Azorit

Valtio: Portugali
Virallinen kieli: Portugali
Rahayksikkö: Euro (EUR)

Matkanjärjestäjät

Lomat.infon tietojen mukaan seuraavat suomalaiset matkanjärjestäjät järjestävät matkoja tähän matkakohteeseen:

Keskustelu

Keskustele matkakohteesta Azorit ja muista Portugalin matkakohteista Lomat.infon keskustelupalstalla.

Matkakertomukset

Oletko käynyt tässä matkakohteessa? Kerro kokemuksistasi tai anna vinkkejä matkaa suunnitteleville tällä lomakkeella.

Azorit 2008 ja 2010

Käytiin Azoreilla ekan kerran 2008 josta tein jutun ja laitoin sen nettiin. Linkki alla. Nyt käytiin uudelleen 2010 ja ko. uusi teksti on alla olevassa linkissä 2008-tekstin perässä. Käyttäkää hyväksenne jos koette tarvitsevanne... :)
http://n-a-g-r-o-m.no-ip.org/~timppa/azorit/index.htm
Paikka on upea!

Arvosana kohteelle:

tpv - 25.01.2011

Azorit OK, Kehuttu ruokapaikka EI

San Miguelin saari ja Ponta Delgada ovat ihan OK matkakaohde. Menimme innolla tuohon Matrix kirkon vieressä olevaan ravintolaan, jota tällä sivulla kehutaan. Pettymys oli valtava, kun pöytään kannettiin kasvisannoksena annos kermaista pastaa höystettynä keitetyillä vihanneksilla. Tarjoilija osasi kyllä mielistellä, mutta se ei ruokanautintoa parantanut tippaakaan. Kallis ja huono ruoka. Onneksi se jäi ainoaksi pettymykseksi ruuan suhteen.

Arvosana kohteelle:

Sinttu - 25.03.2010

Azoreilla syyskuussa 2007

Azorit ovat upeat. Sää suosi, maisemat olivat näkemisen arvoiset ja ruokakin ihan syötävää, vaikka emme sattuneetkaan varsinaisiin kulinaristipaikkoihin. Maanjäristyksiä ei ollut. Emme kaivanneet yökerhoja, vaan etsimme luontoa ja siitä todella nautti.

Arvosana kohteelle:

hortensia - 30.10.2007

Kulinarismia Ponta Delgadassa

Olimme viime keväänä Azoreilla pääsiäisen aikaan. Mieleen jäivät kaunis luonto, hienot kaksi golf-kenttää ja silloin tapahtuneet maanjäristykset. Tämän päivän (5.9.2007)Iltasanomissa oli juttu Azoreista. Voin allekirjoittaa lähes kaiken, myös sen, että ruoka Azoreilla on aika perusmättöä. Toimittaja kuitenkin mainitsi pari paikkaa, joista tosi hyvää ruokaa saa. Hän ei kuitenkaan ollut noteerannut ravintolaa, jossa olen mieheni kanssa saanut varmaan koko elämäni kymmenen parhaan ravintolaelämyksen joukkoon kuuluvaa ruokaa ja palvelua (ikäni on 52 v.) ja olemme kuitenkin tähän ikään tulleet reissanneeksi aika paljon. Ihan keskustassa kirkon IGREJA DA MATRIZ DE PONTA DELGADA kirkkoa vastapäätä aukiolla on toisessa kerroksessa ravintola nimeltään Largo da Matriz. Sieltä saa tosi hyvää, joskin hieman hinnakasta ruokaa ja ainakin meitä palveltiin tosi hienosti. Kun sen löysimme, kävimme lähes joka ilta siellä.

