Australiaan?

Australia, Uusi-Seelanti sekä Polynesian ja Mikronesian saariryhmät.

Australiaan?

ViestiKirjoittaja Ritva44 » 09 Huhti 2005, 12:59

Onko kenelläkään kokemusta Australian matkailusta? Mihin aikaan vuodesta sinne kannattaa matkustaa? Ja mihin kaupunkiin?
Haluaisin ehdottomasti nähdä kenguruita!
Ritva44
 

Austraaliaan

ViestiKirjoittaja maria » 09 Huhti 2005, 16:03

Australia on oikein mukava ja kaunis maa. Villikenguruita isommista kaupungeista on ehkä hankala löytää, mutta melkeimpä joka kaupungista varmasti löytyy eläintarha, joka on pullollaan Australiassa asustelevia elukoita.

Itse olen käynyt Sydneyssä, Canberrassa ja Brisbanessa, kaikki sijaitsevat siis itärannikolla. Kaikki kolme ovat erittäin suositeltavia kohteita. Australia on myös siitä mukava paikka, että siellä on huomattavasti turvallisempaa liikkua kuin esim. USAn isommissa kaupungeissa.

Matka-ajankohtaa suunnitellessa kannattaa vain muistaa, että siellä on talvi, kun täällä on kesä ja päin vastoin. Ja kuuma kesä siellä onkin! Itse olin siellä loppu keväällä, jolloin siellä ollaan siirtymässä siis talveen, mutta lämpötilat olivat edelleen Sydneyssä ja Canberrassa n. 25 c, Brisbanessa n. 30c.

Hauskaa matkaa!

8)
maria
 
Viestit: 24
Liittynyt: 06 Maalis 2005, 15:10

Austaraliaan

ViestiKirjoittaja Kari » 27 Touko 2005, 21:46

Suomalaiselle voisi olla parasta aikaa matkustaa marras-joulukuu. Silloin on paikalla alkukesä, eikä missään ole liian kuumaa. Pitää aina muistaa että pohjoisessa on lämpimämpää kuin etelässä. Kenguruita näkee luonnossa yllättävän harvoin, jos ajattelee niitä näkevän maanteiden varsilla. (ikävä kyllä maanteiden vierellä näkyy paljon kuolleita otuksia ). Paras paikka tosiaan on paikalliset "kotieläntarhat", joissa niitä voi syöttää ja rapsutella.
Kari
 

ViestiKirjoittaja Vieras » 19 Tammi 2008, 22:15

Kävin siellä pari vuotta sitten ja olin kaksi kuukautta. Kiersin 5 osavaltiota pienellä asuntoautolla. Huhti-toukokuu on mielestäni paras aika ja silloin lennot ovat halvimmillaan ja myös hotellit ja autojenvuokraukset ovat off season hinnoilla. Sydneyssä oli noin 25 astetta, Melbournessa 10, Ayers Rokilla 30, vähän ylempänä aavikolla 48, itärannikolla 25 joten hyvin tarkeni.

Leirintäalueella oli usein villejä kenguruita ja jotkut ei pelännyt ollenkaan. Istuin yksi aamu kengurunaisen kanssa ja syötiin paahtoleipää. Hyönteisiä on paljon ja ne ovat SUURIA. Kerran aavikolla kun piti autoa tankata niin ainoan tankkauspistoolin vieressä oli noin 15cm hämähäkki. Se oli verkon kiinnittänyt siihen. Hieman jännitti tankata.

Suosittelen!!! Menen uudestaan kunhan sais niin pitkän loman joskus taas. Halvin lento oli silloin Austrian Airlines ensin Helsinki-Wien Fokker 100:lla ja sieltä sitten Boeing 777 Sydneyyn Koala Lumpurin kautta. Sama kone mutta Koalassa pitää poistua tankkauksen ajaksi. Ja lentoaika oli vähän yli vuorokausi. Se on ainoa huono puoli siinä.
Vieras
 

ViestiKirjoittaja nevy » 19 Joulu 2010, 12:30

Oikea vuoden aika on täysin kiinni siitä mitä matkalta haluaa. Tammi-helmikuussa on todennäköisimmin lämmintä joka paikassa, mutta myös kaikki Aussit ovat silloin lomalla, joten kaikki paikat ovat tukossa ja se näkyy myös hinnoissa. Pohjoisessa on lämmintä ympäri vuoden, mutta etelässä on kylmää. Kirjoitan tällä hetkellä Adelaidesta ja nyt joulukuussa pitäisi olla kesä, muttei ihan siltä tunnu. Kadulla kävelee peräkkäin ulkoilijoita, joista toisella on shortsit ja perässä tulee ulkoilija, jolla on untuvatakki päällä. Lämmintä on +17 ja tuulee todella kylmästi mereltä.

Toisin kuin Kari sanoi, mielestäni kenguruita näkee paljon myös luonnossa. Me ollaan oltu täällä "vasta" 1,5 kk, mutta ollaan nähty niitä lukuisissa paikoissa, sekä teiden yli pomppimassa että pusikossa. Se toki vaatii sen, että poistuu kaupunkialueelta. Luonnossa ne ovat toki aika ujoja, eivätkä päästä lähelle. Leirintäalueilla yms. ne ovat todella kesyjä. Yhtenä yönä käydessäni vessassa huomasin opossumin puussa ja kappas, sekin tuli syömään kädestä, kun vähän heitteli leivän palasia ensin maahan. Tämä on mieletön maa!

Kirjoitan aika kattavaa matkablogia, käykää lueskelemassa ketä kiinnostaa. Siellä on paljon kuvia kenguruista ja muista täällä kohtaamistamme eläimistä.

www.seikkailumaailmalla.blogspot.com
nevy
 


Paluu Oseania

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron