Sunny Beach

Valtio: Bulgaria
Virallinen kieli: Bulgaria
Rahayksikkö: Lev (BGL)

Matkanjärjestäjät

Lomat.infon tietojen mukaan seuraavat suomalaiset matkanjärjestäjät järjestävät matkoja tähän matkakohteeseen:

Keskustelu

Keskustele matkakohteesta Sunny Beach ja muista Bulgarian matkakohteista Lomat.infon keskustelupalstalla.

Matkakertomukset

Oletko käynyt tässä matkakohteessa? Kerro kokemuksistasi tai anna vinkkejä matkaa suunnitteleville tällä lomakkeella.

Sunny Beach ok jos tietää vaarat

+ Hintataso jos tietää mistää ostaa. Raju hinta
ero mistä ostaa. Hintataso on myös edullinen matkalle ja hotellille.
+ Musta meri. Aaltoja jne. Ei saa uida jos punainen lippu
(sään tai merivirtausten takia).
+ Jos matkustat matkatoimiston mukana suosittelen merimatkaa laivan kanssa 1 päivä se on mukavaa myös jos olet nuori 18-30 vuotias. Uimista,kalastamista ja ehkä näet delfiinint mutta silloin on onnea mukana.
+ Jos etsit baareja, discoja ja yölämää ok paikka
+ Vesipuisto. Jos etsi Seranan kaltaisia super putouksia
niin tulet pettymään. Kuitenkin olen ollut mukana uimakilpailussa vesipuistossa. Kannaatta kysyä siis
henkilökunnalta jos jotain järjestetään paikan päällä mikä
kiinnostaa. Vesipuisto EI ole auki jos on huono sää esim. kaatosade.
- Rikollisuus: Ensinnäkin taitavat taskuvarkaat. Sitten ei rannalla tai Nessebaarille mennä illalla. Minua ei ole koskaan ryöstetty Sunny Beachissa mutta on netti täynnä tarinoita.
- Röyhkeät taskuvarkaat romaneja mutta niillä on hyvät vaatteet että sulautuvat väkijoukkoon. Voivat värjätä tukkanssa ja olla blondeja.
- Taksikuskit koettavat aina kusettaa ja reilusti. Hinnat pakko sopia etukäteen ja eivät ole halpoja takseja.
- Valepoliseja. Näiltä voi pyytää henkkareita tai ehdottaa että ok mennään polisiasemalle niin silloin aina jättävät rauhaan.
- Järjestäynyt rikollisuus ja ei kannata kävellä rannalla yöllä tai mennä Nesebarin Discoihin.
- Luottokorttia ei otetata mukaan ja isot rahat säilytettään hotellin tallelokerossa.
- Rahaa en vaihtaisi kadulla ikinä.
Henkilökohtaisesti minut on kerran taitava taskuvaras varastanut setelit lomakosta(en huomannut mitään) mutta se
oli Bulgaria: Varnaa kultahietikkossa.

Sunny Beach vs Varnaa kultahietikko? En oiken osaa sanoa kumpi on parempi. Varnaa on pienempi paikka mutta sen takia ei ole ärsytttäviä taksikuskeja riesana. Varnaassa on myös vesipuisto ja siellä on samantasoinen kuin Serena ainakin mutta mitään uimakilpailua tai kunnon uimaallasta ei ole. Lähellä Varnaa on delfiinäyttely jossa vuorenavarmaasti näkee kesyjä delfiinejä.Arvosana kohteelle:

Matkailija - 19.01.2012

Olen käynnyt SB:llä useasti vuosien aikana. Toki nuo iloiset tyttöporukat(kaikki romaaneja) yrittää tyhjentää taskusi, mutta kuka hullu pitää LOMPAKKOA tai kännykkää iltaisin mukana!!!!! Joku kehui Bar Francosia ja siinä osui kyllä oikeaan. Mahtava porukka Tommin tarkan silmän alla juhlii lomalaisten kanssa joka paäivä vaikka aamuun asti.
Ja jos kiinostaa se aidompi Bulgaria voi ottaa päiväksi taksin ja mennä tutustumaan pieniin kyliin joihin kuski vie kun pyytää (koko päivä 50€). No ei halpa ruoka aina ole parasta herkkua ja taso ei ole micheliin luokkaa, mutta shopska saalaatti ja pataruuat ovat herkkuja. Tarjoilia on tympeä jos sitä on asiakaskin!!!!
Silti taas mennään ja pidetään hauskaa......

Arvosana kohteelle:

Ja taas mennään - 25.03.2011

Sunny Beach syys 2010

Olimme 3 aikuista syyskuun alussa Sunny Beachilla Sun City Hotellissa.Hotelli sijaitsee noin 300 m rannasta ja 800 m päästä keskustasta.Hotelli oli rauhallinen ja henkilökunta todella mukavaa ja palvelu toimi.Illat olivat jo hieman viileitä mutta päivällä aurinkoa riitti.Ainut miinus matkassa oli kun tulimme lentokentälle niin taksi olisi maksanut 60e hotellille (n.40km). Melko kallista elintasoon nähden.Joten päätimme vuokrata auton ja pienen tinkimisen jälkeen saimme viikoksi auton 210e.(netin kautta etukäteen tilattuna auton hinnaksi olisi tullut halvimillaan 145e.)Liikenne on aika villiä mutta jos itse ajelee varovasti niin pärjää seassa.Pimeän aikaan en suosittele autolla ajamista koska tiet ovat huonommassa kunnossa kuin Suomessa ja katuvaloja on vähänlaisesti.Matka oli kokonaisuutena onnistunut ja suunnitelemme jo uutta reissua Bulgariaan.

