acapulcolle ja kumppaneille on noussut Jukatanilla.

Playa del Carmeninkin kasvun mahdollisuudet näyttävät rajattomilta upean Mayan Rivieran ja läheisen Cozumelin saaren ansiosta. Cozumel on todellinen sukeltajien paratiisi ja pelkästää se on pitkän lomanvieton kohteena erinomainen.
Vieras
 

ViestiKirjoittaja Vieras » 12 Tammi 2007, 23:15

Sunnuntaina matka alkaa. Thaimaan Phuketissa on legioonalaistautia, Karibianmerellä uhkana ainakin dengue-kuume ja norovirus ripulitautina. Vissiin ötökkävaaraakin jonkinverran.

Toivottavasti trooppisessa ilmastossa selviää taudeitta.
Vieras
 


Paluu Pohjois-Amerikka

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa