Albena

Valtio: Bulgaria
Virallinen kieli: Bulgaria
Rahayksikkö: Lev (BGL)

Matkanjärjestäjät

Lomat.infon tietojen mukaan seuraavat suomalaiset matkanjärjestäjät järjestävät matkoja tähän matkakohteeseen:

Keskustelu

Keskustele matkakohteesta Albena ja muista Bulgarian matkakohteista Lomat.infon keskustelupalstalla.

Matkakertomukset

Oletko käynyt tässä matkakohteessa? Kerro kokemuksistasi tai anna vinkkejä matkaa suunnitteleville tällä lomakkeella.

albena Bulgaris

Kävimme äkkimatkalla Albenassa , syyskuu 2009
hotelli, johon varasimme matkan, oli suljettu
sen sijaan pääsimme merenrantahotellin, upea merinäköala,
tilava huoneisto jne. Joskus näinkinpäin.Eka äkkilähtö olikin.
Paikalliset ihmiset ystävällisiä ja otaksuisin että hieman
"pelokkaita", matka meni hyvin. Kranevossa kannattaa käydä
kesäkuussa, syyskuussa oli paikat hiljentyneet. Tämä
matka oli kahdeksas Bulgariaan.Uusi lomakohde olisi suunnitteilla, joko Primoska tai Tsarevo, jossa olisi todella sitä paikallista asutusta, ilman ostoskeskusta.
Ja olen kuullut että tosi edullinen paikka, joka haluaa
myös rauhaisaa lekottelua, eikä disco-elämää.
Taksit voivat muuten "kusettaa", jos kysytte taksilta
hintaa johonkin paikkaan, ja ette ole tyytyväisiä, niin
kysykää missä on bussipysäkki, johan hinta halpenee.
Ripsivärit ja kynsilakat ovat edullisia, luulisin että
vaatteita ja kenkiä ei kannata ostaa, hajoavat parin päivän
jäkeen. Yleensä ostoksista kannattaa tinkiä, jos onnistuu....

Arvosana kohteelle:

pirpana - 26.09.2009

albena

kyllä se hintataso 10.7-2008 rupee olemaan samaa tasoa kun suomessa!!!ruoka ei nyt ollut hääviä tarjoilijoiden kielitaito oli huonoa jos sitä oli ollenkaan.flamingo hotellissa ei kannata lapsia päästää baarista ostaa mitään baarimikot huijas lähes järjestäin lapsia aina puuttui leva tai 2!!!jos nyt positiivistä pitää etsiä niin 4km päässä oli kranevo johon taksi maksoi 30 levaa edestakas ja ruoka 30 levaa/perhe albenassa ruoka maksoi 100 levaa ylöspäin/perhe 4 henk. tupakka-kartonki maksoi 30 levaa viina oli halpaa kaupoissa albenan ulko puolella flamengon altaat oli hyvät ja lapsille löytyi paljon tekemistä albenassa mutta kallista oli niin ne ajat vaan muuttuu!!!emme lähde toista kertaa bulgaaria saa jäädä vaikka venäläisille joita siellä riittää!

Arvosana kohteelle:

ei enää - 20.07.2008

Albena

Ajankohta lomallamme oli 1.9.2007-9.9.2007. Mielestämme järjestelyt oli hyvät. Pettymyksiä emme kokeneet. Matkaoppaamme Arto hoiti osuutensa hyvin.
Moni moitti lähtöaikaa, joka Varnasta oli klo 00.10 ja päivään, jonka joutui viettämään huoneiden luovutuksen jälkeen.
Me maksoimme 30 levaa ja sillä saimme pitää huoneiston klo 18.00 asti.
Ajankohta ei ehkä ole enään paras mahdollinen säiden suhteen, mutta sekin oli tiedossa loman ajankohtaa valitessamme.
Suosittelen Albenaa lomakohteeksi, myös lapsi perheille.

Arvosana kohteelle:

Tampereelta nääs - 05.10.2007

Albena

Lomailimme perheen ja ystäviemme kanssa Albenassa juhannuksen tienoilla, ja matkamme oli´todella onnistunut!
Albena on nätti ja siisti lomanviettopaikka, josta löytyy kaikki, mitä turisti tarvitsee. Hintatasokin on vielä edullinen suomalaisille. Retkiä on helppo tehdä: mekin kävimme Varnassa ostoksilla, joskin myös Albenassa oli mielestämme paljon ostettavaa. Vaatteita, kenkiä, matkamuistoja... Hotellimme Flamingo oli huippuhyvä, yksi parhaista, missä olemme lomailleet! (ja me olemme reissanneet paljon...) Siispä aiomme Albenaan lähivuosina uudestaan! Vinkiksi: käyttöraha kannattaa nostaa esim. visalla automaateista, rahanvaihtopisteissä on kova palkkio.