Arvosana kohteelle:

Largo da Matriz- fani - 05.09.2007

Pääsiäinen 2007 Azoreilla

Upea paikka, mutta ei sovelias maanjäristyksiä sekä korkeita paikkoja kammoaville. Ihmisen havaitsemat järistykset lisääntyneet huomattavasti viime aikoina ja mekin saimme "nauttia" niistä useina päivinä. Vaikea selittää kauhun tunnetta kun havahtuu siihen että sänky ja pöytälamput tärisevät. Lapset nukkuivat autuaana mutta me aikuiset saimme kunnon tuntuman siitä miltä tuntuu olla avuttomana luonnonvoimien edessä ja miettiä tuleeko vielä pahempaa vai loppuuko tärinä kohta. Tanskalaiset sekä ruotsalaiset saivat heti infoa aamuöisestä järistyksestä hotellikansioihinsa mutta arvatkaa saivatko suomalaiset omaansa.. Opaskin kielsi havainneensa minkäänlaista järistystä ja hyvin tiukkaan sävyyn. Ulkomaan reissaillu saa nyt jäädä joksikin aikaa tältä mammalta. Kaunista toki oli sekä ystävälliset paikalliset ihmiset.

Arvosana kohteelle:

Pelokas matkaaja - 16.04.2007

Kvartetin ykkösluokan matka

Laulukvartetin matka viikolla 35 onnistui loistavasti. Meiltä naisilta pääsi laulu niin taksissa, ravintolassa, meren laguunissa ja uima-altaassa kuin kirkossakin. Sää suosi, maisemat olivat upeita ja ihmiset ujon ystävällisiä. Ponta Delgadan kaupungissa, kuten koko saarella, on aika lailla korkeuseroja, joten hyvä kunto ja hoksottimet ovat tarpeen - jalkakäytävät ovat kapeita ja autojen vauhti hurja! Ananakset ja muut hedelmät olivat mehukkaita, hinnat lähellä kotimaan tasoa. Ainoat miinukset olivat jääkaapin ja parvekkeen puuttuminen huoneista ja tilanteen toteaminen vasta paikan päällä. Matkanjärjestäjä olisi voinut tästä tiedottaa. Hotellissa (St Miquel Park) oli parvekkeellisiakin huoneita, monipuolinen aamiainen, kuntosali ja jopa sauna, siis muuten aivan ok. Suosittelemme!

Arvosana kohteelle:

Puistolan tädit - 10.09.2006

Häämatkamme Azoreilla

Matka oli erittäin onnistunut ja juuri sellainen kohde mistä haaveilimmekin. Ei turismin pilaama, täynnä vehreyttä, harvinaisen paratiisimainen paikka! Jopa hieman ikävä jäi, ja jo puolileikillämme suunnittelemme menevämme sinne uudestaan. Kannattaa heti kerralla varata 2 viikon matka, viikko tuntui loppuvan kesken.

Arvosana kohteelle:

Suomalaiset - 26.08.2006

azorit

Todella upea paikka! Nähtävää riitti valasretkestä saaren kiertelyyn.. Näköalat huikeita ja todella kaunis luonto, kukat kukki valtoimenaan.. Ruoka hyvää ja hintataso suht edullinen. Ilmat vaihtelevia, mutta sateet ei haitanneet menoa yhtään. Turismi ei ole vielä päässyt pilaamaan paikkaa, joten kannatta poiketa pian! Shoppailijallekin löytyy kaikenlaista keramiikasta muotiputiikkeihin.

Arvosana kohteelle:

anonyymi - 15.01.2006

Sopii myös lapsiperheelle

Loma Azoreilla oli loistava kokemus. Sää oli kesäkuun alussa suurimmaksi osaksi hyvä. Muutamana päivänä tosin tuli sadekuuroja. Maisemat olivat kauniita ja pääsaari São Miguel sopivan kokoinen ja vaihteleva: vuoristoa, kaupunkeja, viidakkokasvillisuutta, geysireitä, hiekkarantoja ym. Siisti ja turvallinen kohde sopi myös vauvaperheelle, eikä liikaa turisteja. Englannilla pärjää.

Arvosana kohteelle:

Esa - 09.06.2005

Mukava lomakohde

Azoreista ei meikäläisellä ole paljon pahaa sanottavaa. Kaunis , monipuolinen ja edullinen matkakohde, joka ei ole mikään tavallinen turistirysä. Suosittelen lämpimästi.

Arvosana kohteelle:

harri - 22.05.2005