Xian

Valtio: Kiina
Virallinen kieli: Mandariinikiina
Rahayksikkö: Renminbi (CNY)

Matkanjärjestäjät

Lomat.infon tietojen mukaan seuraavat suomalaiset matkanjärjestäjät järjestävät matkoja tähän matkakohteeseen:

Keskustelu

Keskustele matkakohteesta Xian ja muista Kiinan matkakohteista Lomat.infon keskustelupalstalla.

Matkakertomukset

Oletko käynyt tässä matkakohteessa? Kerro kokemuksistasi tai anna vinkkejä matkaa suunnitteleville tällä lomakkeella.

Xian, paikka täynnä historiaa!

Olimme Xianissa neljän päivän reppureissulla huhti-toukokuun vaihteessa 2008. Xian kaupunkina näyttää mitä todellinen Kiina on.

Xianissa kannattaa majoittua hostelliin, joita kaupungista löytyy useampia. Itse majoituimme Xiangzimen Youth Hostelliin. Hostelli oli todella mahtava ja siellä ei voi olla tutustumatta muun maalaisiin ihmisiin. Hostellissa maksoi yö noin 4€ ja siellä oli todella siistiä ja hienoa.

Xianista löytyy paljon historiallisia nähtävyyksiä, mm. Terrakotta sotilaat, Hua Hua Qing Hot Spring, Great Mosque, Banpo Matriarchal Clan Village. Useimmat hostellit järjestävät retkiä päivittäin edellä mainittuihin paikkoihin ja myös moniin muihin. Hostellien tarjoamia retkiä kannattaa minun mielestäni käyttää, sillä useimmat paikat sijaitsevat Xianin kaupungin ulkopuolella ja niihin voi olla vaikea päästä omin avuin. Lisäksi useimmat hostellit tarjoavat englannin kielisen oppaan mukaan retkelle.

Xianissa kannattaa ehdottomasti käydä pyöräilemässä kaupungin muurin ympäri, joko yhden istuttavalla pyörällä taikka sitten tandemilla, joka sinänsä on jo muutenki kokemus. Pyörän voi vuokrata muurilta noin 2 € hintaan. Muuri on n.13,7 km pitkä ja siltä näkee mitä Xian oikeasti on.

Xianissa on ns.muslimikatu jonka varrella on paljon pieniä ostoskojuja. Sieltä löytää halvalla paljon tulisia ja muuta pientä tavaraa, sekä vaatteita. Ja kuten kiinalaisiin tapoihin kuuluu, tälläkin kadulla tulee tingata. Useimmin myyjät pyytävät yllättävän korkeita hintoja, mutta tinkaamalla hinnoista voi saada jopa 70% tai 80% pois.

Suosittelen lämpimästä kaikille Xiania. Siellä kannattaa ehdottomasti käydä, jos matkustaa Kiinassa. Xian on Kiinaa parhaimmillaan! Reput selkään ja reissaamaan..

Arvosana kohteelle:

Sonja - 04.05.2008