Sharm el Sheikh

Valtio: Egypti
Virallinen kieli: Arabia
Rahayksikkö: Egyptin punta (EGP)

Matkanjärjestäjät

Lomat.infon tietojen mukaan seuraavat suomalaiset matkanjärjestäjät järjestävät matkoja tähän matkakohteeseen:

Keskustelu

Keskustele matkakohteesta Sharm el Sheikh ja muista Egyptin matkakohteista Lomat.infon keskustelupalstalla.

Matkakertomukset

Oletko käynyt tässä matkakohteessa? Kerro kokemuksistasi tai anna vinkkejä matkaa suunnitteleville tällä lomakkeella.

Lähi alueen parhaita matka kohteista!!

Minusta ei pahoja vedätyksiä.Hotellit ovat hyviä joskin vähän palvelun suhteen hiukan (vanhoillisia)Rannalla ja baareissa ja ravintoloissa hyvää ja vaihtelevaa tarjottavaa,.Matkatoimistolla ei muuten ollut paljoa tarjottavaa.Paikka on kiva.15-30min taksimatkan tai bussimatkan päästä löytyy vaikka mit.?Tosin meillä oli All inc.
Paras hotelli ja palvelu on ollut Mexsikossa:2013 tammikuussa Sharm el Sheikissä

Arvosana kohteelle:

hemmo - 20.10.2013

Egypti Hurghada

Lokakuu 2008 vanhempieni kanssa 1 viikko.
+ Erinomaiset säät joka päivä 25-30 lämmintä,merivesi lämmintä
+ Kairo yhden yön reissu dösällä Hughada>Kairo>Hughada hyvin organisoitu reissu mukana aurinkomatkojen opas paljon nähtiin lyhyessä ajassa mm.Pyramidit jne.
- Vatsatauti isällä ja minulla äitillä alkoi kiertämään matkan jälkeen suomessa.
- all in clusive ruoka samaaa joka päivä(vatsatauti)
- Egypti ei mikään biletys maa verrattuna esim Espanjanjaan
- Yö kerhot aika kortilla,uskonto kai kieltää juopottelun
- Kairon reissu ei sovi perheen pienimmille epä säännölliset matka ajat.meidän bussi lähti aamulla puoli 4. 5 tuntia dösässä istumista 550 km about...
- Ei sovi biletystä kaipaaville poikaporukoille ps.itse olemme kyllä jo suunnitelleet armeija kavereiden kanssa sharm el sheikin matkaa ens syksyyn Siellä missä me siellä myös bileet maa kuin maa nautitaan elämästä.

Arvosana kohteelle:

Lauri-Pekka Irwin Ikonen - 31.03.2011

Leppoisaa lomailua

2009 joulukuussa 1 viikko ja 2010 marraskuussa 2 viikkoa Sharmissa aivan loistavissa keleissä.Aurinko ei edes käväissyt pilven takana kummallakaan kerralla.Hotelli Hilton Dreams hyvätasoinen ja palvelu erinomaista.Vatsataudin pelossa en sinne jätä menemättä sehän voi tulla missä vaan ja milloin vaan.Aivan ihastuttavia oli pelkästään valoketjuista rakennetut sishabaarit.Myös pyyhepalvelu helpottaa huomattavasti kun ei tarvi roudata niitä matkatavaroissa.Lyhyt lentoaika sekin pelkkää plussaa.Eikä basaarikauppiaat yhtään sen tyrkympiä kun vaikkapa Turkissa tai Kanarialla.Omasta asenteesta riippuu miten sen kokee.Jälleen ensi talvena Sharmiin.

Arvosana kohteelle:

Mymmeli - 07.01.2011

HYVÄ SÄÄ, surkea kohde

Täysihoitohotellissa ruoka kevyttä, kovin vahvasti maustettua. Uima-altaat 18-asteisia. Paljon portaita. Jatkuva rakennustyö hotellissa ja ympärillä. Paljon röyhkeitä turisteja. Tavalliset turistit puhuvat kaikkia kieliä (myös venäjää), mutta röyhkeät vain venäjää. Vatsatauti.

Siivooja halusi vaihtaa eurokolikoita seteliksi, toi 8,80 e ja sanoi, giveme ten!Arvosana kohteelle:

jeppe - 01.01.2011

Surkea esitys!

Sharmissa ja Egyptissä osataan eritäin hyvin englantia. Erityisesti seuraavat ovat paikallisten suosiossa: "no have, problem, no work, excuse me, one minute". Likaista, vatsatautia, kusetusta, surkeaa ruokaa, kahjoja taksikuskeja jne. Alan vahvasti kallistua sille kannalle että pyramidit ovat ET:n rakentamia. Egyptiläisiltä se ei taatusti ole onnistunut!