Arvosana kohteelle:

3 kopla - 09.09.2010

Sunny Beach elokuu 2010

Varattiin kaverin kanssa jo alkuvuodesta etelänmatka ja kohteeksi osoittautui Sunny Beach. Minulla oli omat epäilykseni paikasta ennen matkaa, varsinkin kun suurin osa kavereistamme haukkui paikaa huonoksi.

Käsitykseni muuttui heti ensimmäisen illan jälkeen. Paikka tuntui tosi kotoisalta. Lähdimme kaverin kanssa hakemaan aurinkoa, hauskanpitoa ja edullista hintatasoa matkalta ja ne kaikki Sunny Beach täytti täysin. Viikon aikana ei ollenkaan ollut tunnetta pelätä varsinkaan öiseen aikaan. Tietysti pitää maalaisjärki olla mukana (kuten suomessakin liikkuessa). Yksin ei pimeällä saa liikkua varsinkin jos olet nainen.

Baari nimeltä Franko's (sijaitsee Finnmatkojen hotelli Jantran vieressä) on sitten ehdottomasti vierailemisen arvoinen. Aivan mahtava tunnelma ja menoa aamuyön pikkutunneille saakka. Paikka ei ole mikään iso eikä super hieno yökerho, mutta henkilökunta tekee paikasta todella lämminhenkisen ja meno oli fantastista :)

Missä paikassa tahansa palvelu oli erittäin ystävällistä ja suht kohta nopeaa. Ainoastaan ravintoloiden sisäänheittäjät hieman häiritsi mutta siihen tottui nopeasti kunhan vaan sanoi ei kiitos :) Siitä olin myös yllättynyt, että miten siisti paikka Sunny Beach oli. Olen vieraillut esim Turkissa niin kadut huomattavasti likaisemmassa kunnossa. Kerjäläisiä näen enemmän täällä Suomessa kuin siellä.

Miinusmerkkisenä asiaa näen, että pankkikortilla ei oikein voinut maksaa missään eli käteistä oli aina oltava (sain kyllä vaihtorahaa aina takaisin). Ja ne ketkä haluavat mennä aikaisemmin nukkumaan niin yöelämän äänet kyllä kantautuvat läpi yön hotellihuoneeseen, koska Sunnu Beach never sleeps.

Omalta osaltani voin sanoa matkan onnistuneet täydellisesti ja olen ehdottomasti lähdössä ensi elokuussa uudestaan.


Arvosana kohteelle:

SS - 05.09.2010

Suosittelen järjenkäyttöä.

Olin Sunny Beachilla 10. - 17.8.2010 Hotel Avliga Beach :ssa. Loma oli aivan mahtava; lennot, hotelli, altaat, ranta, kadut, ihmiset :) :) :). Lukiessani muiden kommentteja tuli mieleen muutamia asioita:
Kannattaisi Sunny Beachia mollaavien matkustajien ihan ensimmäisenä katsoa peiliin. Jos reissu olikin pettymys, kiinnostiko ennen matkaa ottaa mitään selvää ko. paikasta??
Ja jos jo toisten kertomukset tuntuivat ikäviltä, oliko pakko mennä sinne?
Itse googletin Sunny Beachin monta kertaa ennen lähtöä ja luin juuri noista asioista, joista ihmiset ovat jälkeen päin valittaneet. En myöskään kuvitellut, että löytyy halpa maa, missä ei olisi epäkohtia. Tottakai kuuluu asiaan, että siellä on asiat ja paikat huonommassa kunnossa, kuin meillä. Eli luksuksen etsijät maksakoot luksuksestaan. Halvalla harvoin sitä saa.

Ja kaikista paras: Kuka pakkaa matkalaukkuun lompakon tai korun?? Tiedän omalla terveellä järjellä varustettuna, ettei ruumaan meneviin matkalaukkuihin kannata laittaa lukkoa, sillä henkilökunnalla on valtuudet ne aukaista (eli siis rikkoa ne lukot). Vai kuvitteliko joku, että salakuljettajat kuljettavat epämääräisiä tavaroita vain käsimatkatavaroissa eikä matkalaukkuja siksi tsekata?! Ja jos siellä on rahaa tai 5000€ koru, niin minusta ei ole ollenkaan outoa, että ne sieltä katoavat.

