Santorini

Valtio: Kreikka
Virallinen kieli: Kreikka
Rahayksikkö: Euro (EUR)

Matkanjärjestäjät

Lomat.infon tietojen mukaan seuraavat suomalaiset matkanjärjestäjät järjestävät matkoja tähän matkakohteeseen:

Keskustelu

Keskustele matkakohteesta Santorini ja muista Kreikan matkakohteista Lomat.infon keskustelupalstalla.

Matkakertomukset

Oletko käynyt tässä matkakohteessa? Kerro kokemuksistasi tai anna vinkkejä matkaa suunnitteleville tällä lomakkeella.

Karun kaunis Santorini

Alkukesästä-08 kun oli hieman huonot säät Helsingissä iski halu lähteä jonnekin lämpimään. Yhtenä yönä rupesin sitten surfailee netissä matkatoimistojen sivuilla etsien sopivia matkakohteita. Kreikan ystävänä etsin kohteita tietysti Kreikasta. Jo uupumukseen asti surfailtuani sattui eteeni Santorini (josta en ollut ikinä edes kuullut) "Tulivuoriperäinen taiteilijoiden ja kuvaajien suosima saari jossa mm.maailman kauneimmat auringonlaskut" sanottiin matkatoimiston sivuilla......eli kamat kassiin ja kamera reppuun ja sinne sitten. Saari on 28km pitkä, 6km leveä. Asukkaita turitikautena 12000 muuloin 2000. Saari on ollut joskus pyöreän muotoinen, mutta suuri tulivuoren purkaus n.1400 vuotta ennen ajan laskumme alkua tuhosi puolet saaresta jonka seurauksena syntyi saaren länsipuolelle mereen rajoittuva jyrkkä seinämä (kaldera) jonka laella on Fira Imerovigli ja Oia:n kaupungit. Korkeus meren pinnalta on n.200m. Juuri tämä puoli saaresta on sananmukaisesti päätähuimaavan kaunista ja kuvauksellista. Näkymät alas merelle, sekä kapeat kauppakujat, baarit, ravintolat tarjoavat elämyksiä turisteille. Tuntuu näin jälestä päin ajateltuna että sitä tuli seurattua enemmän kameran etsimen läpi kuin muuten. Auringonlaskua kerääntyi joka ilta niin mereltä kuin kalderan reunalta seuraamaan useita satoja turisteja bussilasteittain. Kun sitten auringon viime säteet painuivat horisonttiin alkoivat laivojen sumusireenit ulvoa kunnioituksestaan luonnon suurta näytelmää kohtaan. Tapahtuma jota ei unohda koskaan.
Saarella on mm. n.550 kirkkoa joista vanhimmat bysanttilaiselta aikakaudelta. Liikuntaa ja kuvaamista voi yhdessä harrastaa patikoimalla turvallisia polkuja yli vuorten toiseen kaupunkiin tai käymällä vuorilla olevissa kappeleissa (jos vaan on + 38 asteen hellekestävyyttä) Saari kokonaisuudessaan on karun kaunis mm. kun katsoo tulivuoren seinämiä ja sen muotoja, eri värejä ja purkausvalumia voi vaan todeta että:"luonto itse on maailman suurin taiteilija"
Kuvia kahden viikon aikana tuli otettua 950.
Santorini on paikka, jossa jokaisen pitäisi ainakin kerran elämässään käydä.
Santorinin kuviani löydät osoitteesta
http://picasaweb.google.com/KariHete


Arvosana kohteelle:

Kari Koo - 02.12.2008

11.-18.8. 2008 Santorini

Olimme ystäväni kanssa Santorinissa ensimmäistä kertaa ja majalimme Polydefkiksessä. Ihastuttava paikka :) Henkilökunta hotellissa oli todella ystävällistä ja siivous toimi täydellisesti. Hotellin uima-allasalue ei ollut mikään kaikkein suurin, mutta oikein mukava ja siisti. Ainoa miinus tulee siitä, että paikalliset jotka olivat hotellin altaalla työskentelevän ihmisen tuttuja, hyppivät altaaseen tämän tästä polskimaan ja mekkaloimaan. Me olimme rannalla tosin päivittäin, joten allasalue ei tullut kovinkaan tutuksi. Ranta oli aivan hotellimme vieressä. Aamulla ranta oli vielä suhteellisen tyhjä, mutta klo 11 alkaen sinne alkoi kertymään auringonottajia reippaalla tahdilla. Aurinkotuolit maksoivat 7e 2kpl. Rannalla kiertelivät tämän tästä "hierojat" jotka olisivat tarjonneet kaikkea jalkahieronnasta päänhierontaan 10e-20e välillä.
Yhtenä päivänä vuokrasimme mönkijän jonka hinta oli 32e. Mönkijä tuotiin 1 1/2h myöhässä, mutta se ei menoa haitannut. Mönkijällä kiersimme lähestulkoon koko saaren, ja näimme muitakin upeita paikkoja kuin Kamarin turistien asuttaman rannan. Suosittelen mönkijän vuokrausta, sillä on helppoa tutustua paikkoihin joita muuten ei näkisi ja erittäin helppo sillä on myös ajaa. (Automaattivaihteinen+peukalokaasu) Tankkaus koko päivän jälkeen maksoi vaan 3e. :D
Santorinissa on aikalailla Suomen hinnat ja paikka paikoin oli myös hieman kalliimpaa kuin täällä. Se on silti aivan omista valinnoistaan kiinni kuinka kalliiksi/edulliseksi eläminen ja oleminen paikan päällä tulee.
Ravintoloista sen verran, että rantakadulla oleva Zorbas taverna oli hirveä pettymys. Tyly henkilökunta, kalliit hinnat ja mauton ruoka.... En suosittele kenellekkään. Polydefkiksen läheisyydessä oleva Kiwi ravintola oli aivan mahtava, SUOSITTELEN. Söin siellä moussakaa, joka oli ehdottomasti parhainta mitä olen ikinä syönyt, ja Kreikkaa kiertäessä niitä on tullut kyllä syötyä :)Siellä oli myös edulliset hinnat ja mukava henkilökunta.
Kävimme auringonlasku risteilyllä Oiassa ja täytyy sitäkin kehua "once i a lifetime" kokemuksena. Mahtava reissu! Kannattaa käydä!
Mikään biletyspaikka Kamari ei ollut, mutta onneksi menimmekin vain rentoutumaan. Hyvää lomaa kaikille Santoriniin matkaaville! :)

Arvosana kohteelle:

Bellatus - 08.09.2008

Upea rauhallinen lomakohde

Kolmatta kertaa olemme lähdössä juhannuksen jälkeen parin viikon lomalle ja tietenkin aina samaan hotelli Hippocampukseen, jossa jo kovasti odottavat meitä. Sama kahdeksan henkilön poppoo meitä lähtee samaan ajankohtaan, joten kivaa yhdessäoloa on luvassa. Hyvä ruoka, meri ja aurinko odottavat. Hippocampuksen sijainti on mitä parhain - kaikki nurkan takana ja ollaan kuin omassa kodissa. Ja palvelu pelaa.

Arvosana kohteelle:

Santtisfanit - 02.01.2008

ihastuttava saari

ystävällisiä luotettavia ihmisiä, hyvää ei yli myyvää palvelua, rauhallista, kauniin karua tulista ja mitkä auringon laskut.LOISTAVA PAIKKA SUOSITTELEMME

Arvosana kohteelle:

keski-ikäinen pariskunta - 13.08.2007