Parga

Valtio: Kreikka
Virallinen kieli: Kreikka
Rahayksikkö: Euro (EUR)

Matkanjärjestäjät

Lomat.infon tietojen mukaan seuraavat suomalaiset matkanjärjestäjät järjestävät matkoja tähän matkakohteeseen:

Keskustelu

Keskustele matkakohteesta Parga ja muista Kreikan matkakohteista Lomat.infon keskustelupalstalla.

Matkakertomukset

Oletko käynyt tässä matkakohteessa? Kerro kokemuksistasi tai anna vinkkejä matkaa suunnitteleville tällä lomakkeella.

Unelmien Parga

-Oltiin viikon matka syyskuussa 2008. Kaunein ja tunnelmallisin paikka missä olen ollut. Lomakausi oli jo lopuillaan ja turisteja tavallista vähemmin; nuoriin, meluisiin englantilaisturisteihin (jotka yleensä häiriköivät joka paikassa)ei törmätty lainkaan! Paljon puhutut korkeuserot ei yli 8-vuotiasta haittaa jos vaan omaa normaalin terveet jalat.
-Nähtävyyksiä on enemmän kuin viikossa ehtii käydä. Meistä paras oli 1300-luvun venetsialainen linnoitus, josta emme kuitenkaan löytäneet niin paljon tietoa kuin olisimme halunneet. Kakkoseksi rankkasimme patikkareitin Lichnoksen rannalle. Nousu-rinne oliiviviljelmille oli mykistävän satumainen. Rinteessä laiduntava valkoinen tarujen yksisarvinen osoittautui kuitenkin ihan normaaliksi hevoseksi tai muuliksi. Nikopolikseen tutustumiseen olimme varaneet liian vähän aikaa sekä ennakkotietoa. Nekromandeion ja Al Pashan-linnoitus oli ehdottomasti nähtävä kuten myös Acheronjoki alkupuroiltaan sekä ihan merensuultakin. Kreikan historiasta ja mytologiasta löytyisi runsaasti tarinoita näihin nähtävyyksiin, mutta ilman taitavaa opasta (me emme olleet järjestetyillä retkillä vaan omin päin) jäi kohteet vähän vaisuiksi. Prevezan ja Igoumenitsan ostosmahdollisuudet olivat jopa pienemmät kuin Pargan eli jos shoppailla haluaa enemmälti kannattaa suunnata Korfulle.
-Uimarannat olivat kerrassaan loistavat. Parasta varmaan juuri se, että joka päivälle voi valita eri rannan ja jos meinaa loppua kesken, niin vuokraa skootterin ja huristelee rantaviivaa eteenpäin. Suositeltavaa myös maisemien tähden.
-Vaan itse Parga kapeine, sokkeloisine kujineen ja leppoisine paikallisineen on se syy, miksi sinne matkaamme vielä uudeleen. Ruuhkaiset lomakohteet eroavat toisistaan vain nähtävyyksien osalta, mutta Parga on ihan jotain muuta!

Arvosana kohteelle:

punanahka - 01.10.2008

Pargaan

Olemme olleet Pargalla kahteen otteeseen. Syksyllä 2006 ja heinäkuussa 2007.Sopiva paikka liikkuville ihmisille ja näkemistä riittää.Liikuntaesteisille ei voisi suositella,sillä korkeuseroja ja monet hienot maisemat jäävät tekemättä, mikäli ei jalat kanna. Tosin lähiseudun nähtävyyksien lisäksi kannaattaa vuokrata auto ja lähteä katselemaan manner-Kreikkaa ja sitähän riittää... Styx-virrassa täytyy käydä uimassa ja ajankohta kannattaa valita niin,että pahin turistiryntäys on ohi. Heinäkuussa menimme Acheron joelle alkuillasta ja saimme kahlata ja uiskennella kaikessa rauhassa.Sää oli heinäkuussa helteinen, mutta lämpöä ja aurinkoahan olimme lähteneetkin etsimään. Syksyllä sää viileämpi,mutta merivesi edelleen näin suomalaisen näkökulmasta hyvinkin ´lämmintä. Parga on täynnä hyviä ruokapaikkoja ja paikalliset ystävällisiä ja palveluhalukkaita.

Arvosana kohteelle:

Annuska - 07.02.2008

parga

Hei!
Aivan upea kohde lapsiperheille. Vierailimme tällä kesällä -o7 ja loma sujui todella hienosti. Lapset ja vanhemmat nauttivat rennosta ja ystävällisestä ilmapiiristä.

Arvosana kohteelle:

minni&perhe - 04.01.2008

Parga kesäkuun puolivälissä

Olimme viime kesänä Pargassa viikon. Kesäkuun puolivälissä ilmat olivat kauniita eikä ollut liian kuuma. Merivesi oli suomalaisenkin mielestä vielä vähän viileää. Hyvä ajankohta kuitenkin koska paikassa ei ollut liikaa turisteja. Paikalliset olivat ystävällisiä. Turistit olivat eläkeläisiä, pariskunteja sekä lapsiperheitä eli kesäkuussa ei juurikaan vielä yöelämää ollut. Käykää ehdottomasti Ali Pashan linnakkeella. Jos kahta viikkoa suunnittelee niin Parga matkakohteineen alkaa tuntua pieneltä ja autonvuokraus voi olla tarpeen. Hieno, kaunis paikka johon varmasti menemme lasten kanssa uudelleen.

Arvosana kohteelle:

Äiti, mummi ja 13- ja 6 -vuotiaat - 22.02.2007

Parga kauneinta Kreikkaa

Kaunis paikka, monta upeaa rantaa. Ei vielä turistien pilaama paikka. Paikalliset tosi ystävällisiä. Kävin Pargalla heinäkuussa 2005. Tosi kuuma kyllä oli silloin. Reissussa oli paljon myös lapsiperheitä. Veneretki oli kiva lähisaarille. Myös ruoka oli joka paikassa super hyvää. Oikea rakastavaisten romanttinen Parga. Uudestaan Pargalle kenties vielä joskus.

Arvosana kohteelle:

Sinivuokko - 23.06.2006