Vielä jotain SB:stä...
-Sain aina vaihtorahaa takaisin, ilman ongelmia. Visa Electronia käytin Crownissa, mikä oli ainut oppaan suositteleman paikka vaihtaa rahaa. Rahaa ei kadonnut tililtä ja sitä veloitettiin tasan sovittu summa.
-En nähnyt ensimmäistäkään kerjäläistä.
-Minulta ei yritetty varastaa yhtään mitään. Pidin laukkua olkapäälläni, vartaloani vasten. Rannalla jätin rantakassin yksikseen rantatuolille, eikä sitä varastettu (mistä sen tietää, ehkä joku on käynyt sen tsekkaamassa. En toki ottanut rannalle kassiin muuta kuin pyyhkeen, hatun ja vesipullon).
-Henkilökunta oli kaikkialla aivan loistavan ystävällistä (paitsi yhden baarin wc-vahti oli tympeä). Taso ylittää kirkkaasti muiden kokemieni maiden asiakaspalvelun, mukaan lukien pohjoismaat.
-Paikallinen salaatti ja ruoka olivat mielestäni herkullisia. Samoin paikallinen olut ja viini. Hotelli Tanyan ravintolan hinta-laatusuhde 10+.
-Liian tunkeilevat kaupustelijat kiersin ja sanoin "no thank you". Ei mitään ongelmaa.
-Baarien ja ravintoloiden wc:t ovat 8/10 likaisia ja ainakin huonossa kunnossa (ERITOTEN DEN GLADA VIKINGENIN WC. kirjoitt.huom.). Silti niiden käytöstä peritään 0,50-1 levaa.
-Eläimet rantakadulla eivät todennäköisesti elä onnellista elämää, joten jätin rahoittamatta näiden eläinten omistajien toiminnan.
-Rantakadulla on satoja osin samansisältöisiä kojuja. Ei ole pakko tutkia niitä kaikkia, jos tuntuu, että on jo nähnyt ne.
-Ranta & hiekka olivat todella hyvätasoisia, en nähnyt yhtään lasinsirua, vain pari tupakantumppia.
-Nessebarista tykkäsin, sieltä löytyi kulttuuria minulle sopivasti.
-Hotellin maksullisen tallelokeron lukon sain auki kynnen kärjellä. Vaihdoimme lokeroa, tällä kertaa lukoltaan ehjään.
-2 aurinkotuolia ja 1 varjo maksaa 21 levaa (7+7+7).
-Mahani oli loppuviikon sekaisin, mutta niin se on joskus myös Suomessa.

Ei pidä lähteä kokemaan toisen maan kulttuuria, jos ei ole valmis kokemaan toisen maan kulttuuria.

Ja oppaan mielipide: Bussissa sinulta todennäköisesti varastetaan.

Arvosana kohteelle:

Marialiisa - 24.08.2010

Upea paikka

Olimme mieheni kanssa sunny beachilla 26.6-3.7.2010.
Paikka oli mielestämme upea, ruoka oli hyvää ja edullista. Kahden ihmisen ruokailu juomineen maksoi n. 12-15 €.
Varasimme myös paikallisesta matkatoimistosta erilaisia retkiä: safariajaelua vuoristossa, johon liittyi paljon oheistoimintaa ylhäällä perillä. Mustallamerellä oli upeaa kalastaa suuren kalastusaluksen kyydistä, kalaa tuli joka kerralla kun vain syötin ehti heittämään.
Aquapark oli myös upea vesi/eläinpuisto.
Ostosmatka Burgasiin bussilla kuului myös ohjelmaamme.
Paikallisliikenne on helppoa ja toimivaa sunny beachilla.
Hotellimme oli Continental park, n. 2 km keskustasta. Aivan hotellimme takana oli paikallisen samaa reittiä koko päivän kulkevan pienen junan päätepysäkki, joten sillä oli helppoa ja halpaa kulkea edestakaisin, 3 levaa per suunta. Näin ei tarvinnut käyttää takseja lainkaan.
Ostokset oli edullisia ja osa jopa laadukkaita kun ei ostanut heti ensimmäisestä vastaantulevasta kojusta.
Kaiken kaikkiaan voin kyllä suositella kaiken ikäisille matkailijoille. Matkailijoita näytti olevan vauvasta vaariin.

Arvosana kohteelle:

Minni777 - 02.08.2010

sitä saa mitä tilaa

2 kertaa bulgariassa on tullut käytyä. ja taas menossa kesäkuusa. kesäkuu on perheelliselle hyvä ajan kohta, silloin nuoret ryyppyporukat ei ole vallanneet vielä paikkaa, tilaa on ravintoloissa ja muutenkaan ei turhaa ruuhka, paikallisia ruokaloita(syrjemmässä) sunny beaci:nn ranta paikoista, suosittelen, ruoka aivan mahtavaa ja edullista, esim ; gree garden jossa paikalliset viettää iltaa. syö ja juo 2 henkilöä kaikkineen viineineen liharuokineen jälkiruokineen noin 15 € + pari olutta :) yksi asia minua haittaa, pieni mutta kiusallinen on wc;ssä käynti kun aina pitää olla niita levoja pienenä taskussa. mutta senkin ymmärrän koska pitävät wc:t puhtaina. (paikalliset) suluissa koska ei siellä ole montaa paikallista, kaikki on jostain muualta tulleita turisti kaudeksi, kojut ym ym , omistaa turkkilaiset. raha otetaan sieltä mistä pitääkin jos ei rehellisesti, niin sitten vähemmän rehellisesti. meille ei koskaan kyllä ole sattunut mitään semmoista, et olisin ajatellut etten koskaan enään menisi bulgariaan, vaan saa olla omissa oloissa rantalomalla koska nähtävyyksiä sinne on turhaan mennä etsimään.suosittelen pienellä budjetilla vatkustaville.:)

Arvosana kohteelle:

2010 bulgariaan - 23.01.2010

Kivaa oli 8/2009

Erittäin sopiva paikka suurin piirtein kaikille. Itse matkustimme pienten lasten kanssa (4-6v). Hintataso erittäin edullinen. Lisäsäästöä tulee kun ravintoloiden ruoka-annokset ovat todella massiivisia, niin käytännössä lapsille ei tarvitse ostaa mitään kun samasta annoksesta riittää kahdelle. Tällä konstilla ravintolareissusta selvisi 10-13 € koko poppoo juomineen kaikkineen.

