Pafos

Valtio: Kypros
Virallinen kieli: Kreikka, turkki
Rahayksikkö: Euro (EUR)

Matkanjärjestäjät

Lomat.infon tietojen mukaan seuraavat suomalaiset matkanjärjestäjät järjestävät matkoja tähän matkakohteeseen:

Keskustelu

Keskustele matkakohteesta Pafos ja muista Kyproksen matkakohteista Lomat.infon keskustelupalstalla.

Matkakertomukset

Oletko käynyt tässä matkakohteessa? Kerro kokemuksistasi tai anna vinkkejä matkaa suunnitteleville tällä lomakkeella.

Pafos lokakuussa 2010

Pafos lokakuussa yllätti perheemme. Oli lämmintä 25 - 30 astetta ja jo rauhallista. Tosin emme turistien satama-alueella paljoa viihtyneetkään, Coral Bayn rannoilla kylläkin. Ranta oli suojaisa ja hieno. Palveluita tarpeeksi ja lähellä supermarkettikin, jos ei halunnut ylihinnoiteltuja tuotteita rantabaarista ostaa. Vuokrasimme huoneiston (homeawayn kautta) lomaosakekiinteistöstä paikallisasutuksen keskeltä. Luksuskaksio kaikilla mukavuuksilla ja pihalla lasten ihastukseksi uima-allas. Edulliseksikin tuli. Pafos on pieni paikka ja sen ottaa haltuun helposti. Länsirantaa on helppo ja halpa kulkea linja-autolla. Argeologinen alue oli katsomisen arvoinen... Seuraavalla kerralla tutustumme myös tarkemmin lähikyliin. Yksi kerta Pafoksella ei riitä, sinne on päästävä uudelleen.

Arvosana kohteelle:

sam - 16.11.2010

Pafos

Tulimme juuri perheeni kanssa Pafoksesta, majailimme Sofianna-hotellissa. Hotelli oli siisti ja henkilökunta siellä ystävällistä. Allas-alue oli viihtyisä. Tämä hotelli sopii hyvin lapsiperheille. Jos itse haluaa kokkailla ruokaa hotellihuoneessa, tilaa on hyvin. Hotellin lähiympäristössä on paljon pubeja, joihin kalastellaan lähinnä englantilaisia turisteja ja näissä näkyi ja kuului jalkapallo joka ilta. Tämä ei kuitenkaan häirinnyt ollenkaan hotellialuetta. Vähän sivummalle mentäessä löytyivät sitten paikalliset tavernat ja me löysimme aivan ihanan ruokapaikan. Thessaloniki oli paikan nimi, tätä piti paikallinen pariskunta. Tunnelma oli rauhallinen, palvelu täydellistä ja ruoka aivan ihanaa. Nautimme täällä nääs paikallisen meze-aterian, jota söimme ruhtinaalliset 3 ja 1/2 tuntia. Omistaja osasi tehdä ruokailustamme sellaisen, että ihan kun hän olisi ollut vain meitä varten siellä, siis kerrassaan unohtumaton ilta.
Sofianna-hotelli oli siinä mielessä hyvällä paikalla, että nähtävyyksiä oli ihan kävelymatkan päässä, siis mosaiikit ja kuninkaiden haudat. Ylä-Pafokseen ajelimme bussilla, josta kannatti ostaa tuliaiset, mutta kävelimme takaisin, koska matkaa oli vain 3 km ja alamäkeä koko matka. Yksi päivä vietettiin Pafoksen Waterparkissa ja paikka oli hyvä myös keski-ikäisille, lapsista puhumattakaan. Ei mikään hirveän iso paikka, mutta siisti ja viherkasveilla tehty tosi viihtyisäksi. Coral bayn uimarannat olivat vain bussimatkan päässä hotellista, vesi oli kirkasta ja meressä täysin hiekka pohja. Paikka sopii siis vauvasta vaariin.

Arvosana kohteelle:

MP - 25.10.2009

Ihan mahti paikka...:)

Mä oon ollut Pafoksessa.Oikein mahtava!Hinta taso vaihtelee.Mut oikein hyvää sapuskaa oli.Kannattaa olla 2 viikkoa,1 viikko ei millään riittänyt kiertämiseen.Hotellimme oli Sofianna.Oikein hyvä!Uimaallas alue oli aivan upea!!Ja Coral Bay Beachin ranta kerrassaan unohtumaton!Pafoksessa on aina lämmintä yli 25+ suosittelen matkaamaan syksyllä!Kannattaa mennä retkille.Kävimme makeistehtaassa ja oli kerrassaan hyvä kokemus.Suosittelen.:)Mahti lomakohde!

Arvosana kohteelle:

Lintu - 19.05.2009

Kissojen saari

Vietin aurinkoisen lomaviikon vanhempieni kanssa Pafoksessa toukokuussa.Aluksi vapaasti kulkeviin kissoihin oli totuttelemista.Sesonki oli vasta aluillaan, joten tilaa riitti niin rannoilla, kuin ravintoloissakin. Valtaosa turisteista oli brittejä ja venäläisiä. Hotelli Anemi oli osittain remontoitavana mutta allasalue upea! Erityisesti ihastuimme kuitenkin Coral Bayn rantaan. Bussilla n.45min matka maksoi 1,35 e. Ranta oli siisti ja merivesi puhdasta. Päivisin oli helteistä mutta iltaisin tuulista ja viileääkin. Ala-Pafoksen helmi oli ehdottomasti satama tavernoineen. Vasemmanpuoleinen liikenne ja hieman sokkeloinen keskusta vaativat totuttelua. Tukevat kengät olivat tarpeen kaupungilla kulkiessa. Hinnat olivat ravintoloissa suomen tasoa, kuten pikkukaupoissakin mutta tavarataloissa esim. alkoholi edullisempaa. Kannattaa jättää tilaa matkalaukkuun tuliaisia varten, sillä jokaisesta ylimääräisestä kilosta veloitetaan useita euroja! Pafos on turvallinen kohde, suosittelen lapsiperheille ja keski-ikäisille auringonpalvojille!

Arvosana kohteelle:

Jaana 43v. - 15.06.2008

Pafos

Pafos on tosi mahtava lomakohde. Ala-Pafoksella rantakatu, jossa ravintoloita ja matkamuisto myymälöitä. Satama on myös lähellä,ihan kävelymatkan päässä. Ylä-Pafokseen on matkaa kolme kilometriä josta löytyy vaateliikkeitä ym.. Bussilla tai taxilla pääsee helposti Pafoksen vesipuistoon ja Goralbeatcille. Molemmat aivan upeita paikkoja. Ravintoloissa ruoka todella hyvää.Suosittelen paikkaa ehdottomasti ja Sofianna huoneistohotellia.

Arvosana kohteelle:

susanna - 13.03.2008