Bulgaria

Pääkaupunki: Sofia
Asukasluku: 7 537 929
Virallinen kieli: Bulgaria
Rahayksikkö: Lev (BGL)
Pinta-ala: 110 910 km²

Matkakohteet: Bulgaria

Bulgarian matkakohteita:

Matkanjärjestäjät

Lomat.infon tietojen mukaan seuraavat suomalaiset matkanjärjestäjät järjestävät Bulgarian matkoja:

Keskustelu

Keskustele Bulgarian ja muiden maiden matkakohteista Lomat.infon keskustelupalstalla.

Matkakertomukset

Oletko käynyt tässä matkakohteessa? Kerro kokemuksistasi tai anna vinkkejä matkaa suunnitteleville tällä lomakkeella.

Matkakertomus ja Vinkkejä Kultahietikolle

Enpäs tiedä kuinka sallittua tänne on lisätä linkkejä, mutta juuri eilen Kultahietikolta tulleena olen blogiini koonnut vinkkejä sinne matkaaville. Vinkeistä ei juuri ole hyötyä bilettäjille vaan enemmänkin muunlaisesta matkailusta kiinnostuneelle.

Hotellista
http://oikeinoivaltaa.blogspot.fi/2013/07/matkakertomus-vinkkeja-kultahietikolle.html

Ravintolat ja ruoka
http://oikeinoivaltaa.blogspot.fi/2013/07/matkakertomus-vinkkeja-kultahietikolle_1.html

Liikkuminen
http://oikeinoivaltaa.blogspot.fi/2013/07/matkakertomus-vinkkeja-kultahietikolle_148.html


Arvosana kohteelle:

Jade - 01.07.2013

Primorsko kesäkuu -09

Tosi miellyttävä loman vietto kohde,kaupunki pieni ja alueeella paljon paikallista asutusta.Asuimme Plamena Palace hotellissa vähän kaupungin ulkopuolella ja paljon matkustaneena en parempaa hotellia ole tavannut,nimenomaan tarkoitan palvelua ja hotellin siisteyttä ym.pyyhkeetkin vaihdettiin joka päivä..Rannat hienohiekkaisia ja siistejä ja sitä oli kilometri tolkulla.Eihän siellä kaikki ole viimeisen "muodin"mukaista mutta kyseessä on vanha kaupunki ja osa ympäristöstä vähän rempallaan mutta ei se loman viettoa haitannut,suosittelen kohdetta kaikille jotka ovat kiinnostuneita siitä oikeasta Bulgariasta.

Arvosana kohteelle:

mekku - 13.06.2009

hyvät kokemukset Bulgariasta

Maassa maan tavalla.Olen käynyt monta kertaa kultahietikolla. Sunny Beachillä, ja aion mennä edelleen.Jos haluaa elää pienellä budjetilla niin parempaa paikka vois joku mainita.Ruoka on mitä parhain.ah.se ihana shopska sallatti,tummat illat,viulun soitto,kuumat mineraalialtaan,ja paljon muuta ihanaa.Ei muuta kuin sinne hakemaan kokemuksia,ja halvalla.

Arvosana kohteelle:

Eurika - 11.04.2009

Kultahietikolla Syyskuussa 2007

Oltiin ihka ekalla ulkomaanmatkalla Bulgarian kultahietikolla. Minulla on vain positiivinen kuva matkasta ja nyt ollaan kohta lähdössä Sunny Beachille.
Meillä oli vuokra-auto koko viikon (199 €) ja ajellimme muuallakin kuin lomakohteessa ja se kannatti. Kaikki oli halvempaa muualla... Esim pizzaslice maksoi lomakohteessa 1.50 € ja läheisessä kylässä 0.75€, hiustenleikkuu lomakohteessa 9€ läheisessä kylässä vain "2.50 €.

Lomakohde itsessään oli hieno ja rannat upeat ja kivat aallot (meinasin hukkua kun en ottanut onkeeni punaisesta lipusta joka rannalla liehui, tällä kertaa viisaampi)
Hotelli oli parempi kuin odotin 2 tähden hotellilta ja vielä merinäköala.

Ruuasta sen verran, että aamupala hotellissa oli hyvä ja maittava. Ruuat etenkin lihat oli kyllä sitkeitä, mutta suosittelen kanaa ja pizzaa. Me haettiin läheisestä kylästä " Vinitsa" ruokaa, kun kaupassa myytiin valmista ruokaa ja lämpoisenä ja hyvää oli.

Nähtävyydet: Käytiin Aladjan luostarissa joka oli hakattu kallion sisälle... mahtava paikka. VArna on myös näkemisen arvoinen kaupunki mahtavine puistoineen..

Arvosana kohteelle:

Miia & Hubby - 15.08.2008

Bulgaria - Sunny Beach - Ei enään koskaan

Oltiin heinäkuun lopulla 2008 viikko Sunny Beachin Oasis-hotellissa. Hotelli oli siisti ja palvelu oli ihan hyvä. Osasivat puhua jopa suht hyvin englantia. Lämmintä oli 25-35 astetta koko viikko.

Ruoan hinta-laatusuhde on erittäin surkea. Liha on surkea laatuista ja suht kallista. Kävimme syömässä muutaman kerran päivässä eri ravintoloissa ja vain yhdessä saimme hyvää palvelua ja hyvän ruoan. Palvelu muissa oli huonosta erittäin surkeaan ja töykeään.
Ravintoloissa ei monikaan tarjoilija osaa englantia ja monesti tuli ihan muuta mitä tilattiin.

Kaikki krääsä on sekundaa ja kallista. Muutamat piraattifarkut tosin olivat ihan suht hyvä laatuisia ja ne maksoivat n. 25 eur/kpl.

Monesti jättivät antamatta vaihtorahoja takaisin kaupassa, lentokentällä yms. Vaihtorahojen takia piti korottaa ääntänsä, jotta rahat sai takaisin. En varmasti anna niille varkaille senttiäkään enään koskaan.

En suosittele tätä kehitysmaata kellekkään.

Samalla hinnalla pääsette esim. Espanjaan, Portugaliin tai Kreikkaan, jotka ovat paljon parempia lomakohteita.

Arvosana kohteelle:

Jv - 05.08.2008

asunto bulgariasta

olen ostanut viime vuonna talon bulgariasta ja erittäin edullisesti, 100 km matkaa Burgasiin, 1 tunnin ajomatka kreikkaan ja turkkiin siis etelä bulgariasta, pienestä kaupungista. Nyt kun ovat EU:ssa suosittelen katsomaan ausntoa sieltä sillä ne ovat vielä varsin edullisia. Englantilaiset ovat jo kovasti sieltä ostelleetkin.

Arvosana kohteelle:

haave toteutui - 08.01.2008

sunny-beach parasta pikkurahalla.........

kesä 2005, 12:s kerta ko. kohteessa tällä kertaa 4 viikkoa. Mielestäni ei löydy moitteen sijaa, ruoat ja juomat tosi edullisia sekä myös kaikki muukin tosi halpaa. Paikalliset ihmiset tosi ystävällisiä ja kaikin puolin rehellisiä, itselläni on jo monia paikallisia ystäviä. Kannatta myös tutustua ympäröivään maaseutuun ja niihin ihmisiin niin saa todellisen kuvan Bulgarialaisten elinoloista. Ja jos Sinulle on sattunut jotain ikävää matkallasi, niin monesti katsomalla peiliin löytää "syyllisen" tapahtuneeseen. Ensi keväänä jälleen samaan paikkaan kvereiden kanssa, tällä kertaa kolmeksi viikoksi!

Arvosana kohteelle:

make-vaari - 23.11.2005