Rio de Janeiro

Valtio: Brasilia
Virallinen kieli: Portugali
Rahayksikkö: Real (BRL)

Matkanjärjestäjät

Lomat.infon tietojen mukaan seuraavat suomalaiset matkanjärjestäjät järjestävät matkoja tähän matkakohteeseen:

Keskustelu

Keskustele matkakohteesta Rio de Janeiro ja muista Brasilian matkakohteista Lomat.infon keskustelupalstalla.

Matkakertomukset

Oletko käynyt tässä matkakohteessa? Kerro kokemuksistasi tai anna vinkkejä matkaa suunnitteleville tällä lomakkeella.

Todella mahtavaa

Neljä päivää Riossa tammikuussa. Hotelli oli Copacapanan hiekkarannan välittömässä läheisyydessä. Nähtävää, lämpöä ja aurinkoa riitti. Kristus-patsas ja sokeritoppavuori ovat enemmän kuin maineensa veroisia. Tosin näihin joutui jonottamaan jopa tuntikausia, sillä tammikuu lienee sambajuhlien ohella parasta turistisesonkia Riossa. Myös hiekkarannat Copacapana, Ipanema ym. ovat todella kokemisen arvoisia, kilometrien mittaisia, siistejä ja hyvin kansoitettuja, mutta tilaa riittää kaikille. Rikollisuudesta varoitellaan ja kyllä Riossa on syytä olla varuillaan. Päiväsaikaan keskustassa tai Copacapanan/Ipaneman alueella liikkuttaessa riittänee normaali varovaisuus ja koko omaisuuttahan ei tietenkään kannata pitää mukanaan. Pimeällä on syytä miettiä, missä kannattaa liikkua. Copacapanan alueen pääkadut vaikuttivat kyllä rauhallisilta myös pimeällä. Neljä päivää jäi aivan liian lyhyeksi tuossa maapallon kauneimmaksikin kutsutussa kaupungissa, joten toiveena on palata sinne vielä uudestaan.

Arvosana kohteelle:

matti - 06.02.2010

Rio de Janeiro

Huh huh!

Lähdin pitkällistä (yli 25 vuotta) unelmaa toteuttamaan maaliskuussa 2007, Rio de Janeiroon ja Salvador da Bahiaan. Matka on pitkä ja rasittava -mutta kun saapuu Rioon, ja sen eteläosaan, Copacabanalle, fiilis on henkeäsalpaava! Olen eri puollilla maailmaa reissannut, mutta Rio on uskomattomin paikka. Kun istuin sokeritopan huipulla katsoen maisemia ja Corcovadon kristus-patsasta, tulin melkein uskoon! Ihme paikka ja biitsejä on jotain 90 km. Syyskuussa oli pakko päästä takaisin ja sen tein. Nyt suunnittelen paluuta taas. Voisipa muuttaa Rioon! Halvat hinnat. Kielitaitoa (portugalin) tosin puuttuu.

Arvosana kohteelle:

wannabeecarioca - 20.01.2008

Mahtava Rio

Olen ollut Riossa 4 vkoa ja hetkeäkään ei ollut tekemisen puutetta. Rannat, aktiviteetit ja nähtävyydet ovat huikeat.
Kannattaa Lapan alue katsastaa myös tarkkaan sieltä löytyy hyviä meno paikkoja. Ostettavaa löytyy myös paljon, varsinkin vaatteita. Ruoka ja juomat ovat hyviä ja halpoja vaikka tätä yhtälöä ei pitäisi olla olemassa. Omatoimimatka on suositeltavaa, koska kaupunki on täynnä vuokra-asuntoja. Opettele muutama sana portugalia niin pärjäät paremmin. Vain tarjoilijat osaavat muutaman sanan englantia,hotelleissa ja ostoskeskuksissa puhutaan jonkin verran. Turhat iltaiset kävelyretket sivukaduille kannattaa jättää väliin. Minusta Rio on kuitenkin turvallinen kaupunki.

Arvosana kohteelle:

Peetu - 03.04.2006