Lennot nepaliin

Keskustelua omatoimimatkoista.

Lennot nepaliin

ViestiKirjoittaja Vieras » 19 Touko 2008, 22:21

Olisin kysellyt kokemuksia nepalista ja siitä miten sinne kannattaa lentää?? Mahdollisimman halvalla. Olisin myös tiedustellut säätä maalis-toukokuussa?
Olen lähdössä työharjoitteluun sinne ja olisi kiva kuulla kokemuksianne. :D
Vieras
 

ViestiKirjoittaja Vieras » 12 Kesä 2008, 15:16

Hei

Olin Nepalissa reilut kaksi viikkoa vuonna 2000.

Lennot olivat HKI-WIEN-KATHMANDU ja takaisin samaa reittiä. Lentoyhtiönä Austrian Airlines. Halpuudesta en tiedä, kun en muita muistaakseni katsellut.

Kathmandun kentälle voi tätä nykyä laskeutua hyvinkin suurilla koneilla.

Viisumin sai lentokentältä.

Myöhäisestä syksystä alkukesään on melko sateetonta. Keski-vuoristossa yöllä oli noin 5-10 ja päivällä 20-25 astetta huhtikuun alkupuolella. Viidakkoalueella Terailla yölämpötila oli noin 20 ja päivällä 35-38.
Pääasiassa siis aurinkoista, mutta muutama rankka ukkoskuuro pyyhki ylitse vuoristossa ollessamme.

Upea maa, jos pysyy poissa kaupungeista. Nepal on biodiversiteetiltaan, eli luonnon monimuotoisuudelta, yksi monipuolisimmista maista maailmassa.

Kaupungit ovat mielestäni kammottavia saasteläjiä, täynnä kurjissa oloissa eläviä ihmisiä (Lepra tai rutto eivät ole kuolleet sukupuuttoon maailmasta). Liikennekulttuuria ei ole. Kaupunkinähtävyyksiä on perin vähän, sillä hindulaisuuteen ei kuulu restaurointi.

Mukavaa matkaa, jos luontokohteiden katselusta pidät.
Vieras
 

..viela Nepalista

ViestiKirjoittaja Vieras » 03 Helmi 2009, 16:55

Nyt on pakko todeta jarkyttyneena etta voi miten soisin edellisen vastaajan pysyvan turvallisesti kotimaassaan - moinen tietamattomyys, asenteellisuus, sokeus ja puhdas typeryys on vaarallista! Toivottavasti kysyjalle loytyi oikeaa informaatiota maasta. Huhhuh.
Vieras
 

tietämättömyyttä?

ViestiKirjoittaja helen » 07 Huhti 2009, 15:56

Minusta tuo kuulosti rehelliseltä vastaukselta, eikä miltään pinnan siloittelulta! Voin hyvin kuvitella, että juuri tuollaista siellä on sen kummemmin olematta ahdasmielinen tai sulkeutunut millekään. Ota huomioon, että tämä ihminen oli siellä pidempään kuin viikon lomamatkailija!
helen
 

ViestiKirjoittaja Vieras » 03 Marras 2009, 21:14

"Upea maa, jos pysyy poissa kaupungeista". Olen kyllä eri mieltä! Olen asunut Nepalissa perheeni kanssa, Katmadussa tarkalleen ottaen, mutta matkustelin myös muualla massa. Ja upeaa on sekä kaupungeissa ja vuorilla että Intian rajalla vaikka siellä Chitwanin luonnonpuistossa. Kaikissa oppii katsomaan asioita ihan eritavalla ja näkemään kauniita asioita vaikka niissä roskakasoissa tai katulapsissa ja kerjäläisissä. Kathmandussa myös paljon temppeleitä mitä kannattaa lähteä katselemaan. Siellä ei kyllä pitkästy. Suosittelen lämpimästi. Totta tosin on, että sinne kannattaa varata paljon positiivista mieltä mukaan, että selviää arjen haasteista. Se on tosi erilainen maa mitä tuttu ja turvallinen Suomi.
Vieras
 

ViestiKirjoittaja mummeli » 03 Tammi 2010, 15:44

Olin elo-syyskuun vaihteessa Nepalissa, Kathmandussa ja sieltä autokyydillä Jiriin, mikä jo itsessään aikamoinen elämys.
Kyseinen highway vastaa meidän pyöräteitä leveydeltään, kunto huonompi ja kun vuoristoon noustiin, serpentiiniä.
Kun oli vielä sadekausi kesken, sitä vettä tuli niin paljon että oli aina erikseen arvioitava pääseekö tien yli niistä kohdin mihin oli rakennettu vettä varten kouru, kun vesimäärä oli niin valtava että velloi mennessään maata ja kiviä. Maaseudun hotellit sitä luokkaa, että soisin kaikkien hienohelmojen yöpyvän edes yhden yön niissä.
Hindutemppeli luku sinänsä, siellä hautajaiset, ruumiit poltettiin avotulella.
Virtsan haju aikam voimakas Kathmandunkin ravintoloissa.
Et voi muuttaa Nepalia, mutta Nepal muuttaa sinut - pitää paikkaansa,
sinne haluan uudestaan ja voin suositella muillekin, ihana paikka ja ihmiset. En vaihtaisi päivääkään pois.
mummeli
 

ViestiKirjoittaja selkäpakkaaja » 21 Maalis 2011, 14:44

Nepal on ihan loistomaa backpackerointiin! Pokhara on turistirysä mutta siitä huolimatta viehättävä, sillä sijainti vuorten kupeessa järven rannalla ei voisi olla idyllisempi. Se toimii myös hubina Annapurnan-vaelluksille, joista paras on mielestäni Annapurnan kiertävä trekki, joka kestää vajaa pari viikkoa. Maisemat ovat huikeita ja vaeltaminen helppoa. Ilman opastakin selviää hyvin.
selkäpakkaaja
 


Paluu Omatoimimatkat

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa

cron