Arvosana kohteelle:

Stobe - 20.12.2010

Giardia Sharm el sheikhistä

Muuten täydellinen matka Sharm el sheikhiin ja punaisen meren merenalaismaailmaan, paitsi että sain giardia-loisen. Tartuntaan riittää muutama sporium, joka leviää ulostetartuntana. Epäilen kylmää salaattipöytää heti ensimmäisenä päivänä, sillä sain myös pikavatsataudin toisen matkapäivän iltana (ehkä norovirus, jota ei torjuta käsidesillä vaan saippualla ja vedellä). Ensimmäisen päivän ruokailussa salaatit oli huoneenlämpöisiä kylmätiskissä ja lämmin ruoka kylmää!!! Giardia tuli n. 3 vk kotiin paluun jälkeen, ja olin niin sairas että en ikinä ole ollut (lähtö tiputukseen oli lähellä). Loinen häädettiin oikeanlaisella antibiootilla. Ainoa varma tapa selvitä tällaisista pahoista vatsataudeista on syödä vain kuumaa ruokaa ja syödä kuorittuja hedelmiä kasvispuolelta. Näihin juttuihin ei Egyptin apteekin käsikauppavalikoima auta mitään (virus menee itsestään pois vuorokaudessa, giardialle on omat antibiootit). No, onneksi ei ole nyt matka edessä, mielikuvat marras-joulukuun haihyökkäyksistä on sen verran karmaisevia.

Arvosana kohteelle:

maaria - 09.12.2010

Melkein Sharm El Sheikh:ssä

Matka melkein alkoi suurin odotuksin Punaisenmeren sukellusmahdollisuuksia sevitellessä. Puolipäivää ennen lentokoneen lähtöä matkatoimisto (Hispania) ilmoitti ylibuukanneensa ko. matkan ja peruutti meidän osallistumisemme. Pettymys oli arvatenkin melkoinen. Vahingonkorvauksita ei tervinnut sopia, koska matkatoimisto ilmoitti ettei heillä ole mitään vastuita tapahtumista (paikallisten syytä kuulemma kaikki). Vataavien pettymysten välttämiseksi, suosittelen kaikkia Hispanian asiakkaita harkitsemaan matkatoimiston valintaa vielä toisenkin kerran.

Arvosana kohteelle:

Entinen Hispanian asiakas - 29.11.2010

Sharm el Sheikh

"Naama Bayn alueelta sekä Old Sharmista löytyy myös edullisia kauppoja valmiine hintalappuineen, jollei pidä tinkimisestä." Ei pidä paikkaansa.Tinkiä kannattaa aina!

Arvosana kohteelle:

mehilainen - 25.11.2010

Aurinkomatkat: Naama Bay, Hotel Eden Rock

Kävimme perheen kanssa maaliskuussa 2010 Sharmissa. Näin jälkeenpäin ajateltuna kohteesta jäi poikkeuksellisen miellyttävät muistot. Olemme matkailleet monissa maissa, mutta tämä kohde maaliskuussa oli todella onnistunut valinta. Hotelli oli hyvä ja siisti, samoin palvelu hotellissa oli moitteetonta, ja aamupala hyvä. Kaupungilla riitti nähtävää,ja uimarannat olivat siistit.Tinkiminen basaareissa kuuluu henkeen, mutta siihen tottuu. Retkitarjonta oli hyvää. Teimme mm. kokopäivä meriretken sisältäen uintia ja snorklausta lähelle Saudi-Arabian rannikoita. Hevos- ja mönkijäsafari tuli myös testattua, mukavaa oli. Perheemme nuoret suorittivat kohteessa laitesukelluskurssin suomalaisen oppaan opastuksella, merenalainen maailma on Punaisessa meressä todella uskomaton. Aitoa Egyptiä täältä et löydä, kohde on siis pelkästään turisteille rakennettu lomakeidas, mutta mukavaan edulliseen lomailuun erittäin passeli. Retkikohteina mm. Ras Mohammed on aivan ehdoton paikka. Hyvää paikassa on myös jo maaliskuulla varma lämpö ja lyhyet lomalennot Suomesta. Kellonaika on myös sama kuin Suomessa, joten aikaero totutteluun ei kulu aikaa. Jonkinlaiseen vatsatautiin Sharmissa kannattaa varautua, sillä paikallinen bakteerikanta on niin erilainen, mutta siihen löytyy apteekeista reseptivapaat hyvät lääkkeet.
Kohde on niin hyvä, että varauksetta uskallan sitä suositella.

Arvosana kohteelle:

A.M - 28.09.2010

maailman paras matka

ekaa kertaa kävin Sharm el sheikissä keväällä o9. Heti kun saavuimme lentokentälle minulle tuli olo että olisin mennyt kotiin. Siellä oli asteita n. 40-50 ja aurinko porotti pilvettömältä taivaalta. Ostomahdollisuudet ovat siellä hyvät koska mihin menetkään niin kaikki on todella halpaa ja basaareita on pilvinpimein. Ei tarvitse lähteä 5 tähden hotelliin jotta saisi hyvää palvelua, olin 3 tähden hotellissa ja palvelu oli täydellistä. Minulla ei ole mitään pahaa sanottavaa sharmista, minusta se on maailman ihanin paikka!! ja nyt olen menossa ensi talvena jo kolmatta kertaa sharmiin.

