Hurghada

Valtio: Egypti
Virallinen kieli: Arabia
Rahayksikkö: Egyptin punta (EGP)

Matkanjärjestäjät

Lomat.infon tietojen mukaan seuraavat suomalaiset matkanjärjestäjät järjestävät matkoja tähän matkakohteeseen:

Keskustelu

Keskustele matkakohteesta Hurghada ja muista Egyptin matkakohteista Lomat.infon keskustelupalstalla.

Matkakertomukset

Oletko käynyt tässä matkakohteessa? Kerro kokemuksistasi tai anna vinkkejä matkaa suunnitteleville tällä lomakkeella.

Hurghada - Three Corners Sunny Beach

Hyvä reisu.
Miinus (ehkä): kohteessa ei ollut suomiopasta, mutta kännykkäihmiselle se ei ollut ongelma - vanhemmat ihmiset sitä kaipasivat. Ko. paikassa oli reissuviikkomme aikana vain 5 suomalaista, mutta itänaapureitamme sitäkin enemmän + muita skandinaaveja + sekalainen joukko eteläeurooppalaisia (belgia, ranska...)
"Massage-myyjiä" on joka paikassa, joten siihen on vain totuttava - tuolla he olivat rauhallisia ja asiallisia + jos et tosiaan halunnut palveluksiaan, he jättivät rauhaan parin päivän kuluttua.
Tinkiminen kuuluu maan kulttuuriin, myös paikallisille, samoin myös tipin anto asiasta kuin asiasta (siis paikalliset myös antavat tippiä toisilleen). Hintataso vain tulee tietää etukäteen -> Finnmatkojen opas selvitti nämä lentokentältä hakubussissa.
Hotellialue oli siisti, henkilökunta ystävällistä, ja huomasi heti, kun kiitti ja oli ystävällien myös heille, palvelu oli sitä parempaa (kuin esim. itänaapureille, jotka olivat hieman ylimielisiä toisinaan).
Finnmatkojen retki sekä Kairoon/Gizan pyramideille että Luxoriin oli toimiva, toki etukäteen valitsimme päivän/retken, missä oli suomenkielinen opas mukana.
Toiselle osapuolelle tuli vatsatautia, mutta paikalla olleelta lääkäriltä saamallaan lääkityksellä tauti tokeni nopeasti. Kerrottiin vain tarkasti, missä olemme olleet ja mitä poikkeavaa on syönyt. Vastaanotosta olisivat hoitaneet lääkärin paikalle, ellei hän olisi ollut paikalla. Huom! meikäläisten vatsalääkkeet ei auta ko. bakteerikantaan.
Hyvin toimiva reissu ja lämmintä riitti, aurinkovoiteet matkalle mukaan ja nauttimaan!Arvosana kohteelle:

me - 30.04.2013

Hurghada -> Makadi bay

Olemme olleet perheen kanssa 3:ssa paikassa Egyptissä Hurghada, Sharm el sheik, Makadi bay. Parhaana paikkana pidämme Makadi Bay:tä ja taas olemme menossa Marras-Joulukuun 2012 vaihteessa sinne pariksi viikoksi. Olemme olleet tähän mennessä Makadi palacessa ja Grad Makadissa All inclusive hotellissa. Palvelu on ollut hyvää. Ruoka erinomaista verrattuna aikaisempiin paikkoihin missä Egyptissä olemme käyneet aina vähintään 4+ tähden hotelli ( paikalllinen luokitus 5* ). Kyseisissä Makadin hotelleissa useita Ala Carte ravintoloita ( eri teemalla: Thai, Karibialainen, Italialainen, Ranskalainen, Kansainvälinen, Libanonilainen...) jotka kuuluvat hintaan ja samoin useita bufee ravintoloita, rantabaareja, erilaisia pikaruokapaikkoja ja tietysti paikalliset juomat kuuluu hintaan ( oluet ja viinit ihan ok mutta paikalliset viinat ovat valopetroolia maultaan jos niitä nauttii). Tuonti juomat maksullisia. Näissä hotelleissa oli ulkomaisia kokkeja paikallisten lisäksi: Italiasta, Ranskasta, Englannista, Thaimaasta... Ruoka ollut monipuolista ja hyvää. Snorklaus ja sukellus mahdollisuudet hyvät. Löytyy lämmitettyjä altaita. Ilmaisia lasten kerhoja lapsille, joka ilta ilta ohjelmaa ja erilaisia esiintyjiä ... mahdollisuus pelata tennistä, käydä kuntosalilla, pelata lentopalloa, biljardia, pingistä...
Ilmainen kuljetus bussilla ostoksille Hurghadaan ja takaisin kuuluu hintaan. Rannalla ja altaalla saat olla vapaasti ainakin näissä hotelleissa. Kukaan ei pummaa mitään... päin vastoin joku tarjoilija saattaa tulla kysymään mitä saisi olla juomaksi... Jos viitsit antaa yhtään tippiä tarjoilijoille ja palvelu henkilökunnalle niin palvelu senkun paranee. Huonona puolena pitäisin ehkä sitä ettei Makadissa ole mitään paikallista nähtävää... ainoastaan todella suuri turisteille tehty lomanviettopaikka. Paljon erilaisia hotelleja. Hintataso on kallis verrattuna Hurghadaan jos ostat tupakkaa tai jotain turisti rihkamaa tms. mutta pääsehän Hurghadaan ostoksille ilmais kuljetuksella (matkaa n.30km dösällä suunta). Siisteydestä huolehditaan ainakin näissä hotelleissa paremmin kuin monessa paikassa Suomessa. Siivoja käy joka päivä siivoamassa huoneen, rantapyyhkeet vaihdetaan päivittäin ( jos et ole paikalla jätä pyyhkeet lattialle mitkä haluat vaihdettavan niin ne vaihtuu uusiin ). Olemme käyneet myös retkillä Luxorissa linja-autolla ja samoin Kairossa. Retket kannattaa ottaa paikallisilta toimistoilta niin pääsette vähintään puolta edullisemmin niille. Edellyttää tietenkin sitä että osaatte englantia... Sitten mitä tulee itse Egyptiin niin tuloerothan ovat valtavat tässä maassa. Löytyy ruti köyhiä ja huippu rikkaita kanssa. Jossain on todella siivotonta ja jossain aivan luxusta. Yleensä kaupungin alueilla suht siistiä mutta sivukaduilla voi olla jo ihan kauhee siivo... halpa maa ja paikalliset kauppiaat todella hanakoita tekemään kauppaa. la sukran on hyvä sana muistaa kun on egyptissä... tarkoittaa muistaakseni arabiaksi ei kiitos. Sitä kun viljelee yli innokkaille kauppiaille niin saa olla suht rauhassa. Mahataudista sen verran että kannattaa aloittaa noin viikko ennen matkaa syömään maitohappobakteereja ja syödä niitä koko reissun ja vielä kotiin tultuakin muutaman päivän niin vältyy pahimmilta mahataudeilta (maassa todella erilainen bakteeri kanta kuin Suomessa ) edellyttäen tietysti että pesee käsiä usein ja käyttää ennen ruokailua käsidesiä. Jos nyt sattuu paskatauti yllättämään niin apteekista saa ANTINAL nimistä lääkettä joka ei maksa juurikaan mitään niin sillä tointuu pääsääntöisesti lähes kaikki ripuli vaivat vaivattomasti. Jos ei tauti helpota ANTINAL lääkettä otettuasi noin vuorokaudessa niin sitten lekuriin niin saat hevosrohdot sieltä joka tappaa kaikki bakteerit ropastasi. Itselläni on yhdellä reisulla mennyt pakki sekaisin ja korjaantui heti kun kävin lekurissa piikillä. Makadissa ollessa lomalla meillä ei ole koko perheellä ollut mahatauteja vaikka ollaan syöty ihan kaikkea mitä on ollut rajolla. Pienenä vinkkinä mitä kannattaa välttää jos on herkkä maha: juomien seassa jäitä, se mitä ei saa kuorittua ei kannata syödä, se mitä ei ole kypsennetty ei kannata syödä, jäätelöt, majoneesit, salaatti kastikkeet, salaatit.
Noi vinkit lähinnä hotellien ulkopuolella... No niin tulihan sitä kirjailtua kaikenlaista. Hyvää matkaa teille kaikille

