Kos

Valtio: Kreikka
Virallinen kieli: Kreikka
Rahayksikkö: Euro (EUR)

Matkanjärjestäjät

Lomat.infon tietojen mukaan seuraavat suomalaiset matkanjärjestäjät järjestävät matkoja tähän matkakohteeseen:

Keskustelu

Keskustele matkakohteesta Kos ja muista Kreikan matkakohteista Lomat.infon keskustelupalstalla.

Matkakertomukset

Oletko käynyt tässä matkakohteessa? Kerro kokemuksistasi tai anna vinkkejä matkaa suunnitteleville tällä lomakkeella.

Kos

Lähdimme vaimon kanssa aurinkomatkojen äkkilähdöllä kosille juhannuksena 2010. Odotukset olivat odottavan innokkaita. Saari hurmasi meidät täysin. Ruoka, rannat,hotelli,.ihmiset, luonto... Päivän ohjelman pystyi rakentamaan joka päivälle erilaiseksi. Teimme rannoille retkiä polkupyörillä, skootterilla menimme pidemmälle ja löysimme koko päiväksi unelmarannan missä emme nähneet muita koko päivänä. Samoin retkeilimme vuoriston postikortti pikkukylissä ja söimme nälöalaravintolassa romanttisen illallisen auringonlaskua katsellen. Vaelsimme vuorilla ja eksyimme kosin kaupungin pikku kujilla. Mahtava paikka, menemme varmasti uudelleen.

Arvosana kohteelle:

P + H n 30v pariskunta - 23.07.2010

Luokkaretki

Olimme siskoni kanssa luokkaretkellä Kosilla. Keräsimme rahaa kovalla innolla jotta pääsisimme elämämme ensimmäistä kertaa ulkomaille. Ja pääsimme!!! Se oli kos. Aivan ihana, muistona valokuvia! Ihanaa, aurinkoa, ihania ihmisiä, ihania syömispaikkoja. Ei sitä voi sanoin kuvailla. Kun pystyy rahaa keräämään niin menen mieheni kanssa sinne uudestaan. :D

Arvosana kohteelle:

Sarppa - 22.04.2010

KOS - meidän "mökkisaaremme"

Jassas, olemme about 25 kertaa olleet ko. saarella. Koska muut kohteet eivät voita Kosia.(koluttu muita Kreikan saaria. Espanjaa, Turkkia, Acorit, Pohjoismaita...) Aikoinaan olimme lastemme kanssa(nyt aikuisia). Lapsetkin ihastuivat!!! Hurjasti uudistunut/kehittynyt! Uusi pormestari pistänyt tuulemaan(siisteys, istutukset, kiveytykset, pyörätiet, edelleen turvallisuus vrt. esim. Espanja, Turkki tms.))!!!Fantastinen ilmapiiri. Se kaikki...Ihmiset...Ystävämme...Elämäntapa..Ruoka...Pyrimme olemaan lomallamme väh. 3 vkoa yhteensoittoon. Tai sitten 2 krt. "kesässä". Olemme arvottaneet elämämme niin, että omakoti asujina KOS on SE meidän kesämökki!!! Nytkin on menossa 2 eri varausta tälle kesälle -09. Emme ole varakkaita. Mutt´ on niin ihanaa "pihdatakin", kun tietää että voimme/saamme kohdata kaikki se Ihanuus jälleen!!! Ja nauttia!!! Jamas! Suosittelemme lämpimästi:-)

Arvosana kohteelle:

KOS-IKI-Fanit - 01.05.2009

Minne lomalle....tietenkin Kosille

Meidän perhe on ihastunut Kosiin. Meillä on siellä paljon hyviä ystäviä, joiden vuoksi menemme aina uudestaa.Olemme käyneet siellä 15 kertaa ja nyt olemme lähdössä 16. kertaa toukokuun lopussa. Eka reissu oli 1989.
Paikka on toki muuttunut paljon niistä ajoista, silloin se oli enemmän suomalaisten perheiden suosima, mutta nykyisin nuorison bailusaari. Suomalaisia tapaa enää hyvin vähän.
Nautimme täydellisestä lomasta aurinkoa ottaen, hyvää ruokaa syöden ja ystävien kanssa seurustellen.
Lasten kanssa on helppo ollut olla, kun kaikki tarvittavat palvelut on melko lähellä ja viikon lomallakin voi aloittaa rennosti heti eikä mene aikaa eri paikkoja etsiessä.
Vakuutuslääkäri Peridis kuuluu ystäviimme. Samoin olemme todenneet taverna Olympiadan ruokapaikaksi, jossa syömme lähes joka päivä lomalla. Hyvää kreikkalaista ruokaa.
Alku aikoina vietimme paljon aikaa Lambin rannalla, mutta nykyisin se on niin nuorten valloittama, että olemme tyytyneet uima-altaisiin.
nyt olemme menossa Aurinkomatkojen huoneistohotelli Artemikseen. Viime kesänä olimme toisella puolella kaupunkia Agelassa, josta pidimme kovasti, mutta sitä ei ollut enään valikoimassa. Olemme olleet hyvin monissa eri huoneistohotelleissa, aluksi usein Abavrin alueella, joka on enemmän maaseutua, vaikka keskustaan ei ollutkaan kuin vajaa kilometri. Silloin Finnmatkoilla oli siellä jopa 4 eri huon.hotellia. Nyt Finnmatkat ei järjestä enää ollenkaan Kosille matkoja, harmi.