Arvosana kohteelle:

nina - 17.05.2010

Jaz Mirabel

Oltiin viikko siellä ja on kyllä A-luokan loma lapsiperheelle. Ei tarvitse miettiä ruokapaikkaa ja palvelu on hyvää. Kannattaa ottaa ehkä maitohappobakteeri kuuri ennen lomaa. Meillä oli pientä ripulia muutamana päivänä, mutta ei haitannut menoa. Ras Mohammed kannattaa käydä ainakin snorklaamassa. Sinne voi ottaa ei kovin uimataitosiakin. Ne heittää pelastusrenkaan jonka varassa ryhmän vetäjä vastaa lapsista. Matkamuistoissa kannattaa panostaa paikallisiin tuotteisiin. Siellä myydään sitä halpa rihkamaa ja sitä on sitten joka paikassa. Reissut kannattaa varata paikallisilta. Ne hakee hotellista jne.. Varaudu odottelemaan hiukan. Huonona puolena on tyrkyttäminen ja loman alussa menee helposti halpaan ja ostaa liian kalliilla. Kannattaa ensin katsella ja ei mene joka kauppaan sisään. Taksit on halpoja, mutta hinta pitää tinkiä omalle pussille sopivaksi. Eurot käy aika monessa paikassa, mutta kolikoita ei välttämättä ota vastaan. Varaa viiden euron seteleitä iso nippu ja paikallista pientä rahaa juomarahaksi. Sitä pyydetään joka paikassa.

Arvosana kohteelle:

Pertti - 24.02.2010

snorklaus punaisessa meressä vie sydämen....

Olimme avovaimoni kanssa viikon sharmissa jouluna 2008,hotellimme oli Three corners kirozei,josta pidimme tosi paljon hinta/laatu suhde 10+,ainoat miinukset hotellille jotka tulee mieleen 1.hotellin ylitse lentävät/laskeutuvat lentokoneet,jotka herättivät yli lentäessään lähes joka aamu n.klo7.00...2.hotellin uimarannat(2kpl) muutaman kilsan päässä,johon toki oli ilmainen bussikyyti 1/2h välein...toinen rannoista on sandy beach,jota voisi
sanoa aika epäkäytännölliseksi....aurinko paistoi edestä ja uimaranta vastaavasti oli takana,joten jos otti aurinkoa ei nähnyt merta/rantaa ja toisinpäin...
Toinen rannoista kirozei beach(koralliranta),joka oli huomattavasti järkevämpi vaihtoehto,meri vasemmalla ja aurinko edessä...sekä plussana se,että ei tarvinnut maksaa kalliita snorklaus retkiä!!!sen kun käveli n.20-30m pitkän muovilaiturin päähän ja hyppäsi snorkkeleineen "akvaarioon",sanoin kuvaamaton kokemus...plääh,about n.100 eri väristä ja mallista kalaa ihan käsien ulottuvissa(kalalajeja n.2000 erilaista)eli saatan vähätellä hiukan tuota määrää....
Mutta joka tapauksessa minä henkilökohtaisesti menetin sydämeni punaisen meren väripuutarhalle eli kaloille ja koralleille...SUOSITTELEN kaikille niille jotka on nähnyt jo kaikki turistirysät yms.ja jotka haluaa nähdä jotain mitä ei koskaan unohda....plussana mahtava stressin poisto...kellu ja nauti väreistä sekä elämästä.
Eli sen verran jäätiin koukkuun tuohon merenalaiseen maailmaan,jotta nyt lähdetään 3/2010,2 viikoksi koko perhe sharmiin,mutta nyt otimme vähän kalliimman hotellin Iberotel Fanara&Fanaran jonka etuna on,että se sijaitsee suoraan omalla korallirannalla ras um el sidissä...ja nyt on myös kaikki muut mukavat paikat kävelymatkan päässä esim.vesipuisto aquapark,alf leila wa leila,mercato2,old market sekä ras mohammedin luonnonsuojelu alue...yms.yms....
Ja meitä ei tuo kaupankäynti haitannut kauppiaista pääsee ohi
huutelemalla arabiaksi:
La Shokran=Ei Kiitos!
todella toimiva lause basaareissa....joutuu lausumaan usein, mutta eipä roiku kukaan repimässä hihasta kojuihinkaan!!
Emme myöskään saaneet vatsatautia,vältyimme ehkä siksi,että desinfioimme usein käsiä ja otimme joka aamu jägermeister snapsin...noilla eväillä näytti pysyvän pöpöt poissa....
joten tässä sitä taas jo pakkaillaan laukkuja.....yes,yes pian taas snorklailemassa.....

Arvosana kohteelle:

Jarska - 08.02.2010

Vailla historiaa oleva turistirysä

Palasin juuri viikon lomalta Sharm el Sheikhistä. Muutamia kokemuksia..

Miinukset:

- "terve terve nokia nokia", hermoja raastavaa väkisin myyntiä ja ahdistelua

- paikalliset eivät arvosta länsimaalaista yhtään muuna kuin mahdollisena rahan antajana - vai luuleeko joku oikeasti, että "ne olivat NIIN kiinnostuneita Suomesta ja halusivat kysellä kaikkea (I have just one question)!".. jokaisen "kiinnostuneen" kyselijän loppukysymys onkin sitten se, että tuletko ostamaan kaupastani

- Suomen ylistys ja Venäjän haukkuminen oivaltavaa suomalaisen kulttuurin tuntemusta ja keino nyhtää suomalaisturistilta lisää rahaa "Nekään ei tykkää venäläisistä, ostanpa siis siltä lisää"

- Paikka ei eroa esim. Kanarian saarten turistirysistä yhtään millään muulla tavalla kuin matkamuistojen faarao-teemoilla

- Eli jos haluat nähdä Egyptiä ja tutustua egyptiläiseen kulttuuriin, et voi tehdä sitä Sharm el Sheikhissä. Siellä kaikki on yhtä suurta näytelmää. Vähän kuin raahaisi poroja Helsingin Stockmannille - yhtä aitoa Lappia.

