Albufeira, Portugali

Euroopan matkailuun liittyvää keskustelua.

Albufeira, Portugali

ViestiKirjoittaja Emily » 08 Tammi 2010, 16:46

Hei, olemme matkustamassa kesällä Albufeiraan.
Löytyisikö teiltä vinkkejä nähtävyyksistä ym jutuista lomakohteeseen liittyen?
Ja jos teillä on omakohtaisia kokemuksia olisi ihana kuulla niistä :)
Emily
 

Albufeira

ViestiKirjoittaja hola! » 13 Helmi 2011, 11:39

Olimme albufeirassa vuonna 2006 että jokunen vuosi siitä on vierähtänyt. Ainakin silloin kohde oli viihtyisä ja erittäin aurinkoinen. Matkasimme juuri pahinpaan turisti aikaan eli elokuulla ja väkeä oli kuin pipoa. Ruuhka-aikaan keskustan tiet olivat tukossa mutta kyllä siellä joukossa turisti vuokra-autollaakin pärjäsi. Autoilla ajetaan lujaa mutta jostain kumman syystä aina kun jalankulkija oli lähestymässä tien ylityspaikkaa auto pysähtyi kuin seinään. Tälläistä kohteliaisuutta saa suomessa etsiä. En tiedä saako siellä kunnon sakot jos ei pysähdy tai jotain. Joa kauemmas on amhdollista mennä niin suosittelemme lämpimästi maailman loppua joka on todella kaunis paikka. Ja monimuukin kaupunki siinä välillä. Kuljimme myös paljon kävellen. Silloin ehti huomaamaan asioita mitä ei autoillessa olisi huomannut. Kadut ovat kapeita ja jalankulkijat voivot joutua pujottelemaan ahtaistakin paikoista ja rappuja on paljon. Meillä oli mukana pieni lapsi ja näinollen rattaat mutta kyllä niidenkin kanssa pärjäsi. Ranant ja hiekka"vuoret" olivat hienon näköisiä ja aamuisin sai keskustan eli kalastajienrannan tuntumassa katsella kalastajien lähtöä merelle. Rannalla oli myös hiekkataiteilijoita jotka tekivät kaikenlaisia taideteoksia hiekasta. Ruoka, juoma ja palvelu oli suurimmaksi osaksi erinomaista. Yhdessä käymässämme ravintolassa (britti-paikka) asiakkailla oli lupa tupakoida sisällä ja se vei nautintoa pois savuttomilta ihmisiltä. Ko paikassa oli erittäin kallista.
Kananttaa kulkea albufeiraa ristiinrastiin kauemmaksikin. Itse asustimme ourassa eli kauempana vahasta kaupungista. Kaupungin sisällä kulkee ns. minijuna jonka kyydissä on mukava kaupunkia muutoinkin hahmoittaa.
Liikenneympyrät ovat albufeirassa erikoisia sikäli että ympyrän keskiosassa on taideteoksia, ihan hauskan näköisiä!
Mukavaa reissua!
hola!
 

ViestiKirjoittaja .. » 20 Helmi 2011, 22:26

Ei ihan ajan kohtaista tietoa kun olin vuosina 97 ja 98, mutta silloin ainakin aivan mahtava paikka. Sinne täytyy mennä vielä joskus uudestaan. Itsellä pisti myös silmään nuo autot jotka pysähtyivät vaikka oli vielä muutaman metrin päässä suojatiestä.
..
 


Paluu Eurooppa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 16 vierailijaa

cron