Arvosana kohteelle:

kenneth kiiperi - 29.10.2012

Luotettava sairaala ja hyvat laakarit Hurghadassa

Mikali vatsavaivat tai jokin vakavampi ongelma ilmaantuu lomanne aikana Hurghadassa niin suosittelen lampimasti ALHAYA HOSPITALIA. Sairaala sijaitsee Mubarak 6 -nimisella alueella, suurimpien hotellien laheisyydessa ja on auki 24 tuntia vuorokaudessa. Paikka on erittain siisti, palvelu ystavallista seka asiantuntevaa. Mikali lapsipotilas joutuu vuopdeosastolle, vanhempi paasee ilman eri maksua samaan huoneeseen. Sairaalasta loytyy paivystys, terveyskeskuspalvelut, erikoislaakareiden vastaanotot, leikkaussalit, ambulanssipalvelut, hammaslaakari seka fysioterapiapalvelut.

Huoneet ovat siisteja ja ruokailut voi tilat ruokalistalta, josta loytyy myos turopuristettuja mehuja. Palvelu toimii kuten ravintoloissa. Hinnat ovat kaikkinensa hyvin kohtuulliset.

Tassa viela yhteystiedot:

Red Sea Medical Services
AL HAYA Hospital
107 Intercontinental area
Hurghada-Red Sea-Egypt
P.O Box 26 (Elmina Post)

Hotline: 002 0100 6966 123
Tel.no: 002 065 920 38 91 – 4
Fax.no: 002 065 34 64 132
e-mail: info@alhayahospital.com
www.alhayahospital.com


Arvosana kohteelle:

Sussu - 02.10.2012

Ei enää Hurghadaan koskaan

Oltiin 3 aikuista Hurghadassa marraskuussa 2011. Hotelli oli Mina Mark Beach Resort ja all inclusive. Likaista joka paikassa ja kyllähän siellä hotellissa siivottiin,mutta siellä oli töissä vain miehet jotka pyörittelivät niitä samoja paskasia luuttuja edestakasin. Eipä paljon siivooninen hyödyttäny.Ja en ymmärrä miten suomalaiset voi syödä niitä ruokia,ne olivat aivan kamalan huono laatuisia vaikka en ruuan suhteen nirso olekkaan.Pakko oli käydä mäkkärillä syömässä.Eikä saanu edes hotellin rannassa olla rauhassa kun sielläkin myytiin hierontaa,laivamatkoja jne.Paskanen maa enkä mene enää ikinä.yäh.Riitti 1 kerta.


Arvosana kohteelle:

Alma - 22.01.2012

Hurghada syksy 2011

Hurghadassa reilun viikon viettäneenä, voin jotakin kommenttia antaa.

Aurinkoa ja lämpöä riitti, hotelli hyvällä paikalla(keskustassa). All inclusive oli ihan ok, hieman alkoivat samat ruoat kyllästyttämään.
Miinuksena tipin pyytäjät JOKA paikassa, sekä katukauppiaat. Tulivat iholle, jos ei ostanut huusivat perään i hate finnish people, tai ainakin osa. Ei kannata luottaa, että kauppiaat olisivat aidosti kiinnostuneita turistista, todellisuudessa lompsa on se joka houkuttaa. Monia keinoja niillä riitti huijaamiseen !

Mutta muuten onnistunut loma kaikinpuolin. Silmät pidettävä auki jottei joudu huijatuksi (eikös sama koske jokaista lomakohdetta).


Arvosana kohteelle:

Petri - 22.10.2011

aina vaan takaisin Egyptiin

Jo 20 x Egyptissä / Hurghadassa käyneenä voin sanoa että samanlaista paratiisia ei löydy ainaskaan 5 tunnin päästä suomesta !!! ihmiset ystävällisiä (tunkiminen mukavaa kun siihen tottuu), varma lämpö, ei sada, todella halpaa, jne . jne..


Arvosana kohteelle:

eläkeelle EGYPTIIN - 10.10.2011

Pyramisa blue lagoon hotel.

Olimme matkalla maalis- huhtikuun (2011) vaihteessa, heti levottumuuksien loputtua egyptissä. Palvelu hotellissa tuolloin oli erittäin töykeää. Varsinkaan naisia ei arvostettu ollenkaan ja se oli suorastaan kettuilua mennessäsi pyytämään palvelua! Hygienia hotellissa ala-arvoista. Baarin työntekijä pystyi syömään samalla lusikalla jäätelöä nenämme edessä, jolla juuri antoi meille jäätelömme. Laittoi lusikan takaisin astiaan jossa oli "kuumaa" vettä ja hänen mielestään asia ok. Arvatkaa syötiinkö hotellilla jäätelöä.Olut oli lämmintä ja aina muovimukissa, kuten kaikki muutkin juomat. Kaikki alkoholi maistui aivan samalta, vaikka olisit maksanutkin kunnon viinasta. Maku aivan kuin surkeaa pontikkaa. Ruuassa ei ollut mitään kehumista, samaa p****a joka päivä, vähän eri muodossa. Vegetaristeille ruoka sopivaa, Aina ei edes ollut lihaa jos meni ruokailun loppuvaiheessa syömään. Isoin allas oli remontissa ja sillä työtahdilla varmaan melko kauan jatkossakin. Altaiden vedet jääkylmiä, koska lämpötila muutenkin siihen vuodenaikaan vain 25 c ja tuuli oli tosi kova. Animaatiotiimi todella ärsyttävä, jatkuvasti häiritsemässä lomarauhaa ja pyytämässä mukaan "leikkimään" jotain. Hotellin ranta ei ollut häävi eikä löydetty mistään yleistä rantaa. Rannalla pari tuolia eikä palvelu pelannut sielläkään. Siivous pelasi tosin hyvin ja siivoojat huomoristista porukkaa. Milloin löytyi mitäkin pyyheteosta. Tosin ihan sama laitoitko -älä häiritse kylttiä -niin joka aamu 8.45 tultiin koputteleen ovea siivousta varten. Pari kerrosta huoneestamme alempana kunnostettiin parvekkeita, joten meteli oli sen mukaista aamu klo 7.00 alkaen. Airfinlandilla ei ole suomenkielistä opasta kohteessa, vaan paikallinen opas joka puhuu englantia. Vaikka hänen englantinsa onkin hyvin ymmärrettävää, kielitaidottomien ei kannata kohteeseen lähteä. Opas ei ollut ihan asiallinen työssään, hän esim. rakastui seurueessamme olleeseen nuoreen naiseen, josta ihastus ja tunteiden näyttäminen oli ahdistavaa ja asiatonta. Muutenkin tuntui että hänellä oli milloin mitäkin diilejä paikkoihin jonne meitä kuskasi, että kestikö toiminta aina ihan päivänvaloa... Kauppiaat olivat rasittavia, joten parempi kävellä kielitaidottomana ohitse. Kaduilta monesti kaupattiin huumeita, mutta niitä tyrkytettiin myös ihan hotellin aulassa olleesta haujuvesikaupasta ihan vain siellä piipahtaessamme...

Hurghadaan emme siis lomalle toiste lähde, emmekä hotellia suosittele. Missään emme näin huonoa palvelua ole saaneet.

Arvosana kohteelle:

nuori pariskunta - 18.07.2011

Hurghada 2-9.5.2011

Pyramisa blue lagoon hotel.
3 isoa allasta allasalueella, Henkilökunta erittäin mukavaa,Ruoka järjettömän monipuolista ja hyvää ja ennen kaikkea hygenistä. Tarjoilu pelasi aamusta iltaan liiankin hyvin,Huoneiden siivoilut ym todella hyvää.
Kävelykadulla sai todella tehdä töitä kaupustelijoiden kanssa, eli ei kannata yhtään jäädä ihmettelemään ellei todella halua jotain ostaa... Hinnoissa ilmaa todella paljon, kartonki röökiä hotellin kaupassa 200£ ja kävelykadulta alle 100£ (LM). Jos haluat shoppailla ilman ongelmia hinnat tietäen niin kipität cleopatra pasariin joka yhteydessä pieni ruokakauppa.Samaisesta pasarista saat vaatteita ym halvemmalla ja HELPOMMIN kuin kadulta ostaessa.
Rahan nostaminen välillä vaikeaa koska pankkiautomaatit olivat tyhjiä... vaihtopalkkiota reilu 8€ 2000£ nostosta eli varaudu siihen.
Private matka luxoriin omalla taxilla ja omalla todella OSAAVALLA oppaalla(vain eglanninkieli mutta hyvä) samaan hintaan kuin hotellin matkat, eli jos haluat tehdä omat ohjelmasi ja LIIKKUA nopeasti paikasta toiseen tai jopa lähteä hotellille kun alkaa väsyttää niin onnistuu!!( Ehdottomasti suosittelen)Samainen hinta sisälsi kaikki liput ja ruokailun mutta jos teet kauppaa kadulla niin kirjoita ylös mitkä kuuluu samaan hintaan ja älä maksa varausmaksua kuin muutama 200£ maximissaan.
Omalla porukalla oli uudenkarhea Corolla varustettuna mukavalla kuskilla ja tietenkin ilmastointi.
Snorklaus retki ruokineen kesto n.6h 15€/lätty.
Loppuviikosta saat retkiä altaalla kauppaavilta huomattavasti halvemmalla.
Tällä hetkellä hotllin huoneista ehkä 20% oli käytössä keväisen rähinän jäljiltä. Missään ei ollut mitään ongelmia eli TURVALLISTA oli kaikin puolin.
Kannattaa varata kopiot passista jo suomessa koska esim luxorin tai kairon reissulle tarvitse sellaiset!!!!
Jos haluat saada erikoispalvelua niin ekan siivousen jälkeen 20£ tippi ja saman verran vakkari allastarjoilijalle tekee ihmeitä;)Oppaan toivomuksesta oli että tippaus tehtäisiin vikana iltana kaikille hotellintyötekijöille jotka sen jakaisivat sitten kaikkien työtekijöiden kesken. (tiedä sitten menikö rahat jakoon:( )
Hotellinjohtajakin tuli tutuksi ja voin todeta että jokainen pienikin valitus tai pyyntö otetaan todella tosissaan. Helppoa lomailua vaikka todella pienten muksujen kanssa ja eipä vanhemmatkaan muksut kyllästyneet:)
Rahan vaihto ei pakollista koska € kelpasi paremmin kuin omat £ monessakin paikassa.
Hotellista matkaa 5-10min lentokentälle joten ei tartte persausta bussissa puuduttaa.
Ei muuta kuin mukavaa ja TODELLA aurinkoista matkaa!!!Arvosana kohteelle:

Oba - 10.05.2011

Hurghada

nätti paikka kannattaa mennä varma lämpö jne

Arvosana kohteelle:

bobi - 31.03.2011

Three Corners Triton Empire 20.1-27.1.2011

Hotelli ja hlökunta ok. Villasukat mukaan, koska öisin huoneiden lattiat ovat kylmät. Aamiaisilla tuntui kuin olis aina herännyt samaan päivään uudestaan; samat viritykset joka aamu (kananmunaa eri muodoissa, etc. peruskamaa). Itse vältin onnistuneesti tuoreiden vihannesten syömistä, enkä potenut vatsaoireita.

Hotellin ulkopuolella: monesti Turkissa käyneenä uskoin, että kauppiaista ei mitään väliä, mutta pakko sanoa, että ovat ihan vidun rasittavia. Ja huumeita tarjottiin pariin kertaan kadulla, meinasin latoa kuonoon molempia...
Kauppiaat ovat kuin iilimatoja, eli uskokaa, että niiden kanssa ei kannata jäädä juttelemaan. Tekeytymällä kielitaidottomaksi(englanti) pääsee helpoimmalla...
Kaupunki käsittämättömän saastainen, roskia joka puolella kaduilla ja pihoissa.

Löytyy jotain positiivistakin itse kaupungista: siellä voi tehdä tosi hyviä kauppoja. Vaimo otti hyvän kokoisen tatuoinnin. Jälki aivan mahtavaa, kesti 15 min ja maksoi 100€. Suomesssa vähintään tuplahinta. Oli vain outoa mennä kaverin himaan kerrostaloon, jossa kämppä oli täynnä röökinsavua ja erikielisiä keskusteluja. Asiakkaita oli enemmänkin. Kaikki meni ihan jees, odoteltiin vuoroamme kaverin makuunuoneessa parisängyn reunalla tupakaa poltellen ja telkkarista musavideoita katsellen.

Paras ostoksemme oli 7-kiloinen, 40 cm korkea kuningatar Nefertitin rintakuva, joka on tehty alabasterista (lasimaisen kiven tapaista ainetta). Hinta 150 Le, eli alle 20€.


Ja tietty meriretkille lämmintä ja tuulenpitävää mukaan.

Arvosana kohteelle:

Tutankhamon - 28.01.2011

Aurinkoa ja Ruokaa

Mukava paikka,suosittelen.Egyptiläiset ihmiset ovat ystävällisiä.Taksit ovat halpoja,sovimme hinnan etukäteen.Hinta voi kyllä muuttua matkan edetessä,ei paljon.Elekielellä ei kylläkään pärjää.Ruoka on hyvää ja edullista.Olut Stella ja Sakkala tosi herkkua.Hotellissa henkilökunta ystävällistä.

Arvosana kohteelle:

joulukuussa 2010 - 06.01.2011

takuu aurinko

ensimmäinen matka Egyptiin Hurghadaan,positiivisesti yllättynyt.Aurinko paitoi koko viikon ja todella lämpimästi.Punainen meri kirkasvesi ja norklaajille erinomainen.Euroilla pärjää hyvin tippeihin kannattaa varata pieniä euron kolikoita 20,50,senttisiä ja euron kolikoita, rahanvaihto kannattaa tehdäpaikan päällä parempi kurssi.Ruoka hyvää ja monipuolista sekä hinta taso halpa samoin paikallinen olut Stella ja Sakkara.Paikalliset pasaarikauppiaat innokkaita kaupantekoon älä ota mitään vastaan jos et todella aio tehdä kauppaa. Sanovain (la sukrah) suomeksi ei kiitos.Nahkatuotteet edullisia ja paikalliset koriste tuoteet.Tinkiminen erittäin tärkeää kuulu kaupan käyntiin.Pyytävät viisinkertaisia hintoja todellisiin myyntihintoihin nähden. Taksi kyydit edullisia 5-10 puntaa noin 8 kilometria.Egyptinpunta noin 0,125 euroa.

Arvosana kohteelle:

respo57 - 06.12.2010

Egypti, Hurghada...

Joko tykkää tai ei..Olimme tuttavaperheen kanssa Hurghadassa Pyramisa Blue lagoon Resortissa vkolla 43/2010.Hotelli ihan kiva, all inclusive hotelli.Ehdoton lapsiperheille.Isot allasalueet(yksi allas pois käytöstä korjaustoimenpiteen takia, paikalla animation team joka järjestää hotellialueella toimintaa päivittäin ja iltaisin hotelli asukkaille.Hotelli henkilökunta ystävällistä ja auttavaista.Hotellia voin suositella.Kun menet hotellilta Hurghadan kävelykadulle niin maailma on ihan toinen..rättikauppiaat ovat kimpussa kuin hyeenat..sitten alkaa kysely mistä tulet ja nokia nokia.. ja joka kaupassa on best price olevinaan..kahtena iltana jaksoimme käydä katselemassa mutta sitten tuli raja vastaan..ei tehnyt mieli osteskella mitään.Omassa hotellissa oli kolme pienenpää kauppaa josta ostimme jotain tuliaisia ja loput taxfree myymälöistä kentältä tai koneesta.Hotellilla oli myös paljon venäläisiä,toki heitähän on myös muuallakin paljon.Ja paljon puhutusta vatsatautia emme saaneet kun söimme vain ja ainoastaan hotellilla kun oli all inclusive.Toisaalta jotain jäi kaipaamaan Egyptistä mutta toisaalta en ehkä ensimmäisenä ole varaamassa ensivuonna matkaa Egyptiin.Retket kivoja ja uinti Punaisella merellä ihanaa veden kirkkauden ja lämmön takia.

Arvosana kohteelle:

Egyptin ensikertalainen - 08.11.2010

Hurghada ja Kairo

Todella paljon venäläisiä, ainakin Hilton Hurghada Resortissa. Ruoka ei kovinkaan hääviä. Kauppiaat hyökkääviä, rannat hyvät ja snorklaus onnistui myös hotellin rannassa.
Olimme 2 päivän Kairon reissulla ja Aurinkomatkojen opas oli aivan loistava. Lapsetkin imivät historiaa täysin haltioissaan. Myös Kairon hotelli oli hyvä.

Arvosana kohteelle:

Omppu - 28.10.2009

Thriton Empire hotelli

Plussat:
1. Punainen meri on ihana ja snorklauksesta pitävälle loistava valinta.
2. Hotelli oli siisti ja hyvät uima-altaat kahdessa eri paikassa.
3. Luxorin retki oli hieno, mutta....(lisää lopussa)
4. Aurinko

Miinukset:
1. Liian innokkaat kauppiaat, tuppaavat ihan iholle, jotenka ole tarkkana.
2. Likainen paikka.
3. Joka paikassa tipin pyytäjiä.
4. Pitävät turisteja ihan tyhminä, jotenka hinnasta ainakin puolet jossei enenmänkin pois. (Pyytävät esim kengistä 355 puntaa niin saat ne 90 punnalla)
5. Yrittävät huijata turisteja mennen tullen, jotenka ole vaihtorahoista tarkkana.

Sitten muuta:

Jos olet menossa Luxoriin, niin ota huomioon, että sinne on Hurghadasta 300km matkaa n.5h bussissa yhteensoittoon pieni tauko välillä. Sisämaassa on tosi kuuma. Jos menet Finnmatkojen järjestämällä matkalla niin mukana ei ole millään retkellä ainakaan pitemmällä, suomenkielistä opasta itselleni tämä oli pettymys, sillä en ole niin haka englannissa, että olisin pysynyt englanninkielen oppaan mukana,joka puhui tosi nopeasti. Muutenkin siellä oli vähän kuin tyhjän päällä. Puolalaisille ja venäläislle ja englantilaisille oli kyllä omaa kieltä olevat oppaat, mutta suomalaisille ei. Aurinkomatkojen matkalla olin Turkissa ja siellä ainakin oli joka retkellä suomenkielinen opas mukana.
Empire Hotelleja on Hurghadassa kolme: Empire Inn, tämä jossa me olimme ja Empire Beach. Kaikille on yhteinen ranta, joka on siisti ja hyvin hoidettu.Arvosana kohteelle:

anonyymi - 20.10.2009

Hurghada ja Egypti, mahtava kokemus!

Olin juurikin viikon kestävällä lomalla Egyptin Hurghadassa, ja matka oli aivan mahtava!! Egyptiläiset ihmiset ovat todella sydämellisiä ja Hurghada on muutenkin todella aurinkoinen ja lämmin paikka, myös halpaa.

Vatsatautia emme saaneet, koska katsoimme vähän mitä söimme (esim. jätimme vihannekset pois) ja käsidesiä aina ennen kuin koskee suuhun/syö sekä rahojen käsittelyn jälkeen (rahat aika likaisia). Maitohappobakteereja myös söimme, niin tämäkin luultavasti auttoi siinä ettemme saaneet minkäänlaisia vatsavaivoja.

Ainoa huono puoli nimenomaan Hurghadassa on se fakta, että venäläisiä turisteja on lähes joka paikassa ja joka hotelli täynnä, he ovat kovin ylimielisiä ja etuilevat joka paikassa. Huomasimme, että useimmat egyptiläiset jopa puhuvat täydellistä venäjää.

Kävimme Aurinkomatkojen järjestämässä Luxorin matkalla, tämä oli todella mahtava kokemus, ajoimme maaseudun ohi ja vierailimme mm. Karnakin temppelissä, Hapseptsutin temppelissä ja Kuninkaiden laaksossa. (päivän matka).

Hurghadassa ei tekeminen lopu kesken, siitä ei ole pelkoa. Rannalla on ihana löhöillä lämpimässä auringossa päivät pitkät jos sitä haluaa ja snorklausta kannattaa kokeilla koska Punainen meri on todella puhdas ja ihanan turkoosia ja kirkasta vettä, sekä ihania kaloja ja koralleja. Yleensä hotelleissa pyörii aina paikallinen egyptiläinen erilaisten retkien kauppaaja, heiltä on hyvä ostaa esim. snorklausretkiä edullisesti sekä erilaisia safari ja mönkijäretkiä aavikoille. Ostimme paikalliselta mönkijäsafarin sekä snorklausretken, nämä oli aivan mahtavia kokemuksia! Mönkijäreissulla kävimme mm. beduiinikylässä vierailemassa... =)Hotellimme oli Elysees, joka oli paljon hienompi kuin kuvittelimme (paikalliset sanovat sitä jopa 5 tähden hotelliksi), oli se kyllä todella upea!

Täytyy sanoa, että Hurghada ja Egypti veivät sydämemme, ja tulemme ehdottomasti vielä käymään siellä uudelleen!!

Arvosana kohteelle:

Tiina86 - 07.02.2009

pickpocketting in Hurghada

Hello!

I was in Hurghada last week and in one day got pickpocketted by two small boys.
I noticed what happened immediately, but the boys where too fast and they get away.
I went to closest police and tried to tell him what happened -> he didnt speak english at all, but somehow he understood what had happened.
Soon there was couple of polices more and they asked some street wendors to translate whats happening. (all i wanted to do was to get to the closest policestation for a report)

I understood that i just have to wait for half an hour / hour and i will get my money back.
After sometime one police car came and policechief asked me how much those boys got from me, it was 150 €. He said ok i will get it back for you.

Two officers were waiting with me and after approx one hour they said that follow us.
We went to the police car and there were those boys + a big group of other pickpocketters and policechief gave those stolen euros back to me.

They asked do i want to make a report for this, first i said yes, but they told how difficult it is and how long time it will take etc. (obviously they didnt want me to make report)So i didnt do it

And now because i didnt make a report in that place i will report what happened to you fellow travellers.

Arvosana kohteelle:

Charlie - 13.01.2009

Hurghada/Golden 5 ja Lillyland Beach

Plussat: Ihanaa aurinkoa kaiken aikaa + 30 astetta vähintään - silti iho ei palanut, ystävällisyys, kaunista, ruoka monipuolista hotellien ravintoloissa, ilmastointi hyvä joskin kovaääninen, huonesiivous hyvä, uimarannat ja -altaat uskomattoman viehättävät
Miinukset: Huijattiin apteekeissa kahdesti! Mahataudin yllättäessä hain lääkkeen - laatta tabletteja ja miehelle rasvaa ötököiden paukamiin 17 euroa, mies sairastui seuraavana päivänä - haki pari pari erilaista lääkettä toisesta paikasta (yksi levy kumpaakin) ja jotain litkua 40 euroa!! Ei oltu uskoa, että apteekissakin voidaan pettää. Kolmannessa paikassa (Sakkalassa) tyttären sairastuttua osui paikalle apteekkiin myös lääkäri - pahoinvointipiikki sekä 2x2 lääkepakkausta (minulle toiset lääkkeet) maksoivat yht. 5 euroa. Karu totuus selvisi.

Fanaattisesti kauppaavat myyjät / irti ei päästetä ennenkuin kaupat on tehty - kerran lähdettiin kuitenkin
Taksien huijausyritykset - ei löydy vaihtorahaa tarpeeksi (kun alat kaivaa pieniä seteleitä pinon, jopa onkin nippu rahaa, mistä antaa takaisin)
Euroilla maksettaessa tuntuu, että kertoin on jotenkin pielessä, setelit usein likaisia (käsihuuhde paikallaan jatkuvasti)
Hurja tapa ajaa - turvavyöhön tottunutta hirvitti
Kalliit juomat - ruokalista näyttää edulliselta, mutta tilatessasi juomia (olutta, vettä, limsaa) hinta onkin lähes kaksinkertainen
Ei ruokakauppoja helposti löydettävissä, eikä viini- tai alkoholikauppoja - viiniä olisin kaivannut hotelli-iltaan

Arvosana kohteelle:

Anjastiina - 30.10.2008

Hurghadan plussat ja miinukset

Palasimme Hurghadasta maanantaina, ja kohteesta jäi kyllä aika kaksijakoinen kuva. Plussia ja miinuksia kertyi molempia. Tässä pitkä selostus, jos et jaksa kaikkea lukea, hyppää suoraan loppuun, siellä on summaus kaikesta muutamalla rivillä
Jos nyt aloittaa positiivisesta puolesta, niin hotellimme Marriot Hurghada Apartments oli loistava valinta. Huoneisto riittävän iso, ilmastointi toimi, siisteys oli ihan ok huoneistossa ja paikalliseen tasoon verrattuna yleisissä tiloissa loistava, ruoka oli hyvää, palvelu samoin, allasosastot ja ranta hienot - hotellialueesta ei jäänyt muuta huonoa sanottavaa kuin hinnat, jotka luonnollisesti olivat huomattavasti kalliimmat kuin kaupungin pikkuputiikeissa/ravintoloissa.
Ilmasto on hieno - lämmin ja kuiva ilma on miellyttävä, auringonpaiste on varma!
Jos on seikkailumieltä, kärsivällisyyttä, tinkimistaitoa ja osaa pitää huolen rahoistaan (eikä anna periksi sovitusta hinnasta...), voi putiikeissa sekä New Hurghadan että Sakkalan alueilla tehdä tosi löytöjä. Me teimme omat ostoksemme kaikki sellaisista vähän paremman ja siistimmän näköisistä kaupoista, emme siis isoista kauppakeskuksista emmekä toisaalta räsyisiltä katukauppiailta.
Sama pätee ravintoloihin - ainakin suomalaisen matkanjärjestäjän oppaat osasivat tasan tarkkaan neuvoa siistit ja edulliset ravintolat, joissa uskalsi syödä mitä vaan listalta. Ainakin minä oli hyvin tyytyväinen, eikä mahatautia tullut kuin yhdelle neljän hengen seurueestamme. Ja jos se mahatauti iskee, niin heti vaan paikallisesta apteekista mahalääkkeet - tehoavat todella nopeasti, parissa-kolmessa tunnissa tauti on ohi.
Teimme yhden retken Kairoon, joka oli itselleni se kohokohta - syynä vierailut pyramideilla.
Mutta: miinuspuolia Hurghadassa on. Kävele hotellin etuovelta 50-100 metriä, niin heti on kauppias roikkumassa hihasta, kamelikuskaaja tarjoaa kyyditystä, taksit tööttäävät ja kuskit tarjoavat kyytiä, jne... kärsimätön luonne menettää oikeasti hermonsa siihen touhuun. Asennetta pitää olla "ymmärtää" paikallista touhua.
Ja kun jäät sen kauppiaan kanssa juttelemaan, niin varaudu kunnon tinkimiseen. Hinnat voivat olla mitä milloinkin. Vinkki ostosten tekoon: Älä tee ostoksia ensimmäisten päivien aikana! Kauppiaat tietävät, että ensimmäisinä päivinä turisteilla ei ole mitään tajua hintatasosta, joten he ottavat ylimääräiset rahat pois kulkemasta.
Taksit: Sovi hinta aina etukäteen ja pidä siitä kiinni loppuun asti! Hurghadassa kaupunginosasta toiseen pääsee 10 egyptin punnalla, me teimme kahdeksan tällaista matkaa. Kerran kuskin kanssa joutui sönkkäämään, mutta kovasti se kymppi lopulta kelpasi! Jos vain hyppäät taksiin, voit joutua maksamaan moninkertaisen hinnan - kuskit kyllä osaavat...
Kairossa pyramidien ympäristössä ei kauppiaiden suuntaan saisi edes katsoa. Siellä kauppias heittää tavaran käteesi ja pyytää rahaa. Tai pukee turbaania päähäsi ja melkein nostaa sinut kamelin selkään. Jos sinua ei kiinnosta, torju kauppias tylysti. No, no, no! Muu ei vain aina toimi. Jos jotain kuitenkin haluat, tingi kunnolla! Ainakin puolet hinnasta putoaa heti. Ja rahasta et sitten saa takaisin, joten laske tasaraha rauhassa muutaman metrin päässä kauppiaasta (yrittävät tulla "auttamaan" rahojen laskennassa...)
Jos pelkäät bakteereita, ei Hurghada taida olla sinun paikkasi. Hotellialueen ulkopuolella kaikki on likaista. Kannattaa tosiaan pohtia tarkkaan, mihin menee esimerkiksi syömään - jopa supermarketin valinta on syytä tehdä huolella.
Summa summarum: hotellialueella kaikki on hienosti, mutta hinnat ovat suomalaisella tasolla. Hotellialueen ulkopuolella pääset halvalla, mutta pitää olla seikkailumieltä, kärsivällisyyttä ja tarkkana rahojensa kanssa.
Siinäpä niitä, toivottavasti tästä on jollekin apua matkan valinnassa.

Arvosana kohteelle:

ylermi - 10.04.2008

Hurghada, Alf leila wa leila

Tulin juuri viikon matkalta Hurghadasta. Kävin siellä jo vuosi sitten, hotelli safirissa ja nyt oli sitten alf leila wa leilan vuoro.
Hotelli oli edelliseen safiriin nähden todella suuri, kuin pieni kylä. Kauppoja löytyi hotellin sisältä, samoin apteekki sekä kauneushoitola. Alueella oli myös tenniskentät, jalkapallokenttä, lentopallokenttä sekä kuntosali, joka oli kylläkin juuri nyt remontissa. Uima-altaita oli 6kpl, ja saman ketjun hotellin (dana beach) meren rantaankin pääsi bussikuljetuksella. Siellä sai sitten omasta baarista juotavaa ja ruokaa tiettynä aikana.
Ihastuin hotelliin täysin, palvelu pelasi ja ruokaa oli aivan ylenpalttisesti. Lisäksi se oli todella todella hyvää! Lapsiakin buffet näytti miellyttävän, sillä pizzaa, ranskalaisia ym. tuttua löytyi valikoimasta.
Ohjelmaa hotellilla järjestettiin päivittäin, paljon erilaista liikuntaa ja lisäksi lapsille jokin kerho, josta eri-ikäiset ja-maalaiset lapset vaikuttivat kovasti pitävän. Iltaohjelmaa oli myös päivittäin, lapsille minidisco ja animation teamin järjestämä show kaikille. Illalla n.klo 23.30 hotellilta oli myös bussikuljetus läheiseen yökerhoon, havanna clubille. Clubi sijaitsi n.5min kävelymatkan päässä hotellista, joten takaisin oli helppo päästä.
Ilmat olivat loistavat, joka päivä n.30 astetta tai enemmän. Tuuli puhalsi hieman, mutta se vain viilensi mukavasti.
Suosittelen hotellia ja yleensäkin egyptiä kohteena todella lämpimästi! Itse suunnittelen jo uutta matkaa puolen vuoden päähän.

Arvosana kohteelle:

kameli - 23.03.2008

hurghada,egypti

olimme tammikuun lopussa hurghadassa Marlin inn:ssä ja en ole tässä elämässä kohdannut missään niin aidon positiivista henkilökuntaa ja muutonkin oli kuin olisi kotiin mennyt ja kotinsa jättänyt sieltä lähtiessä.Suosittelen sydämmestämme Marlin inn:iä ja jos joku on sinne menossa niin lähettäkää Magdylle (hotellin vartija) terveisiä Tarjalta,Markukselta,Hennalta ja Pialta,hän kyllä tietää keitä me olemme.Niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan...

Arvosana kohteelle:

Tarza - 07.03.2008

Hurghada

Tulimme toissa päivänä Hurghadasta tänne harmaaseen Suomeen. Hurghadassa ilmat olivat aurinkoiset (tuuli ei haitannut auringon ottoa). Olimme Shedwan Golden Beach hotellissa. Huoneemme sijaitsi alimmassa kerroksessa ja se oli todella kylmä, mutta muuten hotelli oli hyvä ja varsinkin sen puutarha-alue. Kissoja todella paljon! Meillä oli puolihoito ja ruuat sekä aamulla että illalla olivat monipuoliset ja maittavat. Mahatautiakin sairastettiin, mutta apteekista sai lääkkeet, jotka autoivat aika nopeasti kuntoon. Teimme paikallisten matkatoimistojen kautta retkiä (snorklaus, mönkijäsafari ja Kairo) ja ne onnistuivat hyvin. Voisimme mennä uudestaan!

Arvosana kohteelle:

Paavo - 17.01.2008

Palvelurahapsykoosi

Olimme viikon matkalla Hurghadassa Sofitel hotellissa. Hotelli tosi mukava, siisti ja hyvää ruokaa buffetissa. Hyvä paikka lapsiperheelle. Huonoja asioita hotellissa oli, että siellä oli liian paljon ylimielisiä venäläisiä lomailemassa. Etuilivat jonoissa, veivät lapsilta allaslelut käsistä ja muutenkin luulivat että paikka pyörii vain heidän ehdoillaan. Oriental ravintola oli surkea, mutta sinnehän ei ollut pakko mennä edes sitä yhtä ilmaista kertaa. Hotellialueen ulkopuolella tippien metsästäjät ja rahan kiristäjät saivat raivon valtaan. Esim. Kairossa tarjosivat kameliratsastuksen lapselle 5 punnalla, jättivät kuitenkin kertomatta että kamelin selästä ei pääse pois, jos ei maksa 20 puntaa lisää. Kuninkaiden laaksossa joka kulmalla oli miehiä tunkemassa samaan kuvaan ja vaatimassa tippiä kuvauksesta. Laukkuja ei saanut lentokentällä pois bussin tavaratilasta, jos ei maksanut 2 euroa ja jopa lentokentän turvatarkastuksessa oltiin käsiojossa. En jäänyt kaipaamaan egyptiläisiä, mutta Punainen meri on ihana paikka sukeltaa ja snorklata, joten kai sinne täytyy taas palata. Tulemme valitsemaan ainoastaan all inclusive -hotelleita koska siellä saa olla rauhassa ja harrastaa.

Arvosana kohteelle:

Snorkel - 13.11.2007

loisto paikka

Ihmiset ystävällisiä Loistava matkakohde. Ei moitittavaa
ruoka hyvää ilmanmuuta uudestaan
Toivomus Että ois suoralento oulusta ois varmaan lähtiöitä

Arvosana kohteelle:

ensikerta - 16.04.2007

ihana loma

Hurghada, hotelli Safir todella siisti ja henkilökunta ystävällistä. Ruoka erinomaista. Ei sairastettu vatsatautia. Retkillä käytiin esim.safari, Luxorin temppelit ja kuninkaiden laakso ja tuhannen ja yhdenyön-näytös. Mukavaa oli. Ensivuonna uudestaan samaan paikkaan.
Toivoisin suoria lentoja Oulusta Hurghadaan.


Arvosana kohteelle:

Anne - 16.04.2007

Ihana, ihana Egypti!

Minun ensimmäinen ulkomaan matkani suuntautui Egyptin Hurghadaan, n. kaksi viikkoa sitten, ja edelleen on sellainen haikea mieli.. ikävä takaisin :) Jos rantalomailusta tykkää, niin Egyptissä varmasti paistaa aurinko ja tuuli mukavasti viilentää. Hotellimme oli Grand Seas Resort Hostmark, todella siisti ja viihtyisä paikka, aivan meren rannalla, omassa rauhassa. Tinkimiseen tottui äkkiä.. Mahatautia ei meille tullut (4hlö), ahkerasti desinfioitiin käsiä ja syötiin maitohappobakteereita ennen matkaa ja matkalla. Varmasti joskus mennään uudestaan!! Suosittelen lämpimästi kaikille :)

Arvosana kohteelle:

hanna82 - 19.03.2007

Takaisin Hurghadaan

Ystävien ja tuttavien innostamana lähdin katsastamaan Hurghadaa äkkilähdöllä tammikuussa. Saimme huoneen Marlin Innistä, mukavasta rantahotellista. Päivät olivat tuulisia, mutta siitä huolimatta otimme aurinkoa joka päivä joko altaalla tai rannassa. Riittävän aamiaisen jälkeen ei tarvinnut lounasta, vaan söimme varhaisen illallisen ja jotain pientä huoneessa. Illat olivat viileitä, pitkähihaisia vaatteita ja tikkitakki tarvittiin.
Takseissa meitä kyllä huiputettiin aluksi, mutta sitten otimme kovan linjan, kantelimme turistipoliisille ylikorkeista hintapyynnöistä.
Ainoa asia, mitä ihmettelin, oli roskien määrä. Turistikaupungin imagolle olisi parempi saada roskat pois keskustasta ja tyhjiltä tonteilta.
Katselimme myös asuntoja eläkepäiviksi, taisimme löytääkin sopivan !
Ihastuin Hurghadaan !


Arvosana kohteelle:

Katri Rökäsköngäs - 19.02.2007

Hurghadaan

Oltiin viikko vaimon veljen kanssa hotelli Glub Marmaran täysihoidossa, syötiin lähes kaikkea, aina ei muistettu desinfioida käsiä, hampaat pestiin välillä vahingossa hana vedellä, alkoholia ei nautittu tippaakaan ja silti mahatauti ei osunut kohdalle. Hotellin henkilökunta huippua ja Domina Travelin oppaat päteviä. Egyptiin on helppo ihastua kun näkemistä ja ihmettelemistä riittää, viedään joskus vaimotkin takuuvarmaan aurinkoon.

Arvosana kohteelle:

Eikka - 24.01.2007

Hurghadan loma

Olen käynyt Niilinristeily ja Hurghadasta käsin 2 pv retken kairossa. Egyptiläiset tosi ystävällisiä. Marlin Inn hotelli kivalla paikalla ja henkilökunta tosi mukavaa.
Hotelli on perustason hotelli, ei liikaa kumartelua, ruoka hyvää, ei vatsatauteita (aina kannattaa huolehtia käsihygienasta). Mahtavat snorklaus ja sukellus mahdollisuudet. Takuuvarmaa aurinkoa. Saharan ansiosta ei ole kostean hiostavaa vaikka lämpötila kohoaisia yli + 30 C, illaksi auringon laskettua ilma vilenee sopivasti.
Tosi kiva paikka, Marraskuussa jo 4 kertaa ja jo kevääksi varattu uusi matka, tietysti Hurghadaan!


Arvosana kohteelle:

Kari - 13.11.2006

Egyptissä kuin kuningatar

Marraskuussa 2005 äkkilähtö Hurghadaan ja oli napakymppi!! Hotelli Marlin Inn oli aivan mahtava:ystävällinen henkilökunta erinomainen ruoka ja komeita tarjoilijapoikia!! Punainen meri oli kaunis ja viikossa sai mahtavan rusketuksen. Seur.kerralla sama hotelli ja 2 vk jotta ehtii katsomaan myös pyramideja ja historiaa. Kaikkea melkein syötiin eikä vatsatautia ollut, käsienpesu on tärkeää rahan käsittelyn jälkeen. makee paikka kertakaikkiaan!

Arvosana kohteelle:

HABIBI - 20.06.2006

aivan mahtava

Aivan mahtava paikka. Kolmatta kertaa tarkoitus matkustaa marraskuussa ja tietenkin samaan hotelliin, Marlin inn.


Tinkiminen joskus ärsyttää mutta kun positiivisin mielin on matkassa niin sekin helpottaa. Vatsatautia en ole kokenut ikinä eikä muukaan matkaseurueestani( aina ollut 8 ) auttaisiko päivittäinen jägermaister ryyppy?


Suosittelen lämpivästi kaikille auringon ystäville. Marraskuussa siellä on ollut noin 30 astetta, joskus enemmänkin. Mainitsemani hotellin työntekijät mukavia ja auttavaisia, huonepalvelu pelaa ja kaikki on aivan ihanan selkeää.

Toivottavasti siellä ei vaan nyt ruveta pommittelemaan.

Arvosana kohteelle:

Mervi - 13.08.2005

Elämyksiä!!!!!

Onhan sitä kiva ollut käydä niilillä kuninkaiden laaksossa beduiini leirillä ym.Tinkiminen otti aivoon ja taksien huijausyritykset.Vatsatauti tuli koettua muttei paha.Taattu aurinko oli hyvä matkustin talvella ilmanlämpötila n.20-25 eli sopiva.Harkitsen lähteä ensitalvena uud.mutta sharm sheikkiin.

Arvosana kohteelle:

Vieras - 05.06.2005