Nähtävyyksiä on reilusti lähistöllä joten tekemistä riittää ihan varmasti. Toista kertaa reissussa mutta tuskin viimeistä, hieno maa paljon nähtävää! Roistot tietty yrittää pilata fiilistä, mutta ei onneksi osunut kohdalle. Niitä kuitenkin on tässäkin kohteessa yllin kyllin joten järkeä mukaan matkaan.

Lisähuomiona oli taas kerran ihmeteltävä turistien jääräpäisyyttä auringon oton suhteen, se ihosyöpä riski on ihan aikuisten oikeesti totta, eikä sen kanssa kannata pelleillä. Silti samat naamat roikkuivat aamusta iltaan lapsia myöten altailla ja loppuviikosta kärvähtäneine nahkoineen + punaiset nenät. Mutta toki jokainen tekee niin kuin parhaaksi näkee, suojaisitte nyt edes lapsenne kun heille se riski on kuitenkin kaikkien pahin.

Arvosana kohteelle:

Dopar Den! - 19.08.2009

Lentokentän työntekijät varkaita....

Lensimme Bulgariasta Sunny Beachilta 26.8.09 lennolla AY1040 Helsinkiin saavuimme klo:15 aikoihin.Lentomme oli myöhässä tunnin Helsinki-Vantaalla sattuneen tulipalon takia. Matkasimme kentältä Porvooseen saavuimme kotiin klo:16 jälkeen,josta muut matkalaiset kotiin Pernajan Koskenkylään.
Noin tunnin kotona olon jälkeen sain Pernajasta siskoltani hätääntyneen puhelun jossa hän kertoi että isällemme tuliaislahjaksi ostettu kultainen panssariranneketju on varastettu.(ketju oli n. 2,5 cm leveä ja 25 cm pitkä 18 karaatin kultaa)(koru mitattiin siskoni hauiksen ympäriltä koska isämme on suurikokoinen siksi pituus oli niin pitkä, koru oli tarkoitus lyhentää sopivaksi Suomessa).
Matkalaukun lukot rikottu ilmeisesti pihdeillä.Siskolle jäi talteen vain laatikko jossa koru oli ja matkalaukun lukon avaimet.Matkan aikana siskoni piti matkalaukun lukittuna myös hotellihuoneessaan,aina sieltä poistuessaan tai nukkuessaan.
Myös veljeni matkalaukku oli avattu ja lompakosta varastettu 3 euron kolikkoa ja kaikki kuitit oli levitelty ympäri laukkua(luulen että on pankkitilitietoja etsitty).
Kyseinen koru oli matkamme kallein ostos, mutta suomalaisina olemme luottavaisia ihmisiä, emmekä oleta kenenkään avaavan lukittuja laukkuja ja mielestäni lentokentän henkilökunnan tulisi olla luotettavia ihmisiä.
Kävimme kultasepän liikkeessä arvioimassa korun hintaa täällä Porvoossa,koska koru oli erittäin tiheä malli ja niinkin leveä arvioitiin kyseisen korun hinnaksi 5000€.
Malli tulisi teetättää koska kyseisen leveyden koruja ei myydä suoraan liikkeessä Suomessa. Koru oli yhteisesti meidän sisarusten kesken ostettu ja suurin osa matkarahoistamme meni korun ostamiseen.
Meillä oli yksi yhteinen laukku tuliaisiksi tuoduille ostoksille.
Siskoni on tilanteesta järkyttynyt,korun rahallinen ja tunteellinen arvo oli huomattava.

Arvosana kohteelle:

Särkynyt enkeli - 28.07.2009

kesällä 2008

Olen lueskellut kommentteja Sunny Beachista, mielipiteet melko hajallaan. Ilmeisesti mollaajat ovat menneet suurin odotuksin ja pettyneet. Tottakai siellä myydään kopioita halvalla, aitojako pitäisi olla? Täytyy huomioida, että maa yrittää nousta kurimuksesta, missä se pitkään oli. Kun NL lähti sieltä se jätti jälkeensä kurjuutta, korruptiota ja kaikkea muutakin ikävää, mikä liittyy kommunismiin. Bulgarialla on vähän samanlaista historiaa kuin Suomella: maa on lähes aina ollut jonkun muun maan hallinnassa. Köyhyyttä on paljon, palkat tosi pieniä, terveys- ja sosiaalipalvelut hirvittävän hintaisia tulotasoon nähden. Lahjomalla tietysti löytyy palvelua.
Olin itse viime kesänä aikuisen tyttäreni kanssa SB:llä, yleensä ottaen ihan kiva reissu, emme pettyneet kun emme odottaneet ensimmäiseltä lomareissultamme paljoa. Aurinkomatkojen matkalla oltiin. Kävimme järjestetyillä retkillä: Nessebarin vanhassa kaupungissa, missä kuuntelimme livenä kirkon raunioissa soittavaa sotilassoittokuntaa, kävimme Pomorianin luostarissa ostamassa pontikkaa ja seuraamassa kastetilaisuutta, kävimme korkealla Balkanin vuoristossa sijaisevassa vanhassa kylässä, missä saimme hevos- ja aasikyytiä. Kävimme myös vanhassa, kiviseinäisessä ravintolassa seuraamassa esitystä bulgarialaisista häistä ja hehkuvilla hiilillä tallustelevaa "noitaa".
Minä ainakin voisin käydä siellä uudestaan, vaikkapa parin vuoden kuluttua, jos nimittäin on lähtöjä Oulusta.Arvosana kohteelle:

