Kuuba

Pääkaupunki: Havanna
Asukasluku: 11 184 023
Virallinen kieli: Espanja
Rahayksikkö: Kuuban peso (CUP)
Pinta-ala: 100 860 km²

Matkakohteet: Kuuba

Kuuban matkakohteita:

Matkanjärjestäjät

Lomat.infon tietojen mukaan seuraavat suomalaiset matkanjärjestäjät järjestävät Kuuban matkoja:

Keskustelu

Keskustele Kuuban ja muiden maiden matkakohteista Lomat.infon keskustelupalstalla.

Matkakertomukset

Oletko käynyt tässä matkakohteessa? Kerro kokemuksistasi tai anna vinkkejä matkaa suunnitteleville tällä lomakkeella.

Liimapuikko

Kuubaan kannattaa lähteä avoimin mielin, kuten kaikkialle muuallekin.
Mukaan kannattaa ottaa LIIMAPUIKKO, postimerkkien liimausta varten. Tämä lienee ainoa tapa varmistaa lomatervehdysten saapuminen perille. Paluumatkaa varten muutamaa numeroa isommat vaatteet.

Arvosana kohteelle:

AK - 06.12.2007

Havanna yliarvostettu, Santiago vierailemisen arvoinen

Palasimme (2hlöä) juuri Kuuban kiertomatkalta. Olimme matkalla 21.11.-6.12. ja kohteena Kuuba on mielenkiintoinen sekä silmät avaava kokemus. Jos haluat ryypätä keski-ikäisten suomalaisten kanssa ruotsinlaiva- tai kanariatyyliin, niin turistirannat (Varadero, Guardalavaca) ovat sopiva vaihtoehto. Todellista elämää ja kulttuuria näkee turistirantojen ulkopuolla. Tosin näillä alueilla on syytä olla varovainen, jos on vaaleaihoinen ja -hiuksinen. Maan heikko taloudellinen tilanne näkyy selvästi turistirantojen ulkopuolella. Esimerkiksi tarpeellisia kulutustarvikkeita, kuten vessapaperia, ei näe juuri hotelleiden ulkopuolla. Myös ripuli- ja särkylääkkeet sekä laastari on syytä ottaa mukaan kotimaasta. Hyvän ruokapaikan löytäminen vaatii työtä.

Ehdottomasti parhaimmat kokemukset saimme itäisestä maakunnasta (Oriente) Santiago de Cubasta. Siellä on kaikki oleellinen kompaktissa mittakaavassa: itse kaupunki, son, sikarit, rommi ja (ystävälliset) ihmiset. Retket lähialueille onnistuvat edullisesti ja helposti jopa yksityisillä takseilla. Myös Trinidad ja Playa Ancon on hyvä paikka lekotella rauhassa upean Karibian meren rannalla tyyliin all inclusive (syö ja juo, jos jaksat ;)).

Liikkuminen maan sisällä onnistuu mm. bussilla, mutta matkat voivat olla raastavia tiestön erittäin huonon kunnon vuoksi. Itse näimme pari kolarin ajanutta/matkalle hyytynyttä yöbussia matkalla Santiagosta Trinidadiin. Lensimme Havannasta Holguiniin Aerocaribbeanilla ja kokemus oli kaikin puolin positiivinen.

Havanna on selkesti yliarvostettu ja kaupunkikohteena hankala. Välimatkat ovat pitkiä, julkista liikennettä on hankala käyttää ja se toimii epävarmasti. Lisäksi paikalliset ottavat kontaktia pääosin rahansaannin toivossa ja taksikuskit yrittävät laskuttaa liikaa ja viedä väkisin omiin sopimuspaikkoihinsa syömään. Havannassa paikallisten neuvoihin ei kannata luottaa. Pimeän laskeuduttua on syytä varovaisuuteen tai muuten voit joutua väkivaltaisen ryöstön kohteeksi. Varo erityisesti Pradosta länteen ja San Martinista pohjoiseen rajautuvaa aluetta ja siellä Havana Centron Casa de la Musican kulmia.


p.s. Etsintäkuulutetaan 400 häämatkan ainutlaatuista lomakuvaa, jotka katosivat Havannan pimeyteen kouriintuntuvan sosialisointitoimenpiteen jälkeen. Palkkio luvassa.

Arvosana kohteelle:

PANUJL - 07.12.2006

Kuuba marraskuu 2006

Nyt on sitten Kuuba nähty (Havanna ja Varadero) ja matka onnistui tosi hyvin. Ainoastaa toi lentomatka oli rasittava ~14 h mutta kyllä siitä aletaan jo toipua.
Pientä flunssanpoikasta on nyt sitten ilmassa, sillä ilmasto oli siellä tosi kostea ja välillä todella kuumakin.
Aurinko paistoi joka päivä melkein pilvettömältä taivaalta. Yhtenäkään päivänä ei satanut ainoastaan yhtenä yönä Havannassa mutta siitäkään ei ollut aamulla tietoakaan, joten säätkin suosivat meitä...
Hotellinkaan ankeus ei saanut meitä masentumaan vaikka eka iltana epäusko nosti vähän päätäkin...maassa maan tavalla, joten aamulla kun aurinko paistoi ja upea näköala hotellista rantavallille avautuivat kaikessa kauneudessa oli uudet ajatukset sekä into tutustua uuteen kulttuuriin vienyt voiton.
Nähtävyydet olivat mahtavia; autot, talot ym...vaikka ankeuttakin oli ihmiset olivat ihanan ystävällisiä sekä iloisia...
Olemme kokonaisuudessaan tosi tyytyväisiä matkaan. Matkasta jäi upeat kuvat ja muistot.


Arvosana kohteelle:

kaukomatkailija - 24.11.2006