Thaimaaseen ensi kertaa

Keskustelua Aasian maista ja matkoista.

Thaimaaseen ensi kertaa

ViestiKirjoittaja Janinet » 05 Huhti 2010, 19:43

Olemme mieheni kanssa menossa ensi syksynä Thaimaaseen, Phuketiin, jonnekin Kata Beachin tai Karon Beachin läheisyyteen. Matka- ajankohtana olisi 29.9-14.10. Tahtoisimme tietää kaikkea maasta, paikasta ja paikallisista säännöistä.

Silloin tällöin olen kuullut, että juuri tuona aikana siellä olisi jokin sadekausi?? Haluamme kuitenkin matkaltamme aurinkoa ja lämmintä ilmaa, joten onko syys-lokakuussa järkeä lähteä??

Haluamme myös kuulla kokemuksia hotelleista, varsinkin Finnmatkojen tarjoamista, mutta miksei muiltakin.

Olemme kumpikin laitesukelluksen ja snorklauksen ystäviä, joten KAIKKI tieto siitä otetaan vastaan. Finnmatkojen retket tarjoaa sukellusretkeä Khao Lakista, onko kukaan kokeillut kyseistä retkeä? OWD- luvat löytyvät, joten kaipaamme vain sukeltamaan.

Onko jotain omatoimiretkiä, joita kannattaisi tehdä?? Jotain veneretkiä muille saarille, snorklailua koko päivän ja takaisin?? Onko turvallista mennä itekseen samoileen jonnekin "metsään" :lol: , vai saako sitä pelätä paikallista metsäkansaa :D ?

Olen myös ymmärtänyt, että paikalliset ovat todella ystävällisiä, mutta olen myös kuullut, että ravintoloiden ruokien ja baarien juomien laskutuksessa olisi parantamisen varaa. Laskulla saattaa olla eri hinnat mitä on listalla ja ravintoloissa tuodaan pöytään eri ruokaa mitä olet tilannut. Listoissa on jokin "ulkomaalaislisä", joten jos tilaa listan englanninkielellä hinnat ovat eri kuin thaikielellä olevassa listassa. Tapahtuuko tälläistä usein, vai onko vai yksittäis tapauksia?? Kyllähän tälläistä varmaan tapahtuu muuallakin (emme vaan ole koskaan törmänneet)..

Tiedot, joita olemme saaneet ovat niin ristiriitaisia ja osa vuosien takaa, joten kiitämme kovasti kaikkia, jotka jakavat omia kokemuksia meille ja antavat tämänpäiväistä tietoa.
Janinet
 

ViestiKirjoittaja ascomm74 » 06 Huhti 2010, 14:38

Ajankohdasta sen verran, että Thaimaassa on lämmintä aina mutta tosiaan sadekauden loppupuolta elellään tuohon aikaan, joten vettä saattaa tulla runsaastikin. Jos vain mahdollista, suosittelisin loman siirtämistä parilla kuukaudella eteenpäin.
ascomm74
 

ViestiKirjoittaja Miisa » 07 Huhti 2010, 22:17

Khao lakissa ei sukelleta tuohon aikaan vuodesta.
Sen sijaan merellä phukettia vastapäätä parin kymmenen kilsan päässä on saari jossa toimii suomalainen sukelluskeskus ja siellä vedet ja näkyvyydet ovat ok ympäri vuoden. Otaakaa pelkät lennot joko matkatoimiston kautta tai sitten itse varaamalla esim. helsinki-bangkok finnairilla ja bankok-phuket air asialla. Majoituksesta ja kuljetuksista olkaa yhteydessä Raya diversiin (suomalainen sukellusfirma) niin he hoitavat loput. Suosittelen.
Miisa
 

ViestiKirjoittaja Nick » 08 Kesä 2010, 21:04

Hei!
Rannoista:

Kata Beach - mukavan lähellä patongia ja jopa Phuket Townia, mutta silti huomattavasti rauhallisempi kuin Patong Beach.

Karon Beach - aika lailla samanlainen kuin Kata, mutta lähempänä patongia. Kummatkin edellämainituista sopivat niin nuorille, kuin pariskunnille ja perheille. Kuitenkin yleisesti mielestäni ollut perheiden suosiossa.

Patong Beach - Erittäin vilkas ja varsinkin nuorien suosima ranta. Paljon yökerhoja alueella ja muutenkin varmasti vilkkain yöelämä.

Kata Noi Beach - Erittäin rauhallinen, enemmän kalliimpia luksushotelleja, mutta ihan mukava ja rentouttava paikka.

Itse olen ollut Kata Noilla ja Kata Beachillä, jos hotellin sijaintia siis katsotaan, muuten tuli kyllä pyörittyä jokaisella rannalla ja niiden lähi-alueilla. Hotelleista sen verran, että itse vietin kavereiden kanssa Katalla ollessa Kata Sea Breeze (3/5 tähteä) hotellissa loman ja voin sanoa, että 3 tähden hotelliksi erittäin mukava paikka ja varsinkin porttivahti jäi hyvin positiivisesti muistiin :D

Sukellusfirmoja oli paljon Katan ja Karonin maastossa, mutta en valitettavasti päässyt tutustumaan tarkemmin koska kaveriporukassa ei riittänyt kiinnostusta lähteä mukaan. Sen verran katsoin että hinnat vaihtelivat paikasta riippuen aika paljon, joten kannattaa hieman tarkastella paikkoja läpi eikä mennä heti ensimmäisen firman tarjoamalle retkelle.

Matka-aika:
Sadekauden loppua, niinkuin ensimmäisessä vastauksessa tulikin jo ilmi. Suosittelisin itse Marraskuu-Tammikuu väliä. Ensimmäisellä reissulla olin Kata Noilla 3vko niin, että uusivuosi mahtui lomaan mukaan. Aivan mahtava meno uutenavuotena ja jäi kyllä tosi hyvät fiilikset reissulta.

Päivän keskilämpötila - Yön keskilämpötila - Sadepäivien lkm

Tammikuu 32 20 1
Helmikuu 33 23 2
Maaliskuu 34 24 3
Huhtikuu 35 26 4
Toukokuu 35 26 13
Kesäkuu 34 25 14
Heinäkuu 33 25 15
Elokuu 33 25 15
Syyskuu 32 24 17
Lokakuu 32 24 13
Marraskuu 32 23 4
Joulukuu 31 20 1

Siinä Suomen Matkatoimistolata otettua infoa ajankohdista. Saattaa vaihdella paljonkin paikallisten tulosten kanssa, mutta antaa kyllä suuntaa.
Sen verran vielä, että jos päätätte siirtää matkaa Marraskuu-Tammikuu välille, niin olisi hyvä varata matkat nopeasti, sillä kyseessä on sesonki-aika ja monet hotellit ovat täynnä tai ainakin pakettimatkat ovat loppuunmyytyjä.

Mitäs reissulla sitten tekisi, se riippuu ihan siitä mitä haluaa. Dinosaur minigolf oli ihan mukava käydä katsastamassa vaikka ikää jo löytyykin. Upealla idealla tehdyt radat antoivat hyvää viihdettä iltaan.
Jos tekee mieli juhlimaan on syytä katsastaa Bangla Road Patong Beachillä, siellä on yöelämän keskus. Isoista klubeista sen verran, että tokalla reissullani siellä kavereiden kanssa pyöriessä oli pakko todeta että Sedun omistama Seduction oli varmaan laadukkain ja siellä oli eniten porukkaa (vaikka ennen matkaa vitsailtiikin et mihikkään sedulaan ei olla menossa)
Budha patsas. Sijaitsee vuorella, näette kyllä ainakin osan siitä matkalla Karonille tai Katalle. Vuorella munkkeja ja tekevät rukousnauhat tai vastaavat, erittäin mukavia ihmisiä :D .
Phuket Town - isoja ostoskeskuksia, muistaakseni yhden nimi oli Lotus tai vastaava. Eksyimme yhdessä ostoskeskuksessa ravintolaan, jossa ei sitten puhuttu yhtään englantia. Tilaaminen oli hieman huvittavaa ja hankalaa ja huomasimmekin pian että pöytään tuli älytön määrä ruokaa ja kuitteja sateli pöydässä olevaan kuittikulhoon :D. Päästiin kuitenkin halvalla ja saatiin kaikennäköistä paikallista ruokaa mitä ei edes tilattu. Ihan mukava kokemus, mutta opetuksena tästä että phuket townissa englannilla oli huomattavasti vaikeampaa pärjätä, kuin rannoilla.

Matkat:
Matkustaminen kannattaa hoitaa joko mopolla itse tai sitten tuk-tukeilla( paikallisilla avolava-tyyppisillä kulkuneuvoilla. Suosittelen Tuk-tukkeja, niitä on oikeastaan joka paikassa ja hinnan pystyy neuvottelemaan hyvinkin halvaksi. Perushintana kannattaa pitää 150-250 bahtia, ainakin meidän 4 hengen porukalla meni usein näin. Phuket Towniin kalliimpi reissu mutta Kata - Patong välillä nuo hinnat pätevät.

Katalta Patong Beachille menee noin 20min , Phuket Towniin noin 30min ja lentokentälle noin 40min.

Kulttuurista sen verran, että on tosiaan erittäin iloista ja mukavaa kansaa. Tinkiminen kuuluu asiaan ja aina kannattaa tinkiä, sillä hinnoissa on erittäin paljon ilmaa. Ruokaa löytyy jopka lähtöön, mutta erilaiset chicken and rice tai beef and noodles ruoat ovat yleisiä, maukkaita ja edullisia.
Monet kauppiaat yrittävät väkisinkin viedä liikkeisiin, pitää vain osata sanoa no thank you selvästi ja mennä eteenpäin. Jos epäröi hetken niin kohta on puvun takki niskassa ja liikkeessä sisällä 15min odottamassa hyvää hetkeä poistua.Flyereita jaetaan paljon, perustapana kannattaa ottaa ensimmäinen vastaan ja kiittää kohteliaasti ja jatkaa matkaa, ja seuraavan kerran kieltäytyä ja sanoa että sai jo sen eilen. Näin ainakin meitä ei enään vaivattu 4 päivän jälkeen kun kuljimme rannalle, vaan moikkailtiin vaan, joka tuntui mukavalta kun muuten sitä jatkuvaa sisäänheittomeininkiä saa kokea koko ajan.
Tyttöbaareista on sanottu että ovat hyviä mestoja olla esimerkiksi kaljalla, vaikka puolison kanssa ja että niissäkin saa olla rauhassa, mutta tämä ei kyllä pitänyt paikkaansa. Voi johtua kuitenkin siitä että viimeksi oltiin matkalla 4 hengen jätkäporukalla. Mutta tosiaan piti kävellä yleensä toisella puolella tietä ettei kädestä raahata sisään ja ne tytöt kyllä huusivat joka kerta siihen malliin kun mentiin ohi paikasta ku paikasta että huhhuh.
Noin siinä aika paljon kaikkea, toivottavasti jaksatte lukea, ja kysykää ihmeessä jos on jotain muuta mielessä.
Nick
 


Paluu Aasia

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa

cron