Arvosana kohteelle:

Lellu - 14.05.2008

eka reissu

Cos oli 1981 ensimmäinen etelän matkan kohde.ja ehkä siksi muistan sen parhaiten kaikista.Ihana saari ja olis tosi kiva käydä nyt myöh. siellä. toisen kerran olin v -82. Siellä taisin syödä elämäni ekan pizzan.Yöelämä erilaista, oli tanssia pöydillä ja lautasten särkemistä. Aivan uutta maalais tytölle suomesta. onneksi kuvia albumissa muistona.

Arvosana kohteelle:

poseidon - 05.05.2008

paras loma ikinä!kos/lokakuu 2007

Lomamme oli viikon mittainen. Yövyimme hotel oscarissa,joka sijaitsee aivan keskustan tuntumassa. vesijärjestelmä hotellissa jotenkin huono ja suihkutiloissa ei kehumista. Aamupalaa ei kannata tässä hotellissa ainakaan ottaa,se oli todellakin sama joka aamu. Hotellin henkilökunta oli kuitenkin todella ystävällistä. Tarzan beach aivan mahtava!ihmiset kosilla todella ystävällisiä ja ihania. tutustuu helposti uusiin ihmisiin. ikävä tuli takaisin jo ennen kun kerkesi maasta pois.baarikadun meininki mahtavaa!:) varmasti palaamme takaisin!<3

Arvosana kohteelle:

kos-07 - 09.12.2007

Kos -o5

Olin Kosilla syksyllä 2005.
Sitä matkaa kun muistelee tulee tippa linssiin!
Kerrottavaa ois niin paljon että ihan pyörryttää.
Yövyimme Hotel Artemis nimisesä huoneistohotellissa.
Siitä oli n.1km Kosin kaupunkiin.
Ihana hotelli ja ihana henkilökunta:)
Käytiin Tingakissa pyörillä,aivan mahtavaa!
Saariristeilyllä,ei järjestetyllä.
Kaikki oli vaan niin mahtavaa.
Kaikki aina kysyy että eikai se nyt niin mahtavaa,että taisin kokea lomaromanssin!?:D
no jotain sellasen tynkää siinä oli,ja yhteyttä pidetään vieläkin:) mutta siitä ei sen enempää;)
suosittelen Kosia ja Artemista varsinki lapsiperheille vaikka ite olinki jo jopa 15v. ni sain kyllä nauttia lapsiystävällisyydestä!
Syksymmällä hyvä mennä,ei niin kuuma ja turistimääräkin laskenu.Nuorille baareja ym. löytyy vaikka joka sormelle!
Paikalliset ihania.
vaan ihanaa:D
filia* ;)

Arvosana kohteelle:

Karo - 03.05.2007

kosilla

Matkakohteena Kos on yliveto, olimme kihlattuni kanssa siellä viime touko-kesäkuulla 2vkoa. menimme kihloihin, jota juhlistettiin kolme päivää(Amaryllis tavernasta se alkoi mustalaissoittajineen ja jatkui hotelli Philippionin tarjoamiin kynttilöihin ja drinkkeihin lauluineen ja onnitteluineen. Eikö mitä kreikkalaisessa illassa Terhi ja Marcus (Tjäreborg) pyysivät lavalle satojen ihmisten eteen nostamaan maljat ja juhlimaan ko. tapahtumaa. Amarylliksen Jaana varaili kirkkoa ensi kesäksi, ja taitaa käydä niin että menemme naimisiin siellä kesän päälle. Mahtavat muistot. Ihmiset siellä ovat sellaisia, että yrittäkäämme ottaa oppia, ei turhaan ole tiedossa että kreikka on sivistyksemme kehto.


Arvosana kohteelle:

t .lipton - 17.01.2007

Kosilla Elokuussa 2005

Kiva pikku saari. Paljon lapsiystävällisiä uimarantoja, esim. Tingaki ja Paradise Beach. Tingaki ehkä paras. Pohja täysin hienoa vaaleeta hiekkaa, kuin akvaariossa ja rannalta 100-150m. alta metrin syvä. Kosin kaupunki mukavan kokoinen, mutta ainakin Elokuussa kierrellessä kaupungilla hyvä olla vesipullo mukana, koska tajuttoman kuumaa ja hiostavaa. Yöt aivan mahdottomia, joten ilmastointi hotelleissa suotava. Kuumimmillaan oli päivällä n40 astetta ja uimiseen meni näin ollen aikalailla aikaa. Olimme hotelli Peridiksessä hiukan keskustan ulkopuolella, mutta rauhallisempi paikka paljon enemmän kuin ydinkeskustan hotellit. Iltaelämä aika nuorekasta ja varsinkin baarikadulla täys hässäkkä joka ilta.

Matkalla piti poiketa Bodrumissa ja Rhodoksella, mutta jätettiin väliin ja suosittelen laivamatkaa Kalymnokselle ja myös tulivuorisaarelle Nisyrokseen. Paradise Beach ei ollut kaksinen ranta, vaikka sitä ylistetään. Kävimme kumminkin siellä uimassa ennen loman loppua.

Paljon riittäisi juttua Kosilta, mutta tässä nyt jotain. Ihmiset ovat mukavia ja ystävällisiä ja Suomeen taas palatessamme huomasimme,miten erilaisia ihmiset täällä ovat. Hymyily tuntuu olevan kiellettyä Kreikkaan verratessa.

Seuraava matka Rhodokselle!! Siihen asti haaveillaan

Arvosana kohteelle:

anonyymi - 13.01.2006