mamis - 07.07.2009

Ryöstetty Sunny Beachilla

Oltiin kaveriporukan kanssa viikon Sunny Beachilla halvan matkan takia. Oltiin kyllä yritetty ottaa etukäteen selvää mahdollisista vaaroista netistä mutta ainakaan yhdestä ei löytynyt tietoa. Oltiin luettu ja meille jopa kerrottiin siellä (muut turistit, ei tietysti matkaoppaat koska sellainen vähentäisi matkojen myyntiä) että prostituoitujen kanssa ei mennä mihinkään, koska siinä vaiheessa kun lähdet rannalle tai kujalle tulee nämä vähän isommat jätkät ja ottavat kaiken mitä sinulla on. Matkaoppaathan varoittavat vain taskuvarkaista koska se ei pelota asiakkaita pois.

Mutta meillepäs sattui tämä: käveltiin kolme kaveria baarista kauppaan ja vastaan tuli joukko naisia jotka tarjosivat seksiä, sanoimme tietysti "No, no" ja jatkoimme kävelyä. Mutta nepäs hyppäsi päällemme ensin takaapäin ja sitten edestä ja roikkuivat kiinni. Pidettiin kiinni lompakoista ja kännyköistä mutta nehän vei meiltä kultaiset kaulakorut. No seuraavalla kerralla kun tuli tälläinen joukko vastaan tiedettiin että jos tulee lähemmäs kun metrin päähän niin vaan voimalla työntää/lyö pois.

Ja poliiseillehan on turha mitään ilmoittaa kun se on sama järjestö jotka pyörittävät niitä kuin nämä naisjoukot.

Sanoisin että paska korruptoitunut maa jonne ei kannata viedä eurojaan. Tälläinenhän olisi helposti estettävissä rehellisellä poliisilla joka päivystäsi myös yöllä.

Arvosana kohteelle:

Linkku - 30.06.2009

Bulgarian Sunny Beachilla 2009 kesäkuun alussa

Lähdimme kaverini kanssa Sunny Beachille viikoksi.
Suoraan sanottuna aivan mahtava reissu!
Yövyimme Poseidon hotellissa. Henkilökunnalle miinus siitä, etteivät tienneet mistään mitään. Naamastakin sen huomasi.
Poseidon on n. 2km sunny beachin keskustasta.
Taksimatka maksoi 15-20 levaa per suunta keskustaan.
Yksi paikallisista sanoi, että paikallisilta taksit ottavat vain 5 levaa samanlaisista matkoista.
Kävimme joka päivä Disco Lazurissa, mikä oli aivan mahtava paikka! Kansainvälinen, mikä on iso plussa. Oli hienoa saada puhua englantia ja tutustua erilaisiin ihmisiin.
Ihmiset ovat Bulgariassa todella avoimia ja mukavia, plussa siitä!
Vaatekojuissa myyjät olivat mukavia, kunhan osaa itse sanoa _ei_, jos ei todellakaan halua ostaa tuotetta.
Kassoilla taas myyjät olivat epäystävällisiä.
Sunny beachilla on todella hieno iltaelämä! Eli suosittelen erityisesti nuorille ko. paikkaa.
Jos menee sunny beachille, kannattaa ottaa keskustassa sijaitseva hotelli, ihan vain sen takia, ettei pala rahaa taksimatkoihin.
Ruokapaikat olivat todella halpoja, ja kaikki oli todella hyvää!
Miinus siitä, ettei oikein mistään löytynyt kunnon ruokakauppaa. Eli kannattaa varautua siihen. Kaikissa "supermarket" nimisissä kaupoissa löytyi vain namia ja alkoholia sekä tupakkaa.
Lazurin vieressä oleva "baari" Kung I Baren oli todella hieno paikka myös. Siellä on hyvä aloitella. Oli Happy Hour koko ajan.
Muistakaa vielä, että kannattaa aina kysyä etukäteen taksimaksua, ettei tule yllätyksiä.
Meille kävi niin, että eräs taksikuski ehdotti, että veisi meidän Burgasin keskustaan shoppailemaan. Suostuimme. No, matkassa kesti 40min per suunta... Perillä ollessame hän sanoi, että pyörikää 2-3h, ja hän odottaisi sen aikaa. Pyörimme 2h, eikä löytynyt oikein mitään. Kun lähdimme takaisin sunny beachille ja olimme perillä, hän sanoi, että matka maksaa yhteensä 240 levaa!!! Annoimme 200 levaa. Mutta siis, ei kannata suostua mihinkään, ennen kuin sopii paljon tulee maksamaan.


plussat:

Lämpimät säät
Iltaelämä
Discot
Ravintolat
Ihmisten ystävällisyys/avoimuus
Halpoja vaatteita
Ranta
Hotellit kauniita


miinukset:

taksikuskit
väkisinmyyminen


Ei huomattu, että joku olisi yrittänyt varastaa tavaroitamme/laukkujamme.

Ja tosiaan, bularialaisilla EI ole koskaan vaihtorahaa :D Eli pienempiä seteleitä mukaan.
Eikä Visa Electronilla pysty nostaa rahaa automaateista. Kannattaa nostaa korteista rahaa hotellissa!

Kuitenkin, oli todella mahtava kokemus!
Ensi kerralla 2 viikoksi elokuussa 2009!
Silloin kuulemma eniten ihmisiä ja paras sää :)

Arvosana kohteelle:

Cyan - 15.06.2009

Sunny Beach

Olemme lomailleet Blanchev Briagilla = Sunny Beach'llä vuodesta 1986 lähtien ja muuallakin Bulgariassa monen monta kertaa vaimoni ja koko perheeni (2 lasta) kanssa. Viime vuosina myös heidän perheidensä kanssa. 2008 olimme Albenassa, mutta kyllä toissa vuonna tekemämme "sanibiitsin" reissu hotelli Opaliin oli kiitettävän arvoinen nimenomaan hotellin tason vuoksi, vaikka hinta olikin "normaali". Hotelli on sopivan (riittävän) matkan päässä möykkäpaikoista. Se on hyvin siisti. Palvelu on ammattitaitoista ja hyvin ystävällistä. Ruoka kuten mm. buffetaamiainen erinomaista. Huom! Eihän koko lomaa tarvi viettää joidenkin arvostelemissa turistirysissä. Bulgariassa on vieläkin erittäin halpaa ja nykyään myös aika vaivatonta matkustella ympäristöön tutustumassa.

Arvosana kohteelle:

K&K Oulu - 10.05.2009

Matkalle jo 4:ttä kertaa

Ihana paikka kaikkineen. Lasten kanssa ja ilman. Olemme olleet 2-kertaa lasten kanssa ja 2-kertaa ilman. Aina sama hotelli Viktoria 6/hengen huone kaikilla herkuilla. Ihana paikka oleilla ja shoppailla. Olen täysin ihastunut kyseiseen paikkaan ja meillä ei ole ollut milloinkaan mitään ongelmia. Olemme saaneet uusia ystäviä paikallisista ja omatoiminen reissailu kannattaa kyllä. Uusia paikkoja ka kauppoja löytyy jatkuvasti. Nyt olemme lähdössä 19.8-08 taas kyseiseen paikkaan ja jo innolla odotamme tätä matkaa. Tarkoituksena taas viettää uskomaton loma lasten ja ystävien kanssa. Eikä pidä unohtaa lauluiltoja, halpaa ruokaa ja tuliaisia. Uskaltakaa reissata paikallisilla kulkuneuvoilla varnaan ja burgasiin jossa hinnat vieläkin halvempia ja upeita kauppoja paljon. Siellähän ne paikallisetkin käyvät.
On paljon paikkoja joissa tapahtuu kun vain löytää oikeat polut.
Antakaa paikalle mahdollisuus ja tutustukaa paikkaan uudella tavalla.
Hyvä hotelli ja rohkeutta poistua hotellin pihasta.


Arvosana kohteelle:

Kitka67 - 12.08.2008

Hirveä paikka

Vietin 10 päivää Sunny Beachilla. Paikka oli järkytys ensimmäisestä päivästä lähtien. Rantakatu on kai jotain 5km pitkä mutta kun kävelee katua noin 100m niin kaikki on periaatteessa nähty. Varmaan satoja samanlaisia myyntikojuja ja ravintoloita jotka ovat kuin kopioita toisistaan. Koko ajan joka puolella soi raivostuttava jumputus 150db voimakkuudella ja sähköskootterit, golf autot ja riksat terrorisoivat rantakatua jonka pitäisi olla jonkilainen kävelykatu. Kaikki on täysin kasvotonta "rahat pois turisteilta millä konstilla tahansa" -toimintaa. Reissun kohokohta oli kun pääsi sieltä pois. Kaamea paikka johon en enää ikinä palaa vaikka ilmaiseksi pääsisi enkä suosittele ko. paikkaa kenellekkään.

Arvosana kohteelle:

Never again - 03.08.2008

Sunny Beach

Olin kaverini kanssa viikon lomalla Sunny Beachilla vuonna 2008, ja paikka oli aivan mahtava. Ensi vuonna ehdottomasti uudelleen. Hyvää ja halpaa ruokaa, ja muutenkin kohde on erittäin halpa, lennot ja hotellit mukaan lukien. Ainoa miinus matkassa oli matkalaukkujen penkominen Burgasin lentokentällä. Meidän molempien laukut oli pienintäkin taskua myöten tongittu ja tuliaisruoat maisteltu, sekä meno-, että paluumatkalla. Epähuomiossa matkalaukkuun jääneet rahat oli arvatenkin viety, eli älkää pakatko ruumaan meneviin laukkuihin mitään arvokasta, jos vain mahdollista.

Arvosana kohteelle:

lisa - 26.07.2008

JALKAHOITO

Kävin viime vuonna sunny beachilla jalkahoidossa ja se oli todella hyvä, parempi hoito kuin suomessa. MUTTA tänä vuonna kävin hotelli Perlan jalkahoidossa ja se oli ala-arvoista! Tekivät ison haavan ukkovarpaan sivuun ja muutenkin oli sellainen hälläväliä ote työhön. (polttivat tupakkaa samalla yms.) Hinnasta eivät kuitenkaan suostuneet tinkimään vaikka haava vuoti verta vielä lähtiessäni. En suosittele kenellekkään ainakaan sitä paikkaa!!

