Uusi-Seelanti ja sen ihmeet..

Australia, Uusi-Seelanti sekä Polynesian ja Mikronesian saariryhmät.

Uusi-Seelanti ja sen ihmeet..

ViestiKirjoittaja anne » 02 Tammi 2006, 07:52

Olen pitkään haaveillut pääseväni Uuteen Seelantiin matkalle. Vihdoinkin olen saanut rahat kokoon ja toivon matkustavani helmi-maaliskuun vaihteessa!! Nyt toivoisin vinkkejä matkalleni Uudessa Seelannissa jo matkustaneilta.:roll:

Lennän Aucklandiin, mutta tahtoisin kiertää molemmat saaret, nyt kun sinne asti kerran pääsen!

Kiitos kaunis jo etukäteen!
Anne
anne
 

ViestiKirjoittaja Eevaleena » 10 Maalis 2006, 01:06

Toivottavasti tasta on hyotya muille Uuteen Seelantiin matkustaville, jos Anne jo ennatti lahtea reissuun...

Joka tapauksessa helmi-maaliskuu on hyvaa aikaa tulla Uuteen Seelantiin; lampimia paivia on hieman viela jaljella ja koulut ovat alkaneet, joten nahtavyyspaikoissa ei suurta ruuhkaa ole. Uusi Seelanti on erittain kaunis maa! Paljon mukavia kaupunkeja ja paikkoja, mutta laitan tahan vain muutamia kohteita joista mina olen nauttinut eniten. Jos lentosi saapuu Aucklandiin suosittelisin siita ihmisruuhkasta reissua kohti Rotoruaa (noin 4 tuntia kaakkoon). Kauniit kuumavesilahteet ja kiehuva muta ovat nakemisen arvoisia, pahasta hajustaan huolimatta. Toinen oikein mukava pikkukaupunki on Taupo, joka sijaitsee keskellä Uuden Seelannin pohjoissaarta.
Paakaupunki Wellington on tietenkin ihan must see, sielta loytyy kulttuuria ja elamyksia varmasti joka makuun..

Etelasaaren Queenstown on taynna toimintaa ja mahdollisuuksia. Sinne suosittelisin matkustavan ilman muuta, jos esim. skydiving, bungy-hypyt, whalewatching kiinnostaa.
Tuossa on tietenkin vain osa Uuden Seelannin mukavista kaupungeista ja paikoista, mutta noista kohteista ainakin mina olen nauttinut eniten.
Suosittelisin myos vierailua Marae`ssa (Maorien kohtaamispaikka). Melkeinpa joka kaupungista sellanen loytyy. Hyva tapa tutustua Maori-kulttuurin pelottaviin tansseihin ja lauluihin. :)

Vuodenaika on juuri vaihtunut syksyyn, joten illasta aamuun lampotila voi olla melko vilpoinen. Lamminta vaatetta mukaan, siis.
Ihmiset ovat todella vieraanvaraisia ja ystavallisia. Uusi Seelanti on hyvin turvallinen maa matkustaa. Tanne kaikki joukolla! :D

Oikein mukavaa kevaan jatkoa kaikille sinne Suomeen.
EL
Eevaleena
 

ViestiKirjoittaja anne » 10 Maalis 2006, 20:35

Kiitos kovasti vinkeistä! Vielä ehti ajoissa perille, olen lähdössä matkaan ylihuomenna, sunnuntaina. Paljon on vielä pakkaamista, joten taidan siirtyä takaisin sille osastolle :wink:

Kiitos!
t. anne
anne
 

ViestiKirjoittaja Vieras » 16 Marras 2006, 15:21

Whalewatchin Queenstownissa? Mun tietojen sellanen ei onnistu, eli jos siitä on kiinnostunut kannattaa suunnata Kaikouraan.

Ehdottomasti kannattaa matkustaa Uuteen-Seelantiin ja tutustua ajan kanssa sekä pohjois- että etelä- saareen.
Vieras
 

ViestiKirjoittaja maria » 16 Marras 2006, 17:56

Heheh, varmaan tuossa EL:n viestissä tarkoitettiin eteläsaarta yleensäkin, eihän Queenstown ole edes meren rannalla... joten oikeassa olet, siellä ei kauheasti valaita näy. :)

maria
maria
 
Viestit: 24
Liittynyt: 06 Maalis 2005, 15:10

valas soi kissan

ViestiKirjoittaja susimies » 21 Touko 2007, 13:51

Ite ku kavin siella nii valas soi koiran. :S Siis tosi rajuu settii
susimies
 


Paluu Oseania

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron