Niilin risteily

Valtio: Egypti
Virallinen kieli: Arabia
Rahayksikkö: Egyptin punta (EGP)

Matkanjärjestäjät

Lomat.infon tietojen mukaan seuraavat suomalaiset matkanjärjestäjät järjestävät matkoja tähän matkakohteeseen:

Keskustelu

Keskustele matkakohteesta Niilin risteily ja muista Egyptin matkakohteista Lomat.infon keskustelupalstalla.

Matkakertomukset

Oletko käynyt tässä matkakohteessa? Kerro kokemuksistasi tai anna vinkkejä matkaa suunnitteleville tällä lomakkeella.

Niilin risteily lokakuussa 2010

Koimme mieheni kanssa unohtumattoman loman Niilillä risteillen, Alma Tourin matkalla. Tietäväinen ja avulias opas Saana sekä ihastuttava Ezzad luotsailivat meitä viikon ajan asiantuntevasti, ruoka oli hyvää, ehkä sitä oli vähän liikaakin, henkilökunta laivalla ystävällistä, aurinkoa ja lämpöä riitti, ehkä aluksi hiukan liiankin kuumaa, kannattaa mennä vähän myöhemmin, jos ei halua 40 asteen lämpöä, mutta kyllä se mukavasti lämmitti. Tämä kannattaa kokea ehdottomasti, helppo tapa reissata ja näkee paljon.

Arvosana kohteelle:

Irma Aura - 08.11.2010

niilin risteily

HEI ,olin niilin risteilyllä ja matka onnistui yli odotusten....
alma tour ja opas sini asiantuntevia,joskin meitä oli ainoastaan kolme viikon ajan risteilyllä joten opas sini ehti erittäin hyvin opastaa meitä.kiitos.
uudelleen olen tulossa ja suosittelen juuri almatouria,jolla suora lento luxoriin!!
10 plus arvosana:

Arvosana kohteelle:

pauli - 04.07.2010

Paras tapa Egyptiin

Mielestäni risteily on paras tapa tutustua Egyptin nähtävyyksiin. Täytyy vaan unohtaa kaikenlainen extris-matkailun fiilistelyt ja heittäytyä syyllisyyttä tuntematta seuramatkalaisen ja turistin rooliin. Egypti on maa, jossa et pystyisikään sulautumaan paikalliseen kulttuuriin, vaikka miten reppu- ja madventures-asenteella matkustaisitkin.

Egypti elää pitkälti turismista ja häslinki on sen mukainen; missään et saa olla rauhassa - paitsi laivalla ja bussissa. Kaikkialla muualla kimppuusi hyökkäävät kauppiaat ja kerjääjät. Tippiä pyysivät jopa poliisit rynnäkkökivääreineen. Laivalla sen sijaan oli upeaa istua kannella ja katsella rauhassa paikallista elämää rannalla. Meillä oli vielä hieman vanhempi laivamalli, jossa oli kivasti "agatha christie" -tunnelmaa.

Mistään ei matkalla tarvinnut stressata, bussi vie kohteille ja opas kertoo kiehtovia tarinoita. Ominpäin matkustaessa näet vain kivikasan ja mitä lonelyplanetista voit lukea. Hyvä opas - kuten legendaarinen Veli - kaksinkertaistaa matkan annin.

Ulkopuolista ja pinnallista? Kyllä, ehdottomasti. Mutta Egyptissä olet turisti vaikka miten yrittäisit eläytyä seikkailijaksi.

Arvosana kohteelle:

Tunna - 21.05.2010

Aurinkoa risteilyllä

Risteily oli elämys muiden joukossa. Parasta matkalla oli laivan liikkuessa seurata paikallisten ihmisten elämää Niilin rannoilla. Egyptissä on pakko hyväksyä kaupittelijat, joita on joka paikassa, jopa kiusaksi asti. Missään kaupungilla liikkuessa et saa rauhassa katsella ympärillesi, koska sinun on koko ajan hätisteltävä, joskus melko aggressiivisia kauppiaita. Laivalla kaikki oli kallista, jopa vesikin maksoi paljon enemmän kuin maissa.
Rahoista yhden ja kahden euron kolikot olivat kysyttyjä. Kymmenen ja viiden euron seteleillä ei kovinkaan paljon käyttöä. Kannattaa maksaa ostokset maissa Egyptin punnilla. Laivan ruoka oli runsas ja maittava, tosin loppumatkasta alkoi jo tympiä, koska ruokalista toisti kuitenkin melko pitkälti samaa kaavaa. Henkilökunta oli ystävällistä ja joskus "liiankin palvelualtista". Tippiä pitää muistaa antaa kantajille, kuljettajille ym. ym.
Egyptissä hintataso ei ollut mikään halpa, jos jaksaa tinkiä niin löytöjäkin voi tehdä. Nähtävää riittää, meillä oli onneksi varsin asiantunteva ja miellyttävä opas.
Taksilla liikkuessa sovi hinta etukäteen ja pidä siitä kiinni sekä maksa se vasta kun olet haluamassasi paikassa. Osa paikallisista osaa varsin hyvin englantia, toisilla taas kielitaito on niin ja näin. Valokuvaamisessa on syytä olla tarkkana tai tehdä se varsin huomaamattomasti. Voimme sanoa, että emme enää tule Egyptiin, koska tiedämme mitä arabikulttuuri on. Halusimme kuitenkin tällä kertaa nähdä ja kokea Niili, sen linnusto ja kasvillisuus, joka oli varsin runsas. Aurinkoa ja lämpöä riitti, mikä vaikuttaakin varmasti monen matkavalintaan.

Arvosana kohteelle:

Parivaljakko Niilillä marraskuussa 2009 - 23.11.2009

Ihana Egypti

Alma Tourin Niilin ristelyllä 10/09. Todella ikimuistettava matka, ehkä paras loma koskaan. Paikalliset ystävällsiä ja huumorintajuisia, palvelu laivalla loistavaa ja paljon nähtävää. Upeat oppaat Aapo ja Essad. Paljon matkusteelleena voin sanoa, että Egypti on todella ainutlaatuinen. Suosittelen lämpimästi.

Arvosana kohteelle:

Riitta - 20.10.2009

Niilin risteily 26.3 - 2.4-09

Todella paras matkani. Ylitti kaikki odotukset. Laiva hyvä ja ruoka erinomainen sekä henkilökunta todella hyvä. Oppaamme Jussi erinomainen ja paikallisopas Reda samoin.Ehdottomasti kannattaa käydä myös Abu Simbelissä! Koko Niili ja Egypti lumosi. Sinne mennään vielä uudelleen. Risteilyllä mukana olleet matkaajat aivan loistavia matka kumppaneita. Täydet pisteet.

Arvosana kohteelle:

Jorma ja Laura - 07.04.2009

"Niilin Veli"

Niilin risteily 5.12.1.2009
viime yönä saavuttiin kotiin unohtumattomalta Niilin risteilyltä.Paikka ja retkikohteet tekivät meihin suuren vaikutuksen ja opas "Niilin Veli" teki osaltaan matkasta ikimuistoisen.Suuri kiitos vielä kerran Velille :)
Meitä peloteltiin että tammikuussa kohteessa olisi kylmää,mutta meille lämpöä riitti kylliksi asti hereillä ollessamme. Vatsataudiltakin minä ja miehemme vältyttiin. Nyt jaksaa kesää odotella muistellen lumoavia hetkiä Niilin varrelta.

Arvosana kohteelle:

Hääpari savosta - 13.01.2009

Niilin risteily Jouluna 2008

Aika paljon on maailmaa nähty ja reissattu. Niilin risteily on kuitenkin yksi niistä todella ikimuistoisista ja unohtumattomista matkoista paras! Kohde sopii niille jotka kaipaavat jotakin hieman erilaista: kultuuria, nähtävyyksiä, elämyksiä, kokemuksia, maittavaa ruokaa, lämpöä, aurinkoa, valoa ja jotakin sellaista ja jota kukaan ei koskaan voi ottaa pois - tapahtuipa maailmassa mitä tahansa. Suuri KIITOS Aurinkomatkojen ainutlaatuiselle oppaalle NIILIN VELIILLE!

Arvosana kohteelle:

nelle - 11.01.2009

Rentouttavaa ja historia täytteistä

Olen 3 kertaa ollut Domina Travelin järjestämällä Niilin risteilyllä ja kokemus on joka kerta ollut loistava. Alukset upeita, ruoka maittavaa, henkilökunta ystävällistä ja osaavaa. Matkalla voi rentoutua ja mitä upeinta, nähdä useita Egyptin historiallisia kohteita. Kutsun tätä risteilyä LOMAKSI! Suosittelen.

Arvosana kohteelle:

Hhk - 18.02.2008

Niilin Risteily

Matka-Monten järjestämä Niilin Risteily on ollut suurin pettymyksemme! Mikään etukäteistieto ei pitänyt paikaansa!Olimme varanneet ja maksaneet 5 tähden matkasta, mutta saimme Ö-luokan matkan:hytit ja koko laiva alaarvoinen, ruoka surkeaa, opas täysin tietämätön. Valitimme koko ryhmä, eipä paljon auttanut.Koko perheen luxusloma muuttui painajaiseksi. Kotimaassa saimme minimaalisen hyvityksen. Ei koskaan enää Matka-Montea!

Arvosana kohteelle:

Yksi kaikkien ja kaikki yhden puolesta - 23.09.2007

erilainen matka

Ihanan virkistävä ja rentouttava matka. Kaikki valmiiksi järjestetty, voi vain nauttia ja levätä. Ruoka oli erinomaista, pysyin terveenä ja säät sopivan leudot näin suomalaiselle helmikuussa 06. Mahtavat maisemat ja kulttuuriaarteet ja kaikkien matkojeni paras opas. Ja kaikki erittäin edullista.

Arvosana kohteelle:

Joonas - 17.01.2007

Mahtavaa!!!!

Lämmintä oli, henkilökunta oli todella ystävällistä ja maisemat wau... kyllä kannattaa lähteä jos vaan on siihen tilaisuus... kaikki temppelit matkan varrella oli aivan mahtavia. Tunnelma laivalla oli sellaista mitä en ollut koskaan elämässäni laivalla ollessa kokenut. Sen reissun jälkeen olen ehdottomasti menossa sinne uudelleen... Ja matkakin on jo varattu!!! Suosittelen lämpimästi!!!! Ja egypti muutenkin oli aivan mahtava kokemus!!!

Arvosana kohteelle:

Suvi - 02.06.2005