Plussat:

- Aurinko, lämpö, korallit ja värikkäät kalat

- Paikallisten matkatoimistojen kautta n. 80 euroa / hlö:
bussimatka Kairoon, tutustuminen egyptiläiseen museoon, pyramideihin, Niilin jokiristeily, lounas, yöpyminen hotellissa Kairossa, hotellissa illallinen ja aamiainen, seuraavana aamuna bussikyyti Alexandriaan, jossa tutustuminen mm. vanhaan linnoitukseen ja kuninkaan huvilaan, lounas, ja kyyti takas Kairoon (ainoa miinus se, että 12 h kestävän paluukyydin aikana, 7.:nnen tunnin kohdalla pysähtyminen vessassa käyntiä varten: no toilet for women. Eläköön naisten asema egyptiläisessä yhteiskunnassa! Eläköön turistinaisen uskomaton pidätyskyky!

- Deturilla pelkkä yhden päivän reissu Kairoon maksoi 90 euroa / hlö, eli ei mitään järkeä ottaa retkiä suomalaisilta matkanjärjestäjiltä - paikallisten matkatoimistojen kanssa homma pelasi loistavasti. Matkojen/retkien myyntikojuja on paljon ympäri Naama Bayta.

- Kairossa ja Alexandriassa sai kosketuksen Egyptiin, mikäli tuli sitä lomaltaan hakemaan

- Kävin Gizassa suuren pyramidin sisällä (100 le = 14 euroa), ja kiivettyäni ahdasta yli 70 m pitkää käytävää faaraon hautakammioon tunne oli pysäyttävä. Minun mielestäni kannatti maksaa tuo 100 Egyptin puntaa.

Itse en matkusta koskaan enää Egyptiin, koska rantalöhöilyn lisäksi minua kiinnostaa maan kulttuuri ja todellisuus. Mikäli voi elää sen kanssa, että paikalliset ihmiset teeskentelevät kiinnostunutta, ja kestät kuulla 10 kertaa vitsin kuinka sinusta tarjotaan kameleita ja ferrareita miehellesi (eka kerta huvitti mutta sitten alkoi jo kyllästyttää), niin ei siinä mitään, enjoy. Miehet, jotka kätkevät omat naisensa huivien alle sisälle koteihin, lääppivät hiuksiasi ja tulevat iholle - vähän omituista kunnioittamista?

Näillä palstoilla saa kuulla, miten ihania ja ystävällisiä paikalliset ihmiset ovat, mutta oma tulkintani on, että imarteluun ja ylikiinnostumiseen vaikuttaa se, että Egyptissä keskipalkka on 50 euroa kuukaudessa.

Arvosana kohteelle:

Aidoista asioista pitävä nainen - 12.12.2009

vähän harmia

Olimme 2 viikon matkalla helmikuussa -09.Ensimmäistä kertaa Egyptissä. Etukäteistietoa saimme runsaasti ja pääosin piti paikkansa, ainakin auringon suhteen.Yksi puolipilvinen päivä,sateesta ei tietoakaan.
Hotelli (Kiroseiz)valtavan iso ja todella siisti.Eipä loppunut suihkusta lämmin vesi, kuten niin monessa muussa kohteessa.Syöminen ja juominen toimii rannekkeilla huoneen piikkiin.Rahaa ei käsitellä koko hotellialueella,mikä sinänsä on turvallista.Lasku maksetaan lähtiessä esimerkiksi Visa-kortilla.Siihen Visan vinguttaminen jäikin,joka tämän päivän turistikohteissa on aika erikoista.
Visalla ei voinut maksaa yhdessäkään ravintolassa,kaupassa tai basaarialueilla.Kaiken kukkuraksi automaatit eivät toimineet koko Sharmin alueella kertaakaan, jotkut sinnikkäät kuulemma saivat käteistä satunnaisesti.
Sattumoisin otimme kotimaasta käteistä niin paljon,että nippa noppa pärjäsimme.Kuinkahan moni on jäänyt rahattomana hotellin vangiksi.Eipä kelvannut luottokortti edes kansainvälisellä lentokentällä, vaikka opas niin vakuutti.
Kaikkiaan Sharm on ihan kelpo paikka. Olo on turvallinen, paikalliset ystävällisiä, ruoka hyvää, kaupankäynti kokemus sinänsä ja liikenne ihan kaistapäistä.
Valmisretkistä me olimme beduiini-illassa,joka on melkoista rahastamista.Puolen tunnin kameliratsastus ja vaatimaton aavikkoillallinen maksoi 42 euroa/henkilö.Siis tosi paljon.

Arvosana kohteelle:

pupari - 02.03.2009

Vatsatauditon (ruokailu)loma

Vietimme joulun Sharm El Sheikissä ja se oli hyvä vaihtoehto kotoisalle kinkunsyönnille muovisista ilmatäytteisistä ja huivipäisistä joulupukeista huolimatta.

Koko viiden hengen seurueemme välttyi vatsataudilta, koska noudatimme Deturin oppaan ohjetta eli söimme aivan kaikenlaista ruokaa, ainoastaan jäätelön unohdimme. Ohjeistuksen mukaan desinfioimme käsihuuhteella kätemme jokaisen rahankäsittelyn jälkeen, koska rahoista ne vatsatautipöpöt kuulemma leviävät eivätkä ruoasta. Paikallisista apteekeista (joita Sharmissa riittää) saa antibioottia (Antinal), joka auttaa nopeasti, jos sen ottaa heti vatsan ensimurinoiden alkaessa.

Ruoka oli hyvää, joskin hieman vähäsuolaista, ja söimme ainoastaan yhden kerran hotellillamme Sharm Cliff Resortissa. Ruokapaikat valitsimme satunnaisesti kaupungilta. Hinnan varmistimme ennen ateriaa väärinkäsitysten välttämiseksi. Ruokalistoissa tosin näkyivät kaikkien aterioiden hinnat jo valmiina.

Aiemmin mainitsemani hotelli oli erittäin siisti ja huoneet valoisat ja tilavat. Henkilökunta oli avuliasta ja ystävällistä sekä ruoka (se yksi kerta) ja aamupalat erittäin maukasta. Päivän mittaan allasalueella oli pienimuotoista ohjelmaa.

Kävimme kahdesti Deturin retkillä, beduiini-illassa (jossa myöskin söimme beduiinien maukasta, terveellistä ja pesemättömin käsin valmistettua ruokaa) ja kaupunkikierroksella. Beduiinileiriin matkustimme kameleilla ja sielä oli myös paikallisia tanssiesityksiä ohjelmassa. Sen jälkeen matkustimme iltapimeässä Sinain vuoriston aavikkoalueelle tähystämään tähtiä keskelle ei mitään. Vaikuttava kokemus!

Kaupunkikierros vei meidät Old Sharmiin (vanha kaupunki) eli Old Marketiin sekä tutustumaan sikäläiseen koptikirkkoon ja moskeijaan.

Vuokrasimme 5 €/hlö -hintaan lasipohjaveneen, jossa katselimme uskomattoman puhdasvetisen Punaisen meren koralliriuttoja sen värikästä kalakantaa. Suosittelen sellaisille, jotka eivät harrasta sukellusta tai snorklausta.

Ostokset sujuivat kivuttomasti, kun ei langennut jokaisen myyjän tee- ja käyntikortin antamiskutsuihin vaan ohitti heidät kohteliaasti tai katseli vain niitä tuotteita, joita itse halusi, eikä tehnyt ostoksia myyjän mieltymysten mukaan. Naama Bayn alueelta sekä Old Sharmista löytyy myös edullisia kauppoja valmiine hintalappuineen, jollei pidä tinkimisestä.

Meidän hotellimme ranta-alueet olivat melko täyteen rantatuoleja ahdettu, mutta palvelu pelasi ja jo heti rantavedessä näkyi kauniita kaloja, jopa barracudakin pisteli rantavedessä pikkukaloja poskeensa.

Lämpötila joulun aikaan oli reippaasti yli 20 astetta, illat olivat kuten Suomen kesäillat, hieman viileämpiä, joskus tuulisia. Shortseissa ja topeissa tarkeni päivällä hyvin. Turistialueilla pukeutuminen oli normaalia niukkaa lomapukeutumista, mutta moskeijassa käynti edellyttää olkapäät peittävää pukeutumista. Samoin olettaisin olevan myös arvokkaissa uskonnollisissa ja historiallisissa kulttuurikohteissa Luxorissa ja Kairossa. Merivesi oli ihanan lämmintä ja suomalaista kesäistä järvivettä lämpimämpää.

Oikein miellyttävää ja elämyksellistä matkaa sinulle, joka harkitset Sharm El Sheikiin menemistä!

Arvosana kohteelle:

Iloinen lomailija = ) - 04.01.2009

kannattaa käydä!!

Oli todella mukava paikka ja olen harkinnut käydä siellä jo toiseen kertaan. Paljon kauppoja ja pääsee helposti tutustumaan paikallisiin ihmisiin ja matka nähtävyydet ovat mahtavia!! On mukava ostaa matkamuistoja kun ei tarvitse kiirehtiä vaan voi mukavasti istahtaa teelle kauppiaan kanssa ja jutella niitä näitä ja vitsailla. Hadaban hotellissa oli hyvä palvelu ja lähistöllä on paljon hienoja hajuvesi kauppoja!
On myös hyvä uimaranta ja vielä niin lähellä. Miinusta tuli siittä että oli vaikeuksia saada yhteyttä aurinkomatkan matka oppaisiin. Ihmiset ovat siellä hyvinsosiaallisia (välillä ehkä liiankin sosiaallisia ja tungeksivia), ystävällisiä ja iloisia.


Arvosana kohteelle:

lomailia - 13.12.2008

Aurinkomatkoilla: Naama Bay, Hotel Eden Rock

Kävimme mieheni kanssa ensimmäistä kertaa Egyptissä helmikuussa 2007 ja ihastuimme välittömästi.

Aurinkomatkojen järjestelyt toimivat kaikin puolin kiitettävästi, hotelli oli todella symppis ja henkilökunta äärettömän ystävällistä. Hotel Eden Rock sijaitsee Naama Bayn reunalla, korkean kallion päällä, josta pääsee suoraan keskustaan rappusia pitkin (100 askelmaa, ei siis huonojalkaiselle), tietä pitkin matkaa tuli 1,5 km.

Kävimme Tiranin saaren snorklausreissulla, jolle seilasimme suomalaisen oppaan matkassa, paikallisen sukelluskoulun henkilökuntaa miehistönä ja sukellusoppaana. Retken hinta oli 40 €/hlö, sisältäen erinomaisen aterian merellä. Paikallisia retkenkauppaajia olisi toki ollut, mutta me todella arvostimme suomenkielistä opastusta ja sovittua aikataulua noudattavaa järjestelyä (ei kuulemma ihan tavallista paikallisten retkiin verrattuna...).

Vertailupohjaa saimme, kun kävimme maaliskuussa 2008 Afrikan mantereen puolella, Hurghadassa Domina Travelin matkalla, hotellina Domina Makadi Bay. Paikka oli tietysti hieno (all inclusive ja pitkä oma ranta), mutta Hurghadan rannikko on paljon tuulisempi kuin Sharm, jossa on myös paremmin koralliriuttaa ihan rannassa.

Arvosana kohteelle:

Mirmeli - 25.07.2008

Taivaallinen paikka

Oltiin 11-18.3 kuusihenkisen perheemme kanssa Sharmissa, josta teimme retkiä Kairoon, Pyhän Katariinan luostarille ja Dahabiin sekä tietenkin lähiretkiä snorklaten yms...

Ihmiset olivat valoisia ja ystävällisiä, kaupanteko hauskaa, sillä meillä oli pieniä lapsia mukanamme ja egyptiläiset todellakin rakastavat pieniä suomalaisia. Emme siis kohdanneet aggressiivisia kauppiaita, vaan tinkiminen kävi helposti ja ihan ilman ostoksiakin lapsemme saivat kaikkialla pieniä lahjoja ja muita ystävällisyyden osoituksia.

Hotellimme oli Three Corners Kirozeits ja huoneistomme oli oikein reilun kokoinen; 3 isoa huonetta ja keittiö sekä iso kylpyhuone, lisäksi meillä oli kaksi terassia, josta lapset pääsivät suoraan nurmelle leikkimään. Huoneistomme sijaitsi lämmitetyn uima-altaan vieressä. Siivous ja palvelu pelasi ja hotellin henkilökunnan kanssa oli myös kiva jutustella, sillä meitä kiinnosti kovasti egyptiläisyys ja heitä taas kiinnosti kovasti suomalaisuus...

Ruoka oli niin hotellissa kuin kaupungilla kuin retkilläkin erittäin herkullista ja kaikkea mahdollista oli tarjolla. Hotellin aamiainen lasten kanssa vei meiltä aina parisen tuntia aikaa, sillä pikkumuksut todellakin tankkasivat herkkuja onnesta soikeana... Hotellissa meitä odotti mennessämme vesipullo, jota sai käydä ilmaiseksi täyttämässä kaikissa hotellialueen vesipisteissä. Hotellilla oli myös ihana kauneushoitola, jossa kävimme jalka-/kynsihoidossa ja hieronnassa sekä porealtaalla ja suomalaisessa harviasaunassa vanhimman tyttäreni kanssa.

Kairon ja Katariinan retket teimme matkatoimistomme Domina Travelin johdolla ja aivan kuten hotellimme, saa myös Domina Travel minulta arvosanaksi 10+. Gizan pyramidit ja Kairon museo olivat todella vaikuttava kokemus, samoin ruokailu Niilillä. Myös Kairolaiset ihmiset osottautuivat todella lämpimiksi kuljeskellessamme Afrikan suurimmalla basaarialueella, josta ostimme ison ja kauniin vesipiipun kaikkine tykötarpeineen ja erimakuisten sishojen kanssa vaivaisella 80 egyptin punnalla. Paikallisopas sanoikin meille, että ei ole koskaan aiemmin nähnyt eurooppalaisen tekevän yhtä hyviä kauppoja... Mutta kuten jo aiemmin sanoin, kauniista lapsistamme oli tässä kovasti hyötyä.

Myös retki Katariinan luostariin oli aivan mieletön... Niin paljon nähtävää ja mitä parhain Domina Travelin opas sekä paikallisopas kertomassa ensinnä kohteesta, jossa kävimme että egyptiläisyydestä yleensä, että tuntui, että yleissivistyksemme kasvoi huimia määriä tuolla reissulla. Lapsetkin lumoutuivat luostarin kauneuteen ja oppaan tarinoihin. Palatessamme kävimme Dahabin raukeudessa ja keitaalla...

Kolmen Korallisaaren snorklausretkellä kävimme paikallisen sukelluskoulun kanssa ja täytyy sanoa että myös paikallinen palvelu saa taas arvosanaksi 10+. Retki oli erittäin hyvin organisoitu, sukelluskoulun pojat ystävällisiä ja laivalla mitä maittavin ruoka. Pojat saivat jopa minut, kalakammoisen, vannoutuneeksi snorklauksen ystäväksi ja seuraavalla reissulla olenkin jo päättänyt sukeltaa.

Ja itse Sharm oli todella ihana, niin Naamabay kuin Old Sharmikin. Istuimme sinne kuin nenä naamaan. Kaipuu takaisin on valtava, joten täytyy säästää...

Ainut miinus reissulla olivat venäläiset turistit, jotka käyttäytyvät huonosti. Mutta sekin yhdistää egyptiläisiä ja suomalaisia; kummatkaan eivät pidä venäläisistä öykkäreistä. Ja onneksi osaan sen verran venäjää, että oikein huonokäytöksisille saatoin antaa ojennusta heidän omalla äidinkielellään, jonka jälkeen yleensä ymmärtävät käyttäytyä paremmin.


Arvosana kohteelle:

hellurei - 21.03.2008

naama bey Sharm el Sheik

nätti ja siisti lomakohde olimme viikon siellä ruoka oli
hyvää, paikalliset ihmiset olivat tosi ystävällisiä,mutta
eräs ikävä puoli häiritsi elikkä vatsatauti.me saatiin se
niinkuin moni muukin.pari päivää siihen tuhraantui mutta
apteekista saatiin hyvät lääkkeet.muuten aurinkoinen ja hyvä lomakohde . emme suosittele DETUR matkatoimistoa ,heillä näkyy olevan tapana jättää ihmiset
omatoimisuuden varaan.

Arvosana kohteelle:

vekkuli - 20.03.2008

paras paikka!! <3

Sharmissa oli tosi ihanaa. Olin vaan viikon joka oli tosi lyhyt aika mun mielestä. siellä oli tosi paljon nähtävyyksiä esim. korallit(aivan mahtavia ja upeita kaloja, kameli ratsasut, aavikkosafari ja Naama bay( tosi mahtava shoppailu mesta). oltiin ST.George hotellissa, ihmiset tosi mukavia ruoka aivan mahtavaa, ei mitään moitteita, siis aivan mahtava paikka!! miehet komeita ;P Menen todellakin uudestaan!!! kannattaa käydä ja kokea ihana loma( vetää vertoja kaikille muille lomakohteille missä olen käynyt, ehdottomasti paras )

Arvosana kohteelle:

egytin prinsessa<3 - 20.01.2008

retket

sen verran tuli ite huomattua sharmissa et ei kannata mennä ainakaan aurinkomatkojen retkille (paitsi ehkä Kairon retki) koska hinnoissa on 30-70% aurinkomatka lisää :) kannattaa pari päivää kysellä hintoja tai kyllähän ne paikallset sen hinnan kysymättäkin kertoo..sehän on aina good price for you :)

Arvosana kohteelle:

jeppis - 09.04.2007

paras

oltiin sharmissa viikko( joka oli muuten ihan liian vähän!!) iha mahtava paikka: ystävällisiä ihmisiä, kivoja rantoja. Upeita muistoja jäi kyllä.. Oli ihanan lämmintä ja retket oli just siistei ! Käytiin kameliratsastamassa, sukeltelemassa ja lasipohjaveneellä..joka oli muuten aikamoinen elämys :) Hintataso erittäin edullinen ja tinkimällä todellakin !
Hotelli mercure luna, tosi kiva ja henkilökunta oli myös :)Pakko päästä vielä takasin niin upea kokemus oli.. jäi myös ihania kavereita sieltä joten niitä moikkaamaan :) Ei kyllä tuu mitää negatiivista mieleen, ehkä ne kaikenmaailman kaupustelijat välillä vähän häiritsi ja iskevät miehet :DD
kannattaa todellakin mennä, 2viikoks, koska kuten sanoin viikko ei riitä =)

Arvosana kohteelle:

tyttönen - 14.03.2007

onnistunut matka

sharm el sheik on kokemisen arvoinen paikka. asuimme hotelli palacessa joka on "ns vanhassa kaupugissa" ihan lähellä old marketia. Ihmiset olivat erityisen ystävällisiä ja hotellialue todella siisti ja viihtyisä. Aurinko paistoi ja merivesi oli lämmintä. Olimme tyytyväisiä että valitsimme hotellin juuri tältä alueelta se tuntui egyptiläisimmältä. Kävimme myöskin Kairossa elämys uskomaton saastetta ja ihmisiä, ja aivan upeita historiallisia kohteita, siis maailman ihmeitä!!!

Arvosana kohteelle:

tyytyväinen - 19.02.2007

Paratiisi maan päällä!!!!!!

Olen lomaillut muutaman kerran Egyptin maalla, mutta ensimmäistä kertaa olin Sharmissa syksyllä. Ihastuin paikkaan niin paljon, että varasin heti paluuviikolla uuden matkan Maaliskuulle. 2 viikkoa vietin ihanien ihmisten kanssa.Lämmintä oli,ruoka oli hyvää ja kaikki toimi. Suosittelen kaikille jotka haluavat taatun auringon paisteen ja ystävällisen kohtelun. Ehkä yksi miinus täytyy mainita: Venäläiset jotka ovat aika röyhkeitä, muuten suomalaiset ovat ihmisinä ja turisteina suosikkeja. Eipä tarvitse muuta sanoa kuin Finland ,niin vastaus on aina sama. Nokia, Nokia, terve, terve. Vastustamaton maa. Aion todellakin palata sinne vielä monta, monta kertaa. Ja jos maisemaa haluaa vaihtaa, pääsee 12 eurolla linja-autolla Kairoon. Kesto on kyllä 7 tuntia sivu, mutta kokemus on todella kokemisen arvoinen. Tai voi ottaa suunnan Nuweiballe. Pari tuntia taksilla. Olen itse lomaillut sielä 2 kertaa. Ei muuta kun kaikille Sharmiin suunnitteleville MENKÄÄ ja nauttikaa. Se kannattaa

Arvosana kohteelle:

Ikuinen Sharmi fani - 05.02.2007

Sharm El Sheikh

Hotellimme oli Sol Verginia Hadaban alueella. Matka tammikuussa. sharm El Sheikh on turistialuetta jossa nuoret miehet käyvät töissä muualta egyptistä, näin ollen perheitä tai naisia ei näkynyt. Ystävällisiä ihmisiä (joksus liiankin) ja nähtävää ja koettavaa riittävästi. Olimme matkanjärjestäjän järjestämillä retkillä ja niiden avulla saimme lomasta paljon enemmän irti, kuin mitä olisimme omatoimisesti kierrellessä saaneet. Pääsimme tutustumaan beduiinien elämään, kameleihin, parhaisiin koralliriuttoihin, papyruksen valmistamiseen jne...Paikan tunnelma todella rento ja hyväntuulinen. Ruoka oli hyvää ja edullista. Myyjät puhuvat monia kieliä, kuten englantia ja venäjää. Lämmintä suomalaiselle juuri sopivasti. Tinkiminen on osa kaupankäyntiä ja kaupankäynnin ohessa monesti tarjoillaan juotavaa, mikä kuuluu asiaan. Hintataso on alhainen. Hieno loma! Suosittelen varsinkin nuoremmille, tai nuorenmielisille.

Arvosana kohteelle:

Saara - 22.01.2007

UPEAA PALVELUA

Domina Coral Pay Hotelli alueon aivan loistava, vaikka hintataso hivenen kalliimpi kuin esim. Luxorissa. Tosin Sharm El Sheik on aivan eri planeetelta kuin Luxor. Suosittelen kaikille Domina Coral hotelleja, ainakin oman kokemuksen perusteella.

Arvosana kohteelle:

SE - 11.12.2006

onnistunut valinta!

varattiin matka sharmiin viikoksi syyskuussa, lähtö oli 26.10.06... paikasta ei tiedetty etukäteen yhtään mitään, eikä kukaan tuttavistakaan ollut siellä käynnyt. hotellimme oli solymar sharming inn. mahtava viikko!!!! hotelli oli aivan loistava, paikalliset tosi ystävällistä porukkaa ja aurinko paistoi koko ajan. paikkana sharm on pieni ja rauhallinen, nähtävyyksiä ei pahemmin ole, mutta sharmistakin tehdään retkiä mm.kairoon. muistakaa tinkiä kaikesta!!! minäkin opin aika nopesti tavoille ja kauppiailla meni useasti jo hermot mutta kyllä kannatti =), hinta tippui aina vähintään 50%. taxi naamaan maksoi 11-20 puntaa ja old markettiin 10-15 puntaa. vatsataudista varoiteltiin myös, mutta meitä se ei kiusannut vaikka söimme kaikkea mahdollista ja tietysti aina käsin, maassa maan tavalla(pitäkää mukana kosteuspyyhkeitä). maistakaa paikallisia oluita (sakara ja stella), myös viinit yllättivät, olivat aika hyviä... Sharmissa tuli siis vietettyä 30-vuotis juhlat ja viikko elämästä, oli aivan mahtavaa...

Arvosana kohteelle:

mussukka - 22.11.2006

egypti

Sharmissa oli oikein mukavat kelit, marras-joulukuun vaihteessa! Päivällä oikein lämmintä ja illalla vähän viileämpää,joten kaikki kohdallaan! Mukavia olivat ihmiset siellä, tosin ehkä naisille vähän ahdistavaa se ainainen kaupustelu! Sattui kyllä olemaan ramadan aika, mutta ei sitä oikein huomannut jos ei tiennyt!!

Arvosana kohteelle:

SIUKO - 22.01.2006

Sharm on kiva matkakohde

Sharm el Sheikh on aika mukava matkakohde, joskin paikalliset kauppiaat ovat rasittavia. Lämmintä on ihan mihin tahansa aikaan vuodesta ja vedenalainen elämä on Sharmissa aivan uskomaton. Paljon kauniita koralleja ja värikkäitä kaloja. Meillä ei ollut ongelmaa vatsatautien kanssa, vaikka ilmeisesti vatsataudit ovat yleinen vaiva Egyptiin matkaavilla turisteilla. Suosittelen Sharm el Sheikhiä erityisesti sukeltajille.

Arvosana kohteelle:

rantaleijona - 19.05.2005