Muuten paikka oli taas kiva ja ensi vuonna mennään taas uudestaan :)

Arvosana kohteelle:

minni75 - 14.07.2008

Sunny Beach

Olin viime heinäkuussa kyseisessä paikassa. Hotelli oli Iberostar Sunny Beach Resort, mahtava henkilökunta ja siisti hotelli. Lämpöä tai sanotaan kuumuutta oli koko 7 päivää, sateesta ei tietoakaan. Meitä kohdeltiin hyvin, tosin shoppailu otti pattiin, ei hetken rauhaa myyjiltä. Enimmäkseen se on nuorten biletyspaikka. Nessebar oli kokemisen arvoinen, sinne kannattaa mennä.Aina puhutaan ryöstöistä, ite kävelin laukku olkapäällä ja ei tarvinnu pelätä. Kerjäläisiä näin 4 koko aikana. En varmaan enää sinne mee, koska haluan nähdä muitaki maita, en koko ajan samaa. 7 päivää riitti, sitte alko jo kyllästyttää, loppu katteleminen. Burgasin lentokenttä oli kamala, toivon siihen parannusta.

Arvosana kohteelle:

Riitta - 26.03.2008

Elite 1 apartments -hotelli. Älä valitse tätä hotellia!!!

Henkilökunta hyvin nuorta ja ammattitaidotonta (respa, ravintola, allasbaari). Normaalit asiakaspalvelutaidot eivät ole kunnossa, turistina aistii että jotain hotellin henkilökunnan ilmapiirissä on pielessä. Me olemme tottuneet saamaan lapsiperheenä lomilla hyvää palvelua, olemmehan maksavia asiakkaita. Sitä ei Elite 1:ssä saa. Jos hyvää laatua haluaa niin kannattaa välttää tätä hotellia.

Sunny Beach itsessään oli pahin turistirysä missä olemme koko elämämme aikana reissanneet, edes Las Vegas tai Meksikon Tijuana eivät ole kaikessa epäaitoudessaan yltäneet Sunny Beachin epäaitouden tasolle! Kopiovaatteita, laadutonta basaarikamaa, samanlaisia ravintoloita vieri vieressä (osa kyllä ihan kelvollisia ja ok-ruokaa), ranta tupaten täynnä. Näkymää rannalle ei ole rantakadulta, koska merinäkymän tukkivat hirveät basaarirykelmät.

Hyvää Sunny Beachillä olivat edulliset kampaamo- ja hierontapalvelut.

Arvosana kohteelle:

Lapsiperhe2+3 - 09.09.2007

Käytiin ja koettiin

Kohteesta on yllin kyllin tarinaa, kerrotaanpa muutama yksityiskohta ja neuvo.

- Vaihda rahat suomessa, älä ota isoimpia eli 100 levan seteleitä. Ne ovat liian isoja eivätkä kovin käytännöllisiä.
- Käy katsomassa Nessebar ja mieluusti myös Varna tai jopa Burgas. Varmasti kannattaa.
- Älä mene paikalliseen Aqua Parkkiin. Se on pettymys.
- Älä osta hedelmiä kadulla. Kojuista saa jos niitä haluaa.
- Bulgarialaisilla ei tunnu koskaan olevan vaihtorahaa.
- Älä vaihda rahaa kadulla. Crown vaihtopisteissä voi vaihtaa jos tulee tarve.
- Älä käytä muovirahaa. Älä vain käytä. Ei se missään käykkään, mutta kortteja kopioidaan tottuneesti.
- Älä soita poliisille, todennäköisesti asialla olivat kuitenkin Mafiosot.
- Ota matkavakuutus joka kattaa lääkärinkäynnit ja kadonneet/varastetut tavarat.
- Vetäydy hotellille viimeistään kello 02 joka ilta. Sen jälkeen meno ei ole kivaa kenellekään.
- Ruoka on hyvää kaikkialla, hinnat vaihtelevat reilusti. Tarkista hintataso ennen tilaamista. Esimerkiksi ei siten että ensin juomatilaus ja sitten vilkaistaan menua. Mene sellaisiin paikkoihin, joissa on paljon porukkaa. Niissä on yleensä hyvä hinta/laatu suhde.
- Mene aikaisin rannalle. Siellä on kivaa ja rauhallista aamusella 08-10. 12-14 aurinko on todella polttavaa ja paahtavaa, kannattaa melkein ottaa lounasta tai siestaa varjossa.
- Bulgariassa kaikki on vähän sinne päin ja kaikki on "No Problem". Kellosta voisi ottaa minuuttiviisarin suosiolla pois. Turisteilla on rahaa ja se halutaan omaan taskuun mitä moninaisimmilla keinoilla. Tähän kannattaa tottua :)

"Oikea" hintataso (1 leva = 0,5 euroa)
- Taksi Sunny beachilla mihin vain tai Nessebariin 15 levaa päivällä, 20 levaa yöllä
- 0,5 litraa paikallista olutta 1 leva
- 4 cl tiukkaa viinaa 1 leva
- 0,5 l vettä 1 leva
- Päivällinen 10 levaa
- Huippulaadukas illallinen 20 levaa
- Riksataksi 10 levaa. Illalla humalassa ilman etukäteissopimusta hinnasta, 100 levaa
- Huppari 25 levaa
- T-paita 10-15 levaa
- Drinkki yökerhossa 8 levaa
- Rantahuvitus (mikä vaan) 30 levaa
- 2 aurinkotuolia + varjo rannalla 18 levaa/päivä
- Matka Varnaan 16 levaa edes-takas per henkilö


Vesijetin tai mönkijän vuokraus rannalla hurjasteluun ei kannata, sillä jos se hajoaa, vastaat korjauskuluista. Ne, kuten kaikki muutkin yllätysmaksut ovat aina 100 levaa.