Arvosana kohteelle:

Minttu - 06.07.2007

albena

Olimme 2 perheen voimin,pienten lasten kanssa Albenassa. Hotelli oli tosi hyvä,uusi ja siisti,Flamingo Garden. Meitä oli varoiteltu Bulgarian hotelleiden tasosta,mutta tämä hotelli oli onnistunut valinta. Albena on pienten lasten unelma!Monta leikkipaikkaa,pomppulinnoja,liukumäkiä ym. Iltaohjelmat ravintoloissa alkoi varhain,joten pienetkin pääsi niistä nauttimaan. hinta taso on edullinen.Nähtävyyksiä ei ole, mutta leppoisaa ranta/allaslomaa ja hyvästä ruoasta pitäville,paikka on juuri sopiva. Olimme kesäkuun alkupuolella ja ensimmäinen viikko satoi välillä. Se vähän harmitti. Toinen viikko oneksi aurinko paistoi. Kävimme myös Dobrichissä ostoksilla. Sovimme taksin kanssa hinnan etukäteen ja hän odotti meitä 4 tuntia. Samoin kävimme Kranovon kylässä. Siellä ei ollut kyllä mitään. Muutama kauppa ja alkeellinen ranta.Kaupassa oli kyllä todella halpaa. Kaiken kaikkiaan pidin Bulgariasta (olimme ensimmäistä kertaa). Aiomme uudelleen ensi kesänä. Kohde vaihtuu, koska Albena on pieni ja tuli nähtyä. Joskus kyllä voisin sinne vielä mennä!!

Arvosana kohteelle:

tiinae - 15.12.2006

Lomanvietto /Albenassa Hotelli Flamingossa

Loman vietto sujui oikein mukavasti koko viikon jonka olimme varanneetkin, mutta pois lähtiessä alkoivat ongelmat hotellihuone piti luovuttaa pois kello 11.oo Lento piti lähteä 19.oo, mutta kone oli myöhässä 4 tuntia. Busssi tuli noutamaan klo 23.00 Lento lähti 01.00 oli siinä mukava vedellä matkalaukkua 12 tuntia ei muuta kuin urheilu mieltä muillekkin matkalaukun vetäjille. t Martti

Arvosana kohteelle:

Martti Pasanen - 15.10.2006

Heinäkuu 2006 / Albena

Albenahan on pelkästään turisteille tarkoitettu matkakohde. Eli paikallista väkeä on siellä vain töissä. Turistit koostuvat pääasiassa saksalaisista ja venäläisistä. Hotelleja on paljon pienellä alueella ja niiden taso vaihtelee laidasta laitaan. Albenassa ei ole mitään muuta kuin merta ja ravintoloita/baareja ja jotain aktiviteetteja esim. riippuliito, ratsastus, minigolf... Eli jos haluat viettää helpon loman maaten rannalla ja syöden hyvin ravintoloissa, niin Albena on hyvä paikka. Hotelli kannattaa kuitenkin valita huolella. Tarjolla on rauhallisia hotelleja vähän syrjemmässä tai hotelleja joissa on yökerho ja meteliä riittää lähes ympäri vuorokauden. Hintataso on kohtuu edullinen. Jos haluat kuitenkin nähdä muutakin kuin turistit ja Mustanmeren rannan, lähde ihmeessä tutustumaan esim Dobritsiin, Varnaan, Nessebariin tai Baltchikiin.Me kävimme omatoimisesti linja-autolla Varnassa ostoksilla ja katsastamassa paikkoja. Siellä kannattaa käydä keskustassa olevassa ortodoksi katedraalissa. Se on vaikuttava näky... kuulut sitten kirkkoon tai et. Varnassa on hyvät ostosmahdollisuudet esimerkiksi hienon kävelykadun varrella. Kaupunki on vilkas ja laukusta kannattaa meidän mielestämme pitää kiinni. Kävimme myös Dobritsissa, joka valloitti sydämemme täysin. Siellä ei turisteja liiemmin ollut ja paikalliset katsoivat välillä peräämme pitkään. Hintataso on edullinen ja kaupassa saa asioida rauhassa ilman tyrkyttämistä. Ihmisten kanssa kannattaa yrittää jutustella vaikkakin he saattavat vaikuttaa aluksi vähän ujoilta. Jutustelua voi kokeilla vaikka jossain pikkuputiikissa. Dobritsissa on vielä jäljellä sosialismin häivähdyksiä. Keskustan lähellä oleva puisto on myös hyvin hoidettu. Kaupungissa on myös käsityöläiskortteli, joka on tutustumisen arvoinen. Kävimme myös Baltchikissa ja sen lähellä olevassa kasvitieteellisessä puutarhassa sekä Romanian kuningatar Marian kesäpalatsissa. Näissä kannattaa käydä ehdottomasti. Matka Albenasta kestää vain vartin, ja esim. taksilla se maksaa 20 euroa. Bussilla ajellessa matka köyhdyttää lompakkoa pari euroa. Kaupungissa kanattaa myös käveleskellä rantakatua... on aivan erilainen rantakatu kuin Albenassa. Hintataso kaupungissa on todella edullinen.Eli kokonaisuutena Bulgarian matkamme oli onnistunut ja maan kulttuuriin oli mukava tutustua edes pintaraapaisun verran. Matkaamme liittyy paljon hauskoja ja mahtavia yksityiskohtia, mutta niiden kirjoittaminen tuottaisi miltei romaanin. Ihmiset ovat mukavia ja ystävällisiä.Albena oli meille vähän pettymys...se oli nähty yhdessä päivässä, mutta sijaintinsa ansiosta se mahdollisti monessa muussa kaupungissa vierailun. Merivesi oli kuitenkin uskomattoman kirkasta ja lämmintä. Muutenkin Albena oli siisti ja hyvin hoidettu.Vinkkejä: Vessat maksavat lähes aina, eikä siitä välttämättä erikseen mainita. Automaateista ei aina saa rahaa, joten varaa sitä riittävästi mukaan. Hotelliluokitus ei vastaa Suomen luokitusta.

Arvosana kohteelle:

Myyhkis - 31.07.2006