Niin joo, kannattaa pitää se 100 levaa hätävaraa mukana.

Arvosana kohteelle:

Ilmari - 13.08.2007

Kokemuksia on

Olemme lähdössä neljättä kertaa samaaan paikkaan kahden lapsen kanssa. Me vanhemmat olemme ennen lapsia matkustelleet aika paljon ja nyt haluamme rentoutua lomalla ja sehän tarkoittaa että lapset ovat tyytyväisiä. Uima-allasta, hienoa rantaa, hierontaa,hyvää ja edullista ruokaa, ratsastusta, shoppailua, minigoffia, karhu, alligaatori, leguaani ja boa rantakadulla sekä vesipuisto. Tähän hintaan ei Euroopan tiimoita saa mistään muualta. Ottakaa hyvätasoinen hotelli ja loma on täydellinen.

Arvosana kohteelle:

Sipu - 26.07.2007

Sunny Beach

Olimme 2006 Sunny Beach:illä tosi mahtava paikka sai rauhassa katsella kojuissa ei kukaan tullut tuputtamaan mitään. kohtuullisen halpaa. Suosittelen.Ajoimme mennä uudestaan kyllä niin hyvä paikka oli. Paljon lapsi perheitä.

Arvosana kohteelle:

Marja - 06.07.2007

Bulgaria rules!

Olen ollut Sunnylla 4 kertaa! Ja tulen uudestaan. Lapsien (pienten)kanssa reissaaville, omat ruoat, vaipat! Vuonna 2006 olin lasteni 6,4 ja 10kk janssa (yksin) reisussa kesäkuussa ja sen jälkeen heinäkuussä suvun kanssa! Todella hyvä mesta! Toivottavasti pääsen uudestaa!

Arvosana kohteelle:

karol - 10.03.2007

Sunny beach oli parasta

Tähän astisista reissuistani parhain oli ehdottomasti viime kesänä Bulgariassa Sunny Beachilla. Matkalla oltiin kaveriporukalla, eikä hetkeäkään kyllä ollut tylsää. Ajankohta oli elokuun ensimmäinen viikko, jolloin ilmat todellakin olivat mitä parhaimmat. Jos bilettää haluaa, niin Sunny Beachin Nessebarin päässä sijaitseva disko Lazur on kokemisen arvoinen paikka, ja erityisesti siellä sunnuntaisin järjestettävät Scandinavian Pool Partyt.
Ainoa miinuspuoli olivat ryöstelevät vanhemmat ihmiset (paikalliset siis), joita kannatti varoa rannalla (ettei jättänyt tavaroitaan yksin). Ja bussilla liikkuessa ei riittänyt oman laukun puristaminen itseen kiinni, vaan se olisi pitänyt piilottaa vaikka paidan sisäpuolelle.

Arvosana kohteelle:

Piperr - 05.03.2007

Hotelli elite 2

Se oli muuten hieno hotelli ja muutenkin kivaa oli mutta hotelli sulki allas baarin ja kaupan kesken loma viikkoa ja osa ihmisistä siirrettiin toiseen hotelliin. Ei muuten mitään mut matka esitteessä ei sanottu mitään tästä.

Arvosana kohteelle:

sanna - 02.03.2007

sunny beach on paras

olin elokuussa 2005 sunny beachilla,ja tänä elokuussa meen taas.minulla ei ole kyseisestä paikasta muuta kuin hyvää sanottavaa.hyvää kohteessa on mm edullinen hintataso,loistava ranta,ystävälliset ihmiset,vilkas iltaelämä ja läheisessä nessebaarissa paljon nähtävää.ainoa miinuspuoli on sääolosuhteet jos menet matkalle sb hen syyskuussa.paras ajankohta on elokuu.suosittelen sunny beachia kaikille.

Arvosana kohteelle:

jarmo - 13.02.2007

sunny beach, ehkä parasta..................?

Olen käynyt ko. kohteessa vuodesta 1994 alkaen joka kesä, enkä vielä ainakaan ole kyllästynyt. kesällä 2005 olin sunny beach:illa 4 viikkoa. paikallisia ystäviä on vuosien varrella tullut jo jonkun verran. minulla ainakin on pelkästään positiivisia kokemuksia Bulgariasta ja paikallisista ihmisistä. heidän kanssaan on helpompi tutustua muuhunkin osaan sunny beach:ia kuin vain pelkästään turistialueeseen. mutta kaikkihan on meistä itsestämme kiinni kuinka suhtaudumme paikalliseen väestöön. ensi toukokuun 31 pvä taas olemme lähdössä, täällä kertaa 3:ksi viikoksi. SUNNY BEACH:lta löytyy jokaiselle jotakin, hyvää ruokaa ja juomaa sekä korkeatasoisia show-ravintoloita, joka ilta huippu ohjelmaa, paikallista ja kansainvälistämenoa. SUOSITTELEN!

Kokeile ensin vaikka VIIKKO! ota vaikka yhteyttä!

make.eetu@dnainternet.net

Arvosana kohteelle:

make-vaari - 27.10.2005